Τα έξι καλύτερα παιχνίδια που παίξαμε τον Αύγουστο στο Android


Η αγάπη του Doctor για τα puzzle game στο Android είναι δεδομένη και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να δοκιμάζουμε συνεχώς ότι καινούριο βγαίνει στο Play Store. Τον Αύγουστο που είναι ο κατ' εξοχήν μήνας για λιώσιμο, παίξαμε ένα σωρό και καταφέραμε να ξεχωρίσουμε τα έξι που μας άρεσαν περισσότερο. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας παρακάτω.

Deus Ex GO 

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς GO, η οποία μπλέκει γνωστά παιχνίδια κονσόλας με ένα στυλ επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι γεγονός και είναι αφιερωμένο στο Deus Ex. Η πολύ έξυπνη ιδέα της Square Enix καταφέρνει να μας δώσει μία γεύση από το κανονικό παιχνίδι, μέσα από ένα χειρισμό ο οποίος είναι οικείος σε όλους μας. Όπως και στο Lara Croft GO και το Hitman GO, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την κάθε πίστα λύνοντας γρίφους και ακολουθώντας την ιστορία του Deus Ex. Το concept φυσικά είναι ίδιο, αλλά οι αντίπαλοι που πρέπει να ξεπεράσουμε κινούνται διαφορετικά, οπότε μιλάμε για μία νέα εμπειρία με νέα ιστορία.

Κοστίζει 4.99€ στο Play Store.



Maestria 

Το Maestria είναι από αυτά τα ιδιαίτερα puzzle παιχνίδια που λατρεύεις να έχεις στη συσκευή σου για μία ώρα βαρεμάρας. Έχει την αισθητική του Monument Valley και ο σκοπός του είναι πάρα πολύ απλός. Σε κάθε πίστα υπάρχουν χρωματιστές καμπάνες, τις οποίες πρέπει να τοποθετήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να χτυπήσουν με τη σειρά που πρέπει. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που σε βάζουν να σκεφτείς και είτε θα σε εκνευρίσει ή θα σου δώσει τη χαρά της επιτυχίας.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.



Liyla & the shadows of war

Το Liyla είναι ένα αντιπολεμικό παιχνίδι το οποίο προσπαθεί να μας δείξει την αγωνία των ανθρώπων που ζουν σε μία πόλη που βομβαρδίζεται και προσπαθούν να προστατέψουν την οικογένειά τους. Σκοπός μας είναι να βγάλουμε την οικογένειά μας με ασφάλεια από στην εμπόλεμη ζώνη, ξεπερνώντας εμπόδια όπως ρουκέτες, κατεστραμένα κτίρια και άλλους ανθρώπους. Το παιχνίδι έχει την αισθητική του Limbo και του This war of mine, ενώ από άποψη χειρισμού είναι απλό και εύκολο.

Κυκλοφορεί δωρεάν στο Play Store.



Ultraflow 2 

Το Ultraflow είναι από αυτά τα παιχνίδια που προσπαθείς να πας από το Α στο Β και μοιάζει πάρα πολύ στο εξαιρετικό Okay?. Σκοπός μας είναι λοιπόν να στείλουμε το αντικείμενο που χειριζόμαστε στον προορισμό του, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια, από τα οποία το καθένα έχει τις δικές του ιδιότητες. Βάλτε και στην εξίσωση ότι όλα πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένες κινήσεις και έχετε ένα ωραιότατο puzzle game για δύσκολους λύτες.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.



Mekorama 

Το Mekorama συνδυάζει την αισθητική του Monument Valley και του Minecraft, σε ένα παιχνίδι όπου προσπαθείς να βοηθήσεις ένα ρομποτάκι να βρει την έξοδο σε κάθε πίστα. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε το δρόμο μέσα από το οποίο θα περάσει το ρομποτάκι μας, με το χειρισμό να είναι πανεύκολος ακόμη και για μικρά παιδιά. Ενδείκνυται για μικρές ηλικίες αλλά και για μεγάλους που θέλουν απλά να χαλαρώσουν.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.



Perchang 

Το Perchang είναι από αυτά τα παιχνίδια στα οποία δεν χρειάζεται απλά να βρεις τη λύση, αλλά θα πρέπει και η εκτέλεσή σου να είναι σωστή για να περάσεις την κάθε πίστα. Στα επίπεδα που περιλαμβάνει βλέπουμε μηχανήματα και πολλές μπίλιες να κινούνται σε διάφορες κατευθύνσεις. Σκοπός μας είναι να στείλουμε τις μπίλιες στον προορισμό τους, χρησιμοποιώντας γέφυρες, ανεμιστήρες, μαγνήτες και ότι άλλο έχουμε στη διάθεσή μας. Εύκολο να βρεις τη λύση αλλά δύσκολο να το εκτελέσεις.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες