Η Lenovo εγκαταλείπει το Vibe UI για χάρη του ''καθαρού'' Android και επαναφέρει το brand της Motorola!


Σε ένα χώρο όπως αυτό τον smartphone, όπου οι συσκευές έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους από άποψη hardware, οι εταιρίες προσπαθούν να ξεχωρίσουν με το software. Για αυτό και κάθε μία από αυτές διαθέτει το δικό της skin, με το οποίο προσπαθεί να πείσει τον καταναλωτή να αποκτήσει τις δικές της συσκευές. Αυτό δεν είναι όμως πάντα θετικό και μάλλον το κατάλαβε η Lenovo, αφού αποφάσισε να καταργήσει το Vibe UI και να επαναφέρει το stock Android.

Η φάση που περνάει η Lenovo είναι αρκετά περίεργη τα τελευταία χρόνια. Μετά την απόκτηση της Motorola αποφάσισε να σβήσει τελείως το brand και τη λογική της από το χάρτη, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν της βγήκε τελικά σε καλό. Σε μία στροφή 180 μοιρών που επιχειρείται φέτος, επαναφέρονται και όλα όσα έκαναν τη Motorola μία πολύ επιτυχημένη εταιρία στο χώρο του Android.

Το πρώτο από όλα και το σημαντικότερο είναι η κατάργηση του Vibe UI, το οποίο εδώ που τα λέμε δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο. Αντ' αυτού και ξεκινώντας από το K8 Note, η Lenovo θα φοράει στις συσκευές της "καθαρό Android", κάτι που σημαίνει ταχύτερες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Φυσικά αυτό το κάνει η εταιρία και για το δικό της όφελος, γιατί χρειάζονται χρήματα και προσωπικό για να συντηρείς μια δική σου ROM, οπότε το κέρδος θα είναι διπλό.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την επαναφορά της Motorola ως brand. Τα τελευταία Moto μοντέλα είχαν κυκλοφορήσει ως "Lenovo Moto" κάτι που δεν απέφερε τα αποτελέσματα που ήθελαν στην κινεζική εταιρία. Πλέον η Motorola επιστρέφει αλλά δε γνωρίζουμε αν θα "αναλάβει" μόνο τα δικά της μοντέλα ή αν θα διαθέτει και την γκάμα της Lenovo.

Όπως και να έχει όμως η εταιρία φαίνεται ότι απλοποιεί πλέον τα πράγματα και αν όλα πάνε όπως τα φανταζόμαστε, έρχονται πολύ ενδιαφέρουσες χρονιές για τα smartphone της.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter