Το Moto G4 της Lenovo είναι ''σκληρό καρύδι'' και αποδεικνύει ότι το πλαστικό είναι το κατάλληλο υλικό για smartphone


Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να λέμε πόσο ποιοτικά είναι τα αλουμινένια smartphone και σχεδόν δαιμονοποιήσαμε το πλαστικό που θεωρείται πλέον ξεπερασμένο υλικό. Το Moto G4 της Lenovo όμως μας θυμίζει όλες τις αρετές του και κυρίως το γεγονός ότι είναι πολύ ανθεκτικό και μπορεί να προστατεύσει τη συσκευή μας από ανεπανόρθωτη ζημιά.

Τέτοιου είδους ζημιά δεν είναι φυσικά οι γρατζουνιές αλλά μία επισκευή που θα πρέπει να την πληρώσουμε και ο φίλος μας ο Jerry που τα διαλύει όλα, μας λύνει τις απορίες στο τελευταίο του βίντεο.


Βλέπουμε λοιπόν ότι χάρη στην πλαστική του κατασκευή, η οποία κάμπτεται και επιστρέφει σε μεγάλο βαθμό στην αρχική της θέση, το Moto G4 αντέχει σε σκληρά τεστ και ίσως θα σώσει τη συσκευή μας ακόμη και μετά από πτώσεις. Είναι επίσης μια ευκαιρία να πούμε ότι το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στις συσκευές της ίδιας κατηγορίας, δεν είναι ίδιας ποιότητας με αυτό του Google Pixel, του HTC 10 και του iPhone 7. Αυτό σημαίνει ότι αν καθίσουμε επάνω στη συσκευή μας, μπορεί να τη σπάσουμε στη μέση, μιας και το αλουμίνιο δεν έχει τις ίδιες ιδιότητες ευκαμψίας με το πλαστικό.

Ο λόγος λοιπόν που κάνουμε αυτή την αναφορά σήμερα, είναι γιατί το κράξιμο που ρίξαμε στο Moto G4 αφορούσε κυρίως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά βλέπουμε ότι διαθέτει και άλλες αρετές που είναι ίσως πιο χρήσιμες σε όσους ψάχνουν "value for money" συσκευή. Στην τιμή που κυκλοφορεί πλέον η συγκεκριμένη συσκευή στην Ελλάδα, είναι αρκετά συμφέρουσα και βλέπουμε ότι θα έχει αντοχή στο χρόνο τουλάχιστον όσον αφορά την κατασκευή του.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter