Οι Black Friday & Cyber Monday έρχονται αλλά... όχι στην Ελλάδα [Ανανέωση]


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γινόμαστε μάρτυρες του απόλυτου shopping therapy, με τη Black Friday και τη Cyber Monday να είναι παραδοσιακά οι μεγαλύτερες ημέρες προσφορών όλης της χρονιάς. Μιλάμε για τρομερές εκπτώσεις, συνήθως άνω του 50%, όπου οι άνθρωποι κυρίως στην Αμερική ποδοπατιούνται στην κυριολεξία για να αποκτήσουν τα αγαθά που ποθούν. Κάναμε λοιπόν την έρευνά μας στην Κίνα που μας ενδιαφέρει περισσότερο και μπορούμε να πούμε υπεύθυνα ότι φέτος είναι η χειρότερη Black Friday των τελευταίων ετών!

Στα γνωστά μας e-shop γνωρίζουμε πλέον ότι σε πολλές περιπτώσεις φουσκώνουν τις αρχικές τιμές για να μας φανεί τρομερά μεγάλη η έκπτωση και έτσι κάποιος που χαζεύει συχνά τις τιμές εκεί, μπορεί να ξεχωρίσει τις πραγματικές προσφορές από τις μούφες. Φέτος όσο και αν το ψάξαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι αξιόλογο, που να είναι στο πνεύμα της Black Friday. Έχουμε λοιπόν κλασικές εκπτώσεις της τάξεως του 15% με 20%, τις οποίες μπορείτε να εξακριβώσετε στις ειδικές σελίδες που έχουν δημιουργήσει:


Το φαινόμενο 'Ελλάδα'

Γνωστοί αρπακολατζήδες οι Έλληνες αποφάσισαν να φέρουν με τιμές αρχηγού κράτους τη Black Friday και στην Ελλάδα. Πολλά καταστήματα λοιπόν εκμεταλλεύονται τη συγκεκριμένη μέρα για να κάνουν εκπτώσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της. Ρίξαμε μια ματιά και σε αυτές τις προσφορές οι οποίες γίνονται σε ελάχιστα προϊόντα και όχι στο ποσοστό που θα περιμέναμε.

Ειδικά μία περίπτωση που μου κάθεται στο λαιμό είναι το PS4 με δύο παιχνίδια στα 300 ευρώ, όταν πριν από ένα μήνα πωλούνταν στην ίδια τιμή με ένα παιχνίδι και δύο χειριστήρια, κάτι που τιμολογιακά είναι το ίδιο πράγμα. Τόσα ωραία προϊόντα πωλούνται στα ελληνικά καταστήματα και αναρωτιέμαι αν όντως δεν μπόρεσαν να βρουν 20 από αυτά για να στηρίξουν μια τέτοια μέρα! Ειλικρινά λυπάμαι γιατί μου άρεσε η ιδέα να έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά η ελληνική νοοτροπία δεν το επιτρέπει.

Υστερόγραφο:
Το ότι δε βρήκαμε ενδιαφέρουσες προσφορές δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Αν λοιπόν πέσετε πάνω σε κάποια από αυτές, θα χαρούμε να τις μοιραστείτε στα σχόλια.

[Ανανέωση] Τουλάχιστον ένα κατάστημα στην Ελλάδα, τιμάει τελικά τη γιορτή του Black Friday με καλούτσικες προσφορές. 

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter