KK Easy Launcher: Ιδανικός για άσχετους με την τεχνολογία και για όσους έχουν προβλήματα όρασης


Με τις τρομερές λύσεις που προσφέρουν τα smartphone σήμερα, είναι λογικό εμείς οι νέοι να προσπαθούμε να πείσουμε τους γονείς μας να εκσυγχρονιστούν και να τα χρησιμοποιήσουν. Μόνο και μόνο για δωρεάν ομιλία και μηνύματα μέσω Viber, αξίζει να πάρεις ένα τηλέφωνο στη μαμά σου τώρα που υπάρχουν τρομερά μοντέλα σε χαμηλές τιμές. Οι "μεγάλοι" όμως έχουν συνήθως δύο σημαντικά προβλήματα τα οποία ξεπερνιούνται εύκολα με τον KK Easy Launcher.

Ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Πρώτον η μειωμένη όραση η οποία κάνει δύσκολη τη χρήση των μικρών οθονών των smartphone, κάτι στο οποίο είναι ειδικός ο KK που διαθέτει από προεπιλογή μεγάλα εικονίδια. Όλα εμφανίζονται ΤΕΡΑΣΤΙΑ και μπορούμε να τα μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο από τις ρυθμίσεις, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να πειράξουμε και το grid, βάζοντας στην κεντρική οθόνη μόνο τα απαραίτητα. Εκτός από εικονίδια εφαρμογών, μπορούμε να προσθέσουμε και μεμονωμένες επαφές για να βρίσκονται ένα άγγιγμα μακρυά, στο ίδιο τεράστιο στυλ που προείπαμε.


Αφού λύσαμε το πρώτο, πάμε και στο δεύτερο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την ευκολία χρήσης. Είναι δύσκολο να πείσεις έναν μεγαλύτερο σε ηλικία να μπει στη νοοτροπία του smartphone, επειδή οι δυνατότητες είναι άπειρες και βρίσκονται ένα άγγιγμα μακριά. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να πατήσει κάτι λάθος και να βρεθεί σε μία οθόνη που δεν έχει ξαναδεί. Με τον KK όλα είναι απλά και μπορούμε να τα κάνουμε απλούστερα δημιουργώντας μία οθόνη με τα βασικά και απενεργοποιώντας το dock αλλά και την μπάρα ειδοποιήσεων. Για την ευκολία του χρήστη υπάρχει μία πλαϊνή μπάρα με διακόπτες και τις πιο πρόσφατες εφαρμογές, η οποία επίσης απενεργοποιείται, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε μετρητή αναπάντητων κλήσεων και SMS στα εικονίδιά τους, για να μπορεί ο χρήστης να καταλάβει αν έχει εκκρεμότητες.

Έχει ακόμη ένα σωρό ρυθμίσεις για να πειράξουμε, πολλές από τις οποίες ενεργοποιούνται αν πληρώσουμε για την Prime έκδοση το ποσό των 3.08€. Δεν είναι καλύτερος από τον Nova launcher, αλλά έχει βασικές λειτουργίες (όπως τα μεγάλα εικονίδια) στη δωρεάν έκδοσή του κι έτσι οι περισσότεροι από εμάς δε χρειάζεται να αγοράσουμε την πλήρη έκδοση.

Θα το βρείτε στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter