Νέα βελτίωση στις Επαφές Google μας φέρνει κατηγοριοποίηση με ετικέτες και εύρεση διπλότυπων


Η εφαρμογή των επαφών της Google έχει βελτιωθεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο, ειδικά από τη στιγμή που εκδόθηκε στο Play Store, δίνοντας στην εταιρεία την ευκαιρία να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά χωρίς να περιμένει την επόμενη έκδοση Android. Ήταν όμως πάντα μία απλή και όμορφη εφαρμογή που δεν σε βοηθούσε να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά αυτό αλλάζει πλέον στη νέα έκδοση που κυκλοφορεί σήμερα.

Στην έκδοση 1.5 λοιπόν θα βρούμε δύο νέα χαρακτηριστικά τα οποία υπήρχαν στην web έκδοση της υπηρεσίας και πλέον θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και στο τηλέφωνό μας. Το πρώτο είναι οι ετικέτες ή αλλιώς ομάδες, τις οποίες μπορούμε πλέον πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε, για να βάλουμε τις επαφές μας σε κατηγορίες. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να βλέπουμε ξεχωριστά τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους μας, ενώ μέσα από το Gmail μας δίνεται η δυνατότητα να στείλουμε και ομαδικά email, γράφοντας απλά το όνομα της ομάδας.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η εύρεση διπλότυπων η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική όταν μεταφέρουμε τις επαφές μας στις Επαφές Google από διαφορετικές πηγές και θέλουμε πολύ γρήγορα να συγχωνεύσουμε τα διπλότυπα. Η εύρεση διπλότυπων βρίσκει επαφές που περιέχουν, το ίδιο τηλέφωνο, το ίδιο e-mail, το ίδιο όνομα και ούτω καθεξής και μας προτείνει να τις συγχωνεύσουμε σε μία που θα τα περιέχει όλα μαζί. Εξίσου χρήσιμο για όσους θέλουν να έχουν τακτοποιημένο κατάλογο επαφών.

Και τα δύο βρίσκονται στο νέο πλάνο μενού της εφαρμογής, το οποίο είναι φυσικά φτιαγμένο στα πρότυπα του material design. Αν έχετε ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή στο κινητό σας, θα λάβετε σύντομα μία ειδοποίηση αναβάθμισης από το Play Store, ενώ για όσους βιάζονται υπάρχει επιλογή να την κατεβάσουμε και από το APK mirror.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter