Wi-Fi Manager for Android Wear: Μπες σε WiFi δίκτυα απ' ευθείας από το ρολόι σου χωρίς να έχεις το smartphone μαζί σου


Ένα από τα πολύ γαμάτα χαρακτηριστικά του Android Wear, είναι ότι σου επιτρέπει να βλέπεις τις ειδοποιήσεις του smartphone σου στο ρολόι, ακόμη και αν έχεις ξεχάσει το κινητό στο σπίτι! Έτσι δεν ανησυχείς ποτέ αν σε πάρει κάποιος τηλέφωνο, ενώ μπορείς να στείλεις και μηνύματα μέσα από συγκεκριμένες εφαρμογές σε όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί σου. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεσαι ίντερνετ και αν και τα smartwatch της Google συνδέονται σε WiFi δίκτυα, δυστυχώς δε σου επιτρέπουν να μπεις σε νέα!

Μιλάμε όποιος το σκέφτηκε αυτό πρέπει να πάρει το βραβείο βλακείας της χρονιάς, καθώς αν προσπαθήσεις να μπεις σε ένα WiFi δίκτυο από το Android Wear, θα σε παραπέμψει στο smartphone σου για να πληκτρολογήσεις τον κωδικό. Μα πώς να τον πληκτρολογήσω αγαπημένη μου Google αφού το έχω ξεχάσει; Για να είμαστε δίκαιοι όμως το ρολόι μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε σε ελεύθερα (και επικίνδυνα) δημόσια δίκτυα, ενώ για όσα έχουμε συνδεθεί μέχρι σήμερα, ο κωδικός υπάρχει αποθηκευμένος σε αυτό.


Για τις περιπτώσεις λοιπόν που θέλουμε να μπούμε σε ένα WiFi δίκτυο από το ρολόι και δεν έχουμε μαζί το smartphone μας, η εφαρμογή Wi-Fi Manager for Android Wear αποτελεί τη μέγιστη λύση. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και έτσι μας επιτρέπει να βάλουμε τον κωδικό οποιουδήποτε δικτύου, ενώ έχει και μερικές ωραίες ρυθμίσεις που την κάνουν πραγματικό διαχειριστή δικτύων. Με τη βοήθειά του λοιπόν μπορούμε όχι απλά να δούμε ποιο δίκτυο έχει δυνατότερο σήμα για να συνδεθούμε, αλλά μπορούμε επίσης να μάθουμε την ταχύτητά του, τη συχνότητα και το κανάλι στο οποίο εκπέμπει, ενώ αν πληρώσουμε και κάτι υπάρχουν και πιο εξεζητημένες επιλογές.

Κυκλοφορεί δωρεάν στο Play Store και είναι σίγουρα μια εφαρμογή που θα την εκτιμήσουν δεόντως οι έχοντες Android Wear smartwatch.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter