Πρόσθεσε νέες δυνατότητες και άλλαξε τη λειτουργία των πλήκτρων της συσκευής σου με το Buttons remapper


Τα κινητά μας διαθέτουν φυσικά πλήκτρα τα οποία μας επιτρέπουν όχι μόνο να χειριστούμε τη συσκευή μας χωρίς να ανοίγουμε κάθε τόσο την οθόνη, αλλά και να μπαίνουμε σε ειδικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα το recovery mode. Αυτά τα πλήκτρα δε φτιάχτηκαν για να επαναπρογραμματίζονται, αλλά επειδή σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι αναγκαίο, η λύση είναι το Button remapper.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό και θα ήθελα προσωπικά να αλλάξω, είναι αυτό το κόλλημα των Κινέζων να έχουν ξεχωριστό πλήκτρο για τις ρυθμίσεις και όχι για την "Επισκόπηση", η οποία βρίσκεται στο πλήκτρο "Home". Αν και συνηθίζεται είναι πραγματικά πολύ σπαστικό και σε οδηγεί να μην το χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ, αφού μια φορά όλες οι εφαρμογές περιλαμβάνουν πλέον εικονίδιο ρυθμίσεων στο UI τους.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά ψάχναμε για μία η οποία θα το κάνει εύκολα και χωρίς root, με το Button remapper είναι από τις λίγες διαθέσιμες. Αφού το ενεργοποιήσουμε στην "Προσβασιμότητα", αναγνωρίζει όλα τα φυσικά πλήκτρα της συσκευής και μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να αλλάξουμε τη λειτουργία τους, αλλά να προσθέσουμε και άλλες δυνατότητες σε κάθε κουμπί. Συγκεκριμένα μπορούμε να έχουμε μία λειτουργία όταν πατάμε το πλήκτρο μία φορά και μία δεύτερη όταν το κρατάμε πατημένο.


Μπορούμε λοιπόν να ορίσουμε στα πλήκτρα μας, πέρα από τις κλασικές τους ιδιότητες, να κάνουν και κάποια στάνταρ πράγματα όπως:

  • να ανοίγουν την κάμερα, τον browser ή τον dialer,
  • να χειρίζονται τον media player και 
  • να κλείνουν βίαια μία εφαρμογή από τη RAM (αυτό χρειάζεται root).

Μπορούμε επίσης να βάλουμε συγκεκριμένα πλήκτρα να ανοίγουν αγαπημένες μας εφαρμογές, όπως για παράδειγμα το Facebook για όσους το χρησιμοποιούν καθημερινά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ορίσουμε όποια συντόμευση από όσες έχουμε διαθέσιμες.


Αν επιλέξουμε τέλος να δώσουμε 0,89 ευρώ στον προγραμματιστή της εφαρμογής για τον κόπο του, θα πάρουμε επίσης και συνδυαστικές λειτουργίες, με τις οποίες μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στα πλήκτρα της συσκευής. Στην premium έκδοση λοιπόν μπορούμε να κάνουμε διπλά και τριπλά κλικ ή να πατάμε δύο πλήκτρα ταυτόχρονα για να ανοίξουμε αυτό που θέλουμε!

Είναι λοιπόν μία πλήρης εφαρμογή που λειτουργεί χωρίς root για τις περισσότερες λειτουργίες της, ενώ δεν το συζητάμε ότι μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για όσους έχουν χαλάσει ένα από τα πλήκτρα της συσκευής τους.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες