Gadget review: Ξέχνα τα Airpods της Apple, τα ασύρματα ακουστικά Meizu EP51 έχουν τρομερή ποιότητα για την τιμή τους


Ως λάτρης της metal μουσικής και χρόνια χρήστης Bluetooth ακουστικών, αποφάσισα φέτος ότι έφτασε η ώρα να αποκτήσω ένα gadget που θα μου επιτρέπει αφενός να απαντάω στο τηλέφωνο και αφετέρου να απολαμβάνω τους System of a Down. Τα στάνταρ μου όπως πάντα υψηλά, αλλά δεν είμαι και χαϊβάνι να ξοδέψω μια περιουσία κι έτσι μετά από την κλασική 'value for money έρευνα', κατέληξα στο Meizu EP51, ένα σετ ασύρματων ακουστικών που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έκλεψες το κατάστημα από όπου το αγόρασες.

Χρόνια τώρα ψηνόμουν για ασύρματα ακουστικά αλλά κάθε φορά που έριχνα μια ματιά στις τιμές, αυτές ξέφευγαν πάνω από τα 80 ευρώ, που για ένα τέτοιο gadget θεωρώ ότι είναι μεγάλο ποσό. Κατέληξα λοιπόν στην αγορά της Κίνας και δεν άργησα να επιλέξω, μιας και δύο είναι οι σοβαρές εταιρίες της χώρας, η Xiaomi και η Meizu, με τη δεύτερη να έχει ήδη στα προϊόντα της αυτό που ήθελα. Τα Meizu EP51 λοιπόν στα 28€ είναι ένα από τα καλύτερα value for money ακουστικά που μπορείς να αποκτήσεις!

Με προσοχή στη λεπτομέρεια...

Η θετική εντύπωση για τα EP51 ξεκίνησε από τη συσκευασία, η οποία για τα 28 ευρώ της τελικής τιμής είναι ιδιαίτερα πλούσια! Tο ομολογουμένως μεγάλο κουτί για αυτό το προϊόν, περιλαμβάνει:

  • τα ακουστικά,
  • τέσσερα σετ "μαξιλαράκια" για τα αυτιά,
  • μίνι καλώδιο φόρτισης και
  • μία τρομερή θήκη μεταφοράς.

Από μία 'γνωστή' εταιρία παίρνεις συνήθως μόνο τα ακουστικά και τα "μαξιλαράκια", ενώ η Meizu σου δίνει όλα τα παραπάνω με τη θήκη ειδικά να είναι εξαιρετικής ποιότητας! Όταν ανοίγεις ένα τέτοιο κουτί και βλέπεις την προσοχή στη λεπτομέρεια, ειδικά για ένα προϊόν το οποίο κοστίζει φθηνότερα από τον ανταγωνισμό, δεν μπορείς παρά να πεις ένα μεγάλο 'Μπράβο' στην εταιρία που το κατασκεύασε.


Βγάζοντας τα ακουστικά, το πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι οι μαγνήτες που κρύβονται κάτω από το logo της Meizu και τα κάνουν να 'κλειδώνουν' γύρω από το λαιμό. Επίσης τρομερή λεπτομέρεια που όχι μόνο δείχνει προσοχή στο design, αλλά είναι και φοβερά λειτουργική, αφού όταν δεν τα έχεις στα αυτιά, τα φοράς απλά σαν κολιέ και δε φοβάσαι μη σου πέσουν.


Design & ποιότητα κατασκευής

Μιας και πιάσαμε το design, να πούμε ότι είναι αρκετά φουτουριστικό με το μαύρο - κόκκινο να κάνουν ωραία αντίθεση και το αλουμινένιο καπάκι με το logo της εταιρίας να συμπληρώνει το πολύ premium look της συσκευής. Δεν είναι ιδιαίτερα βαριά κι έτσι δεν κουράζουν, αν φυσικά επιλέξουμε το σωστό "μαξιλάρι" για τα αυτιά μας, είναι όμως λίγο ογκώδη και για εμένα που σκόπευα να τα φοράω μέσα από το κράνος στη μηχανή, είναι λίγο άβολα.

Σε αντίθεση με άλλα ακουστικά που έχουν πλήκτρα επάνω στο σώμα τους, τα συγκεκριμένα έχουν την κλασική μπάρα στο καλώδιο, η οποία διαθέτει το μικρόφωνο και τη θύρα φόρτισης microUSB. Έχει επίσης τρία πλήκτρα τα οποία χρησιμεύουν για να απαντάμε σε κλήσεις, να αυξομειώνουμε την ένταση και να χειριζόμαστε τον ήχο, όλα από τα οποία είναι καλυμμένα σε πλαστικό και καουτσούκ για να υπάρχει κάποια προστασία όσον αφορά την υγρασία. Δεν είναι δηλαδή αδιάβροχα, αλλά επειδή μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε στο γυμναστήριο, αντέχουν στον ιδρώτα.


Σε λειτουργία...

Όταν λοιπόν τα ρυθμίσεις όπως θέλεις και τα φορέσεις για να ακούσεις τις μουσικάρες σου, όλα είναι πραγματικά τέλεια. Έχουν πάρα πολύ καλή απόδοση στα πρίμα και τα μπάσα, ενώ τα μεσαία εξαφανίζονται κατά κάποιο τρόπο αν αυξήσουμε στο τέρμα την ένταση. Λογικό. Ο ήχος δε 'γραντζουνάει' σε κανένα επίπεδο και το λέω υπεύθυνα έχοντας ακούσει όλη μου τη συλλογή Power Metal, ενώ ο μόνος τρόπος για να ξενερώσεις χρησιμοποιώντας τα, είναι απλά να τελειώσει η μπαταρία.

Φορτίζουν όπως είπαμε μέσω microUSB και η μπαταρία των 60mAh μπορεί να αντέξει έως:

  • 15 μέρες χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο Bluetooth,
  • 45 ώρες όντας συνδεδεμένο στη συσκευή μας και
  • 6 ώρες κλήσεων ή μουσικής.

Αυτό το τελευταίο διαφέρει λιγάκι από χρήση σε χρήση, καθώς εξαρτάται από την ένταση στην οποία ακούμε τη μουσική μας. Όσο δυνατότερη είναι, τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία της συσκευής, που στη δική μου χρήση δίνει τεσσεράμισι με πεντέμισι ώρες περίπου. Η αυτονομία λοιπόν είναι παρόμοια με αυτή των Apple Airpods και φορτίζουν πλήρως με δύο ωρίτσες στο φορτιστή ή το powerbank.

Όσον αφορά τις κλήσεις τώρα, μπορείς κανονικότατα να απαντήσεις όταν κάποιος σου τηλεφωνεί, ενώ το πλεονέκτημα αυτών των ακουστικών, είναι ότι αν βρίσκεσαι σε χώρο με πολλή φασαρία, φοράς απλά και το δεύτερο και ακούς πολύ καλύτερα.

Αυτός που δεν ακούει καλά είναι ο συνομιλητής, καθώς το μικρόφωνο είναι το μοναδικό αλλά σημαντικό μειονέκτημα των Meizu EP51. Είναι ομολογουμένως κακής ποιότητας, αλλά ευτυχώς δεν είναι τελείως άχρηστο. Από τις κλήσεις που έχω κάνει μέχρι σήμερα, κανείς δε μου είπε ότι δεν ακούγομαι ή ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι λέω, απλά η φωνή μου είναι παραμορφωμένη. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και στην πρώτη εκπομπή του Technopolitan, όπου η εγγραφή έγινε με το συγκεκριμένο headset.


Το πόρισμα

Το πόρισμα του Doctor λέει ότι ο Κινέζος εκτός από καλά smartphone, ξέρει να φτιάχνει και καλά ακουστικά, αρκεί να εμπιστευτείς το σωστό Κινέζο. Η Meizu είναι μια από αυτές τις εταιρίες και η απόδειξη είναι τα EP51 ακουστικά της.

Το συγκεκριμένο headset έχει πολύ καλή κατασκευή που θα αντέξει ακόμη και σε σκληρές συνθήκες, έχει επίσης φοβερή απόδοση στον ήχο και καλή αυτονομία, με αυτά τα δύο να είναι τα σημαντικότερα. Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το θεματάκι με το μικρόφωνο, αλλά δεν μπορούμε να τα ζητάμε όλα από μια τόσο φθηνή συσκευή.

Διαθέτει λοιπόν τρομερό 'value for money' και είναι πραγματικά μία πολύ καλή επιλογή που την προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα τα βρείτε μεταξύ άλλων στο Gearbest 29€ και το Everbuying 31€.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter