Spreaker Studio: Η εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις κανονική ραδιοφωνική εκπομπή από το κινητό σου!


Μιας που ασχολούμαστε πλέον με το 'ραδιόφωνο' χάριν του Technopolitan, κάναμε μία έρευνα για εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή ενός podcast αποκλειστικά από το κινητό μας. Αυτό που βρήκαμε είναι μία πραγματική έκπληξη, καθώς το Spreaker Studio σου δίνει τη δυνατότητα όχι απλά να γράψεις ένα podcast, αλλά και να βγάλεις μια ολοκληρωμένη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από το κινητό σου!

Το Spreaker Studio μετατρέπει το κινητό μας σε ένα πραγματικό ραδιοφωνικό στούντιο, με όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται μια ποιοτική ραδιοφωνική εκπομπή για να βγει στον αέρα. Πρώτα από όλα μας δίνει τη δυνατότητα να γράψουμε την εκπομπή μας για να την κοινοποιήσουμε αργότερα ή να βγούμε απευθείας "στον αέρα" δίνοντας ένα link στα κοινωνικά δίκτυα για να μας ακούσουν οι ακροατές μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε ζωντανές εκπομπές ακόμη και στο δρόμο, ενώ αν θέλουμε να επισκεφτούμε κάποιον για συνέντευξη, δε χρειάζεται να κουβαλάμε μεγαλύτερο εξοπλισμό πέρα από το κινητό μας και ένα μικρόφωνο.

Μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε playlist με τραγούδια που θα παίζουν είτε ως 'χαλί' την ώρα που μιλάμε, είτε στα διαλείμματα, ενώ με αυτό το χαρακτηριστικό μπορούμε να κάνουμε και μία αμιγώς μουσική εκπομπή στην οποία θα βάζουμε τις μουσικές που μας αρέσουν. Επειδή αυτό όμως είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς τα μουσικά κομμάτια ανήκουν σε εταιρίες που ενδέχεται να μη μας επιτρέψουν να τα μεταδώσουμε, το Spreaker Studio διαθέτει μία βιβλιοθήκη τραγουδιών που είναι ελεύθερα για ακρόαση, κατέβασμα αλλά και μετάδοση.


Το τρίτο σημαντικό χαρακτηριστικό του Spreaker Studio αλλά και οποιασδήποτε ραδιοφωνικής εκπομπής, είναι η επικοινωνία με τους ακροατές της. Η εφαρμογή διαθέτει λοιπόν μία καρτέλα στην οποία μπορούμε να κάνουμε chat με όσους μας ακούν, κυρίως καλώντας τους μέσω Facebook για να συμμετέχουν.

Τέλος διαθέτει και μία σειρά από εφέ τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην εκπομπή, ενώ αν θέλουμε μπορούμε να τα διαγράψουμε και να προσθέσουμε τα δικά μας κλιπάκια για να εμπλουτίσουμε ή να κάνουμε πιο ευχάριστη την εκπομπή μας.

Είναι πραγματικά μία σχετικά πλήρης εφαρμογή, η οποία διαθέτει και πανεύκολο γραφικό περιβάλλον, αλλά έχει τους περιορισμούς της, καθώς πρόκειται στην ουσία για συνδρομητική υπηρεσία. Αν έχετε ή θέλετε να ξεκινήσετε ένα podcast, δοκιμάστε την και ίσως σας λύσει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγή του.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter