Κάντε πληρωμές από το smartphone σας μέσω NFC με το Winbank wallet της Τράπεζας Πειραιώς


Για όσους ονειρεύονταν την ώρα και τη στιγμή που θα πληρώνουν στα καταστήματα από το κινητό τους τηλέφωνο μέσω NFC, η αναμονή τελείωσε. Όχι δεν ήρθε το Android Pay στην Ελλάδα και πλέον δεν το χρειαζόμαστε καν, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς μας έφερε την πρώτη εφαρμογή που υποστηρίζει τέτοιου είδους πληρωμές. "Ξεσκονίστε" λοιπόν το κατά άλλα ψιλοάχρηστο NFC και ελάτε να δούμε πώς λειτουργεί.

Μας έχει συνηθίσει η Τράπεζα Πειραιώς στη... mobile τραπεζική με τις εφαρμογές της, αλλά πλέον πηγαίνει το "άθλημα" σε άλλο επίπεδο, καθώς με το NFC έχουμε ίσως τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη μέθοδο πληρωμών που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Όσοι έχουν λοιπόν συσκευή με NFC πρέπει κατ' αρχάς να πάνε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασύρματο και δίκτυα", να ενεργοποιήσουν την αντίστοιχη επιλογή και στη συνέχεια να κατεβάσουν τις εφαρμογές Winbank mobile και Winbank wallet.

Ενεργοποίηση

Για να ρυθμίσουμε σωστά το Winbak wallet, θα πρέπει πρώτα να κάνουμε login στον τραπεζικό μας λογαριασμό μέσω του Winbank mobile. Εκεί επιλέγουμε "Αγορές / Αιτήσεις", στη συνέχεια "winbank wallet" και τέλος "Προσθήκη καρτών". Η εφαρμογή θα μας εμφανίσει τις διαθέσιμες κάρτες και αφού τις επιλέξουμε θα μας δώσει δύο κωδικούς, τον ένα από τους οποίους μέσω SMS.


Ανοίγουμε τώρα το Winbank wallet, προσθέτουμε τους δύο κωδικούς και ορίζουμε το PIN που θέλουμε να έχει η εφαρμογή για λόγους ασφαλείας. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε την κάρτα μας με τον αριθμό της στην καρτέλα "Εγγεγραμμένες κάρτες", πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι.


Πώς το χρησιμοποιούμε;

Για να κάνουμε λοιπόν με επιτυχία τις πληρωμές μας, μόλις φτάσουμε στο ταμείο ανοίγουμε την εφαρμογή Winbank wallet και επιλέγουμε την κάρτα με την οποία θέλουμε να πληρώσουμε. Στη συνέχεια πατάμε "Πληρωμή", βάζουμε το PIN και ακουμπάμε το κινητό μας στο τερματικό του καταστήματος, το οποίο εννοείται ότι πρέπει να υποστηρίζει "ανέπαφες πληρωμές". Οι οδηγίες στην οθόνη θα μας επιβεβαιώσουν αν όλα έχουν γίνει σωστά και δε χρειάζεται να περιμένουμε για ρέστα, να τακτοποιούμε το πορτοφόλι μας, αλλά ούτε και να περιμένουμε για την απόδειξη, μιας και οι ηλεκτρονικές πληρωμές προϋποθέτουν αναγκαστικά την έκδοση παραστατικού

... και τα λοιπά

Πέρα από το κομμάτι των πληρωμών που είναι και το βασικότερο εδώ που τα λέμε, η εφαρμογή μας ενημερώνει επίσης για το διαθέσιμο υπόλοιπο της κάθε κάρτας αλλά και για το ιστορικό πληρωμών. Είναι μία πολύ καλή πρώτη προσπάθεια η οποία θα μπορούσε να υποστηρίζει και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, για να γλιτώσουμε το PIN, ενώ υποστηρίζει αρχικά μόνο χρεωστικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς  και μόνο συσκευές που δεν έχουν γίνει root, για λόγους ασφαλείας φυσικά.

Κυκλοφορεί δωρεάν στο Play Store και το μόνο που μένει τώρα είναι να βρούμε και λεφτά για να κάνουμε τις αγορές μας.


Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter