Επτά εφαρμογές για το Android Wear που βοηθούν να βελτιώσεις την υγεία σου σε όλη τη διάρκεια της μέρας


Ένας χρόνος περίπου πέρασε από την εμφάνιση του Android Wear και αρχίζει σιγά σιγά να διαμορφώνεται μέσω των εφαρμογών το πρόσωπο της πλατφόρμας, το οποίο εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό και στοιχεία fitness. Δοκιμάσαμε μερικές από αυτές που κυκλοφορούν στο Play Store, για να δούμε κατά πόσον μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την υγεία μας και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι είναι πολλές και ιδιαίτερα χρήσιμες.

Η μέρα ξεκινάει από το πρωί και τελειώνει όταν πέσουμε ξανά το βράδυ στο κρεβάτι το βράδυ, με τη βοήθεια του Android Wear smartwatch μας λοιπόν, μπορούμε καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας να παραμείνουμε fit, να κόψουμε τις κακές αλλά και να ξεκινήσουμε νέες συνήθειες που θα βελτιώσουν άμεσα τη ζωή μας.


Ξεκινάμε από το πρωινό ξύπνημα το οποίο θα έπρεπε να αρχίζει ιδανικά από Yoga και έναν "Χαιρετισμό στον ήλιο", αλλά επειδή δε μπορέσαμε να βρούμε κάποια εφαρμογή για το Android Wear, μας κάνει το Workout for Android Wear το οποίο προσφέρει ένα γρήγορο αλλά αποδοτικό σετ ασκήσεων που διαρκεί μόλις έξι λεπτά. Το καλό με αυτές τις ασκήσεις είναι ότι έχουν επιλεγεί για να γυμνάζουν σχεδόν όλους τους μυς μας και έτσι "ξυπνούν" το σώμα μας για μία μέρα όλο ενέργεια, ενώ είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούμε να τις κάνουμε στο σπίτι, χωρίς όργανα γυμναστικής.


Φτάνουμε στη δουλειά μας η οποία αν είναι καθιστική, κινδυνεύουμε από πιασίματα στη μέση και τον αυχένα, ενώ η συνεχόμενα καθιστική ζωή δημιουργεί προβλήματα και στο κυκλοφορικό. Πρέπει λοιπόν να σηκωνόμαστε και να κάνουμε μία βόλτα πού και πού και ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι το Wear Inactivity Coach. Με αυτή την εφαρμογή αναλαμβάνει ο προσωπικός μας προπονητής να μας σηκώσει πέντε με έξι φορές μέσα στη μέρα για να ξεπιαστούμε. Η γκρίνια του θα σταματήσει μόνο αν ανεβοκατέβουμε δύο ορόφους κάθε φορά (έτσι το έχουμε μετρήσει), ενώ μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τον βάλουμε για ύπνο, αν βαρεθούμε να τον ακούμε.


Απαραίτητο στοιχείο επίσης της διατήρησης της καλής μας υγείας είναι η σωστή ενυδάτωση, κάτι που γίνεται παιχνιδάκι με το Hydrate Me ή το Hydro Coach. Αυτό θα μας βοηθήσει να λαμβάνουμε τη σωστή ημερήσια ποσότητα νερού στο γραφείο, που υπολογίζεται σε περισσότερο από οκτώ ποτήρια την ημέρα. Το νερό εκτός των άλλων βοηθάει να φύγουν οι τοξίνες και ρυθμίζει το μεταβολισμό μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να διατηρήσουμε το βάρος μας.


Τέλος στο γραφείο πίνουμε πάντα καφέ και με τον καφέ κολλάει απίστευτα ένα σιγαρέτο. Αν δεν μπορείς να το κόψεις, τουλάχιστον ελάττωσέ το με το Stop smoking ή το Quit smocking slowly. Οι δύο αυτές εφαρμογές μετράνε το χρόνο ανάμεσα στα τσιγάρα μας και μας ειδοποιούν όταν έχει περάσει αρκετός χρόνος για να κάνουμε το επόμενο, ενώ με την πρώτη μπορούμε να δούμε και τα χρήματα που εξοικονομούμε, έτσι για ένα έξτρα κίνητρο. Θέλουμε βούρδουλα φίλοι μου, αλλιώς δε γίνεται τίποτα!


Έφτασε το απόγευμα και για όσους δουλεύουν λογικές ώρες, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σπίτι. Το απόγευμα είναι επίσης και η ώρα που θα πάμε για ένα τρέξιμο, για να χαλαρώσουμε και να συμπληρώσουμε τις ανάγκες μας για γυμναστική. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε το Ghostracer, το οποίο είναι από τις λίγες εφαρμογές τρεξίματος που υποστηρίζουν την ενσωματωμένη κεραία GPS που διαθέτουν μερικά Android Wear ρολόγια όπως το Sony Smartwatch 3. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε το κινητό μας στο σπίτι, που όσο να 'ναι ενοχλεί όταν το έχουμε στην τσέπη. Εναλλακτικά υπάρχουν φυσικά το Runtastic, το Runkeeper, το Endomondo, το UnderArmour Record και άλλες εφαρμογές του είδους.


Ήρθε και το βράδυ όπου η γυμναστική γίνεται στο κρεβάτι (το 'πιασες πονηρούλη;), αλλά για όσους δεν έχουν ταίρι υπάρχει το Fap counter, το οποίο δε θα σας πω τι μετράει ακριβώς γιατί θα μας το κλείσουν το site. Μη γελάτε πάντως καθώς ο αυνανισμός και γενικά η σεξουαλική ικανοποίηση, βοηθάει απίστευτα το κυκλοφορικό, γυμνάζει την καρδιά και διώχνει το στρες.


Όλα όσα κάναμε μέσα στη μέρα μπορούμε τέλος να τα αποθηκεύσουμε σε μία εφαρμογή όπως το Google Fit ή το S Health της Samsung, για να έχουμε μία συνολική εικόνα και να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητα των δραστηριοτήτων μας.

Πέρα από την υγεία μας το σημαντικότερο είναι ότι το ρολόι μας μπορεί να μας χρησιμεύσει και με όλους αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους, κάνοντας την επένδυσή μας να πιάνει τόπο.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter