Xiaomi Mi Mix: Αυτό που οι άλλοι σχεδιάζουν σε χαρτί η Xiaomi το κάνει πραγματικότητα!


Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που δεν περιγράφονται με λόγια. Ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα, μια όμορφη γυναίκα ή ένα καλομαγειρεμένο μοσχαράκι κοκκινιστό, μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τη μιλιά σου. Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση η εμφάνιση του Xiaomi Mi Mix κάνει τη σύνταξη του συγκεκριμένου άρθρου ιδιαίτερα δύσκολη. Με τη συγκεκριμένη συσκευή λοιπόν η Xiaomi μας αποδεικνύει ότι είναι μεταξύ των κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας του κόσμου, χωρίς υπερβολή!

Το παρόν άρθρο θα μπορούσε να λέγεται επίσης 'Ποια Samsung και ποια Apple;' καθώς η Xiaomi κάνει πραγματικότητα αυτό που δεν μπόρεσε καμία "μεγάλη" εταιρία μέχρι σήμερα, δείχνοντας μάλιστα τρομερή καινοτομία σε πολλά επίπεδα. Τη μερίδα του λέοντος φυσικά κερδίζει η οθόνη του Mi Mix, η οποία διαθέτει μόνο τα απαραίτητα περιθώρια στο κάτω μέρος, που θα μπορούσαν επίσης να μην υπάρχουν καθόλου, αν δε θέλαμε μπροστινή κάμερα στη συσκευή μας. Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα κυκλοφορήσει μόλις στα 520 δολάρια στην Κίνα, όταν οι άλλοι κατασκευαστές θα πρότειναν κάτι κοντά στα 1.000$!

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 821 @ 2.35GHz
  • GPU: Adreno 530
  • Μνήμη: 4GB/6GB RAM - 128GB/256GB αποθήκευση
  • Οθόνη: IPS (Sharp) 6.4" @ 2040 x 1080p (362ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 16.0MP (f/2.0, dual-LED flash) - Μπροστά 5.0MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, dual-SIM, WiFi ac, Bluetooth 4.2, GPS (Glonass, Beidou), NFC, fingerprint, USB Type-C (OTG)
  • Μπαταρία: 4.400mAh
  • Διαστάσεις: 158.8 x 81.9 x 7.9mm - 209gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow (MIUI 8)


Το Mi Mix είναι ένα 'concept' όπως λέει η Xiaomi, δηλαδή αν και θα βγει στην παραγωγή, πιθανότατα θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συσκευών. Είναι δηλαδή κάτι που περισσότερη βγήκε για να ταράξει τα νερά, παρά για να μας πείσει για τη λειτουργικότητά του. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν το βρεις δεν το τσακώνεις άμεσα.

Με μια πιο ψύχραιμη ματιά βλέπουμε ότι είναι στην ουσία μία ειδική έκδοση του Mi Note 2, η οποία διαφέρει κυρίως στην κάμερα και την οθόνη. Σε αντίθεση με τα 22.5MP του Mi Note 2, εδώ έχουμε 16.0MP τα οποία και πάλι δεν τα λες λίγα, αλλά όσο να 'ναι δεν έχει πέσει η ίδια δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με αυτό. Έχει τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια συνδεσιμότητα και παρόμοια μπαταρία που φορτίζει σχεδόν όλη σε μισή ώρα, η οθόνη όμως είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει!


Πρόκειται για ένα IPS panel της Sharp στις 6.4 ίντσες, το οποίο για το συγκεκριμένο μέγεθος, έχει χαμηλή ανάλυση, στα 1080p μόνο. Αυτό είναι ένα έξυπνο κόλπο από τη Xiaomi για να κρατήσει την τιμή χαμηλά, καθώς ένα OLED panel με ανάλυση 2K, θα την εκτόξευε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Αν και είναι μεγάλη η οθόνη, στην πραγματικότητα η συσκευή έχει το μέγεθος του iPhone 7 Plus και με την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στα ανύπαρκτα περιθώρια, κερδίζεις μία ολόκληρη ίντσα περιεχομένου.

Τα φυσικά πλήκτρα έχουν φύγει και έχουν αντικατασταθεί από αυτά του επίσημου Android, ενώ το μοναδικό μέρος που δεν υπάρχει οθόνη βρίσκεται στο 'πηγούνι' της συσκευής όπου για ευνόητους λόγους περιλαμβάνει την μπροστινή κάμερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συσκευή να προσφέρει το εξωπραγματικό ποσοστό του 91.3% όταν μιλάμε για σχέση μπροστινής επιφάνειας προς οθόνη!


Η Xiaomi μας έλυσε την απορία και με ποιο τρόπο κατάφερε να φτιάξει αυτή την οθόνη, λέγοντας ότι είναι κουμπωμένη και όχι κολλημένη στο σκελετό, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και τρομερά εύκολη στην επισκευή της.


Η συσκευή δεν έχει επίσης ακουστικό αλλά ούτε αισθητήρα εγγύτητας, τα οποία έχουν αντικατασταθεί με νέες τεχνολογίες, που πραγματικά δεν ξέρουμε αν τελικά θα είναι καλύτερες ή χειρότερες όσον αφορά την απόδοση, που είναι και το ζητούμενο στο τέλος. Μία από αυτές είναι ο αισθητήρας εγγύτητας με υπερηχητικά σήματα (ultrasonic sensor), ο οποίος του επιτρέπει να λειτουργεί κάτω από την οθόνη, κάτι που είδαμε πρόσφατα στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του Xiaomi Mi 5S Plus.


Γενικά το Xiaomi Mi Mix είναι μία συσκευή για αυτόν που θέλει το κάτι διαφορετικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένα ικανό τηλέφωνο. Όταν μάλιστα μπορείς να το αποκτήσεις πολύ φθηνότερα από το Google Pixel XL, το Samsung Galaxy S7 Edge και το iPhone 7 Plus, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αγοράσεις. Η ναυαρχίδα λοιπόν που όλοι περιμέναμε έφτασε και θα πωλείται μεταξύ 600 και 700 ευρώ στα γνωστά μας e-shop, από τις αρχές Νοεμβρίου.

[Ανανέωση] Το Geekbuying ξεκίνησε στις προπαραγγελίες στα 595€ και τα 685€ αντίστοιχα, ενώ το Gearbest τα κοστολογεί 593€ και 673€ αντίστοιχα.

[MIUI]

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter