Σύνδεσε το χειριστήριο του PS3 / PS4 στο Android για την απόλυτη εμπειρία στα παιχνίδια


Σιγά σιγά το Android έχει αρχίσει να αποκτά πολύ καλά 3D παιχνίδια, τα οποία όμως μας θυμίζουν για άλλη μια φορά ότι δεν μπορείς να τα παίξεις άνετα χωρίς χειριστήριο. Ειδικά όσοι έχουν στο σπίτι τους κάποιο Android TV-Box, μπορούν να τα απολαύσουν στην τηλεόραση, μετατρέποντάς το εκτός από media player και σε κονσόλα παιχνιδιών. Αν λοιπόν έχετε ήδη χειριστήρια του PS3/PS4 στο σπίτι, δε χρειάζεται να αγοράσετε άλλο για το Android, καθώς συνδέονται πανεύκολα με αυτό.

Για όσους δεν έχουν rooted συσκευή και διαθέτουν χειριστήριο του PS4, τα πράγματα είναι πάρα πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατήσουμε πατημένα τα πλήκτρα 'PS' και 'Share' μέχρι η μπάρα φωτός να αρχίσει να αναβοσβήνει σε λευκό χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανιχνεύσιμο το χειριστήριο από άλλες Bluetooth συσκευές, οπότε πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του Android, ενεργοποιούμε το Bluetooth και συνδέουμε τη συσκευή 'Wireless Controller'.


Για όσους τώρα έχουν κάνει root στη συσκευή τους και διαθέτουν χειριστήριο του PS3 ή του PS4, η καλύτερη λύση είναι η εφαρμογή Sixaxis Controller. Την εγκαθιστούμε στο Android μας και συνδέουμε το χειριστήριο σε αυτό μέσω USB. Στη συνέχεια ανοίγουμε την εφαρμογή, πατάμε 'Pair' και πλέον μπορούμε να αποσυνδέσουμε το χειριστήριο για να τη χρησιμοποιήσουμε ασύρματα.


Πολλά παιχνίδια όμως δεν υποστηρίζουν εξωτερικά χειριστήρια, ενώ και το Android από προεπιλογή δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Για αυτό το σκοπό υπάρχει η εφαρμογή Tincore Keymapper, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να το ρυθμίσουμε όπως ακριβώς θέλουμε και μάλιστα με ξεχωριστό layout για κάθε εφαρμογή ή παιχνίδι! Απλά τρέχουμε το Tincore και στη συνέχεια ανοίγουμε το παιχνίδι που θέλουμε. Μόλις αυτό ανοίξει, επιλέγουμε ξανά το Tincore από την μπάρα ειδοποίησης και από το μενού που θα μας εμφανίσει, ρυθμίζουμε τα πάντα. Τέλος αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις μας και είμαστε έτοιμοι.


Πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το Android μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει και έχουμε στο σπίτι μας συσκευές που δε μας περνάει από το μυαλό ότι συνδυάζονται μαζί του. Εκμεταλλευτείτε το ξεκινώντας από τα χειριστήρια.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter