[Quick tip] Δημιούργησε υπενθυμίσεις που θα εμφανίζονται την ώρα και στο μέρος που θέλεις


Για πολλούς από εμάς η ζωή τρέχει με ταχείς ρυθμούς και σε ένα τέτοιο περιβάλλον με πολλές υποχρεώσεις, η οργάνωση απαιτείται. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που ξεχνάει πολύ εύκολα, οπότε οι υπενθυμίσεις στο Android και οι σημειώσεις στο ημερολόγιο είναι σωτήρια λύση. Οι υπενθυμίσεις όμως δεν πρέπει να είναι μία ξερή ειδοποίηση στην αρχή κάθε ημέρας, αλλά να εμφανίζονται όταν και όπου τις χρειάζομαι.

Ένα απλό παράδειγμα που μας έχει συμβεί όλους, είναι όταν ταξιδεύουμε και οι γονείς μας μας έχουν πει το κλασικό "Μόλις φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο". Ο ενθουσιασμός του ταξιδιού ή η ανακούφιση ότι επιτέλους φτάσαμε και θα ξεκουραστούμε, μας έχει κάνει να το ξεχάσουμε τουλάχιστον για μία φορά. Όλοι ξέρουμε τι ακολουθεί μετά από αυτό το λάθος, αλλά ευτυχώς το Android μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση στο μέλλον με τις έξυπνες υπενθυμίσεις του.

Δεν υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή υπενθυμίσεων και έτσι μπορούμε να τις δημιουργήσουμε μέσα από πολλές εφαρμογές όπως το Google Now, το Ημερολόγιο και το Inbox, η πιο πλήρης όμως και πιο βολική είναι το Google Keep. Εκεί μπορούμε να κρατήσουμε μία σημείωση γράφοντας ολόκληρα κείμενα ή φτιάχνοντας λίστες, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε φωτογραφίες, ηχητικά αλλά και χειρόγραφες ζωγραφιές. Αφού τελειώσουμε τη σημείωσή μας, πατάμε πάνω δεξιά το "χεράκι", το οποίο θα μας εμφανίσει ένα μενού με τις επιλογές της ειδοποίησης. Μπορούμε να ορίσουμε οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εμφανιστεί και σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Έτσι λύνεται το πρόβλημα που είπαμε παραπάνω, καθώς μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας, η συσκευή μας θα μας ειδοποιήσει να πάρουμε τη... μαμάκα.


Υπάρχουν ένα σωρό άλλες περιπτώσεις στις οποίες οι υπενθυμίσεις του Google Keep μπορούν να μας λύσουν τα χέρια. Για παράδειγμα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα για το σούπερ μάρκετ και όταν περάσουμε από μπροστά του, να μας θυμίσει ότι πρέπει να ψωνίσουμε, ενώ μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε μία υπενθύμιση για κάτι που θα συμβεί πολύ μακριά στο μέλλον και δεν είναι επί του παρόντος (το γάμο ενός φίλου ίσως).

Όπως και να το χρησιμοποιήσουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οργανώσει λίγο περισσότερο τον πολύτιμο χρόνο μας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες