[Sponsored] Επαναφέρουμε τα χαμένα μας αρχεία με το EaseUS Mobisaver for Android


Πολλοί από εμάς έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να διαγράψουμε κάποια αρχεία από τη συσκευή μας, τα οποία στη συνέχεια είχαμε και πάλι ανάγκη. Δυστυχώς ή ευτυχώς η κατασκευή του Android είναι τέτοια, που δεν σου επιτρέπει εύκολα να ανακτήσεις διαγραμμένα αρχεία, κυρίως λόγω ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων. Στο internet κυκλοφορούν διάφορα προγράμματα που μπορούν να μας βοηθήσουν αν βρεθούμε σε τέτοια θέση, με ένα από αυτά να είναι το EaseUS Mobisaver.

Το Mobisaver μπορεί να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε επαφές, μηνύματα SMS, φωτογραφίες, αρχεία βίντεο και ήχου και διάφορα άλλα αρχεία από τη συσκευή μας, είτε τα έχουμε διαγράψει είτε όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι η συσκευή μας σε λειτουργία, όπως επίσης να της έχουμε κάνει root. Έχοντας αυτά τα δύο, η εύρεση των δεδομένων μας είναι τρία βήματα μακριά.

Πώς λειτουργεί; 

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πάρα πολύ απλός, αφού το μόνο που χρειάζεται μετά την εγκατάσταση στον υπολογιστή μας είναι:

  1. να συνδέσουμε τη συσκευή μας στον υπολογιστή μέσω USB, 
  2. να τη σκανάρουμε και τέλος 
  3. να επιλέξουμε τα αρχεία τα οποία θέλουμε να πάρουμε ως backup στον υπολογιστή μας. 




Το πρόγραμμα επίσης μας επιτρέπει να δούμε σε προεπισκόπηση τα αρχεία πριν τα μεταφέρουμε στον υπολογιστή μας, ενώ ειδικά για τις επαφές έχει τη δυνατότητα να τις επαναφέρει σε οποιαδήποτε μορφή αρχείου επιλέξουμε όπως για παράδειγμα σε CSV και VCF.

Τέλος θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας, ότι σε όλες τις περιπτώσεις όπου θέλουμε να επαναφέρουμε διαγραμμένα αρχεία, πρέπει να σταματήσουμε άμεσα να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας, για να είμαστε σίγουροι ότι τα block της μνήμης στα οποία είχαν αποθηκευτεί, είναι κενά και δεν τα έχουν αντικαταστήσει με νεότερα.

Θετικά / Αρνητικά 

Όπως όλα τα προγράμματα του είδους έτσι και αυτό, δεν μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα να ανακτήσει τα δεδομένα μας από μία σβηστή ή κατεστραμμένη συσκευή. Επίσης στη δωρεάν έκδοσή του μας επιτρέπει να δούμε τα ανακτημένα αρχεία, αλλά να αποθηκεύσουμε μόνο ένα από αυτά στον υπολογιστή μας. Για να κάνουμε πλήρες backup θα χρειαστεί να αποκτήσουμε την πλήρη έκδοση με κόστος περίπου 20 δολάρια. 

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προγράμματα του είδους που κυκλοφορούν και σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε τη δωρεάν έκδοσή του, σε μία ώρα ανάγκης. Θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα της EaseUS.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter