Bitdefender mobile security: Ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα antivirus στο Android


Χάρη στο Windows τα antivirus έχουν γίνει απαραίτητα για την ασφαλή χρήση του υπολογιστή μας και όσο το Android παραμένει η καλύτερη πλατφόρμα στο mobile, όλο και περισσότεροι ιοί, malware και spyware θα εμφανίζονται και για αυτό. Τη γνώμη μου την ξέρετε αλλά θα την ξαναπώ "δε χρειάζεσαι antivirus αν κατεβάζεις εφαρμογές από το Play Store και προσέχεις στην περιήγηση στο ίντερνετ", αλλά για όσους επιμένουν ότι το χρειάζονται, η καλύτερη λύση είναι το Bitdefender.

Το Bitdefender είναι γνωστό εδώ και χρόνια στο desktop και η mobile έκδοσή του μόλις έλαβε το βραβείο για το καλύτερο antivirus του 2015 στο Android. Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα της ασφάλειας της συσκευής μας, από την προστασία ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό, μέχρι την κλοπή της συσκευής. Οι δυνατότητές του με μια ματιά είναι οι εξής:

  • Σαρωτής Malware με αποδεδειγμένα 100% ποσοστό ανίχνευσης βάσει ερευνών.
  • Σύμβουλος Απορρήτου ο οποίος μας δείχνει τις άδειες που λαμβάνουν οι εφαρμογές μας και κατά πόσον μπορούν να διαρρεύσουν τα προσωπικά μας δεδομένα. 
  • Web Security το οποίο μας προστατεύει σε πραγματικό χρόνο κατά την περιήγησή μας στο ίντερνετ με τον Chrome. 
  • Anti-Theft για να εντοπίσουμε, κλειδώσουμε ή διαγράψουμε τα δεδομένα της χαμένης μας συσκευής. 
  • App Lock για να κλειδώνουμε τις εφαρμογές μας με ένα κωδικό PIN. 
  • WearON με το οποίο λαμβάνουμε ειδοποιήσεις στο Android Wear smartwatch κάθε φορά που το κινητό μας αποσυνδέεται.


Αυτό που μου άρεσε προσωπικά είναι ότι δε σε πρήζει με άσκοπες ειδοποιήσεις και έτσι δεν καταλαβαίνω καν ότι υπάρχει στη συσκευή μου, ενώ δεν παρατήρησα και κάποια ιδιαίτερη κατανάλωση μπαταρίας, αλλά έχω τις ενστάσεις μου:

  • Πρώτον πολλές από αυτές τις υπηρεσίες μπορείς να τις βρεις και δωρεάν, όπως για παράδειγμα το Anti-Theft το οποίο περιλαμβάνεται ήδη στο Android μέσω του Device Manager.
  • Δεύτερον ο Σύμβουλος Απορρήτου βγάζει σε όλες τις συσκευές ότι έχουν πρόβλημα και σε μερικές περιπτώσεις λανθασμένα. Για παράδειγμα στο EvolveSMS που είναι μία εφαρμογή για να στέλνει μηνύματα SMS, μου εμφανίζει ως "περίεργες" τις άδειες, να στέλνει SMS, να λαμβάνει SMS, να διαβάζει τον κατάλογο των επαφών μου και λοιπά. Αντιθέτως εμφανίζει ως σωστή την άδεια να μπαίνει στο ίντερνετ, κάτι που δε θα έπρεπε να κάνει μία εφαρμογή SMS. Θέλει λοιπόν λίγη δουλίτσα εδώ.


Προσφέρει γενικά αυτό που υπόσχεται με τα σημαντικότερα στοιχεία να είναι κατά τη γνώμη μου ο Σαρωτής Malware και το Web Security. Θα ήθελα επίσης να μπορούσα να διαγράψω εφαρμογές συστήματος αν έχω root, για συσκευές που αγοράζουμε από την Κίνα και ορισμένες φορές έχουν προεγκατεστημένα malware, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ προχωρημένο και δεν υποστηρίζεται επίσημα από το Android. Όσον αφορά τώρα την τιμή του, η εφαρμογή ακολουθεί την κλασική πολιτική antivirus με ετήσια συνδρομή στα 9,99€ ή με μηνιαία στα 0,99€ ανά συσκευή με αγορά μέσω της ελληνικής σελίδας του Bitdefender και κατέβασμα δωρεάν από το Play Store με 14 ημέρες δοκιμαστικής χρήσης.

Ευτυχώς όμως για εμάς η εταιρία Bluesoft, Country Partner της Bitdefender για Ελλάδα και Κύπρο, προσφέρει πέντε ετήσιες άδειες χρήσης της εφαρμογής στους αναγνώστες του Dr. Android, τις οποίες θα κληρώσουμε σε ένα γρήγορο διαγωνισμό 24 ωρών.

Συμπληρώστε λοιπόν την ακόλουθη φόρμα έως τις 11/04/2016 20:59 και ίσως είστε οι τυχεροί:


Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα social media του Dr. Android. Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό αποδέχεστε τους όρους χρήσης της σελίδας.

Οι νικητές

  1. Μιχάλης Κεφαλλογιάννης
  2. Παναγιώτης Μπόγρης
  3. Χάρης Παναγιωτίδης
  4. Στέφανος Παπαργύρης
  5. Δημήτρης Δήμου

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες