Ο Nova launcher είναι ο κορυφαίος σύμφωνα με το Android Central


Ο launcher είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Android που αποτυπώνεται τέλεια από το moto "be together, not the same". Αυτό σημαίνει ότι ενώ όλοι έχουμε το ίδιο λειτουργικό σύστημα, η εμπειρία χρήσης για τον καθένα μας είναι διαφορετική, γιατί πολύ απλά μπορούμε να την παραμετροποιήσουμε κατά το δοκούν. Στο Dr. Android λατρεύουμε τους launcher και παλιότερα σας δείξαμε και τους αγαπημένους μας, ποιοι είναι όμως αυτοί που προτιμώνται από το σύνολο της Android κοινότητας παγκοσμίως;

Την απορία έρχεται να μας λύσει το Android Central, που είναι ίσως το κορυφαίο site που ασχολείται με το Android, το οποίο έτρεξε μία δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών του με θέμα το launcher που χρησιμοποιούν. Αν και οι απαντήσεις ήταν προαποφασισμένες για συγκεκριμένους launcher, η μεγάλη βάση χρηστών του site και οι περίπου 12.000 από αυτούς που ψήφισαν, μας δίνει χρήσιμα συμπεράσματα για το αποτέλεσμα.


Το 45% λοιπόν των χρηστών απάντησαν ότι προτιμούν τον Nova launcher και δε μας κάνει καμία εντύπωση αυτό, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε ο προεγκατεστημένος launcher της συσκευής με 22%. Αυτό σημαίνει ότι είτε οι κατασκευαστές κάνουν καλή δουλειά με τους launcher τους, είτε ότι ένα μεγάλο μέρος των χρηστών απλά βαριέται να τον αλλάξει, δεν ενδιαφέρεται ή δεν ξέρει πώς να παραμετροποιήσει το κινητό του.

Τρίτος είναι ο Google Now launcher με 21% και είναι ένα μεγάλο ποσοστό αν σκεφτούμε ότι από την παγκόσμια αγορά, οι Nexus συσκευές που τον έχουν προεγκατεστημένο δεν κατέχουν ούτε το 5%. Άρα η βασική του υπηρεσία που δεν είναι άλλη από το Google Now, προτιμάται και χρησιμοποιείται από τους χρήστες σε καθημερινή βάση. Τέλος θα πρέπει να θεωρείται μεγάλη επιτυχία αυτό το ποσοστό, καθώς ο συγκεκριμένος launcher δεν προσφέρει σχεδόν καμία επιλογή παραμετροποίησης, κάτι που αποτελεί το βασικό λόγο για να αλλάξεις launcher. Τέταρτος με ποσοστό περίπου στο 6% ήρθε ο Action launcher, ο οποίος είναι αρκετά ιδιαίτερος σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχει το χάος.

Η γενική απάντηση που θα έπρεπε να έχει η δημοσκόπηση είναι "χρησιμοποιώ κάποιον άλλο launcher", αντ' αυτού όμως οι συντάκτες της προτίμησαν να βάλουν "αλλάζω συχνά launcher". Έτσι δεν μπορούμε με σιγουριά να ξέρουμε αν οι fan των υπολοίπων έδωσαν κάπου την ψήφο τους. Παρ' όλα αυτά όμως το γεγονός ότι ο Nova launcher χρησιμοποιείται από το μισό περίπου πληθυσμό, είναι ένα καλό δείγμα για το ποιον θα πρέπει να προτιμήσετε, αν ποτέ αποφασίσετε να αλλάξετε το δικό σας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter