Nexus 5X mini review: Οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο Nexus με τη ματιά του μέσου χρήστη


Στην κοινότητά μας στο Google+, η οποία αριθμεί 3.500 μέλη παρεμπιπτόντως, αράζουμε καθημερινά και συζητάμε ότι μας απασχολεί με κεντρικό θέμα το Android φυσικά. Εκεί ένας συνάδελφος αποφάσισε να αποχωριστεί το Nexus 6 για το καινούριο Nexus 5X και μοιράστηκε μαζί μας τις πρώτες εντυπώσεις του.

Για να πω την αλήθεια ως κάτοχος του Nexus 6 δε βρίσκω το λόγο να αλλάξει κάποιος τόσο γρήγορα συσκευή και μάλιστα να πάει στο αμέσως επόμενο Nexus, που δεν έχει να προσφέρει κάτι καλύτερο όσον αφορά το λογισμικό. Είναι όμως η πρώτη φορά που τα Nexus έχουν σοβαρές κάμερες, οπότε είναι κάπως δικαιολογημένη η αλλαγή. Μη σας κουράζω όμως, ο λόγος στο Λάμπρο:

"Πρόσφατα αποφάσισα να αποχωριστώ το αγαπημένο μου Nexus 6 (παιδιά ακόμα δεν έφυγε, αγοράστε, τζάμπα το δίνω :P ) και να περάσω σε κάτι άλλο. Πιο συγκεκριμένα, ήθελα να πάρω το Z5. Είχα πάρει μια γεύση από ένα Xperia Z που είχα παλιότερα αλλά και από το Ζ1c της γυναίκας μου.

Τα Xperia είχαν φοβερή κάμερα, ήταν σταθερά, ήταν γρήγορα, όμορφα και καλές κατασκευές. Με τις νέες εκδόσεις η Sony θα αφαιρούσε κι άλλο bloatware και θα το έφερνε πιο κοντά στην εμφάνιση του Android, όπως το βγάζει η Google. Έτσι έβαλα μια αγγελία και περίμενα να φύγει το N6 για να παραγγείλω το Ζ5.

Αμ δε...

Είχα όλα τα Nexus που βγήκαν ποτέ. Τηλέφωνα και tablet. One, S, GN, 4, 5, 6 καθώς και 7, 10 και τώρα το 9. Έτσι, το ένστικτο μίλησε και σήμερα πήγα και τσίμπησα ένα Nexus 5X 32GB.

Σε κάθε αναβάθμιση περίμενα να δω φοβέρες αλλαγές, τους νέους επεξεργαστές να κάνουν το τηλέφωνο να δουλεύει... "βούτυρο" αλλά κακά τα ψέμματα, αλλαγές δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε εμφανισιακό επίπεδο. Ίδια έκδοση Android με το 6 άρα δεν περίμενα και πολλά. Επίσης έχω να καταλάβω διαφορά σε επιδόσεις από τότε που πέρασα από το Ν4 στο Ν5. Η LG είχε κάνει καταπληκτική δουλειά με το Ν5 κι έτσι περίμενα κάτι αντίστοιχο εδώ. Και ενεργοποιώ τη συσκευή...

Το Ν6 δεν το λες αργό τηλέφωνο. Είναι μια συσκευή που υπάρχει ενάμιση χρόνο σχεδόν στην αγορά, αλλά αργό δεν είναι. Παίζει τα πάντα ακόμα και τα πιο απαιτητικά. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τέτοια ανταπόκριση που είδα στο 5Χ δεν την έχει ούτε ο καψερός ο Tegra K1 του N9 μου. Ήταν εξωπραγματικά γρήγορο. Ίσως να είναι ψυχολογικό (νέα συσκευή) ίσως και όχι, αλλά προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ και έχει διαφορά στα πάντα.

Η οθόνη του, αν και 1080p, εξακολουθεί να είναι μια αξιόπιστη λύση και ας μη γελιόμαστε παιδιά, τα 1080p είναι υπεραρκετά σε τέτοιες συσκευές. Οτιδήποτε περισσότερο είναι επίδειξη δύναμης και τίποτε άλλο. Η οθόνη είναι καθαρή, φωτεινή, άνετη για διάβασμα και video.


Η ποιότητα κατασκευής του είναι στα ίδια επίπεδα με του 5. Μια στιβαρή, πλαστική κατασκευή, ελαφριά στο χέρι αλλά ποιοτικά φτιαγμένη. Το κόστος (;;;) δεν επιτρέπει μεταλλικά περιβλήματα και λοιπά. Η LG έφτιαξε ακόμα μια καλή συσκευή, που θα σου κάνει όλα τα χατίρια, χωρίς να διαμαρτυρηθεί.

Το νέο feature που είδαμε με τα νέα Nexus δεν είναι άλλο από το Imprint (αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων). Εδώ έχω να πω ένα πράγμα: "Ω ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ". Στην αρχή μπερδευόμουν και αντί για τον αισθητήρα, ακουμπούσα την κάμερα αλλά δε μου πήρε πάρα λίγες ώρες να το μάθω. Κλάσματα του δευτερολέπτου χρειάζεται για να ανοίξει. Ακόμα και με σβηστή οθόνη απλά ακουμπάς και είναι έτοιμο.

Και πάμε τώρα εκεί που πονάνε τα Nexus. Στο λόγο που ήθελα να πάρω Xperia. Αχ, αυτές οι κάμερες... Κι εδώ με διέψευσαν. Άμεση ανταπόκριση, γρήγορη εστίαση και υψηλή ποιότητα. Σας επισυνάπτω μερικές που τράβηξα για να έχετε ένα δείγμα. Σε καμία δεν έχει γίνει χρήση του φλας (Συγνώμη για την τοποθέτηση προϊόντος στην πρώτη φωτογραφία :P)



Όσον αφορά το αποτέλεσμα του Antutu για όποιον τον ενδιαφέρουν αυτά τα νούμερα, είναι 59.660 πόντοι. Προσωπικά δεν τα θεωρώ τίποτα σημαντικό αλλά...

Νοιώθω ότι δε θα μετανιώσω που πήρα το 5Χ. Αν και με δυσκολεύει λίγο να γράψω γρήγορα στο πληκτρολόγιο (είχα μάθει τα μεγέθη του Ν6), θεωρώ ότι είναι κάτι που το μαθαίνεις γρήγορα. Θεωρώ επίσης ότι είναι μια πολύ καλή συσκευή που μπορεί να πάρει κανείς σε αυτά τα λεφτά, χωρίς να πέφτει στην κατηγορία "Κινέζος". Σορρυ παιδιά, αλλά τους Κινέζους που έχουν κάνει τους πυρήνες των επεξεργαστών στραγάλια, δε μπορώ να τους εμπιστευτώ ^_^.

ΥΓ: Εξακολουθώ να πουλάω το Ν6 παιδιά. Μην ακούτε τι γράφω. Πάρτε το N6 :P"

Όλη τη συζήτηση, καθώς και το πλήρες μέγεθος των φωτογραφιών, μπορείτε να τα βρείτε εδώ, ενώ μπορείτε να μπείτε στην παρέα μας της κοινότητας Android in Greece στο Google+, για να τα λέμε καθημερινά.

Συντάκτης: +Λάμπρος Κ.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter