Αυτά είναι τα smartphone με την καλύτερη κάμερα σήμερα


Εκτός από το ίδιο λειτουργικό, όλες οι ναυαρχίδες σήμερα διαθέτουν πάνω κάτω και τα ίδια χαρακτηριστικά, με τις εταιρίες να ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό. Φέτος ήταν η χρονιά της κάμερας, με το LG G4 να έχει στηθεί γύρω από αυτή και τη Sony να δημιουργεί ξανά νέους φακούς για το Xperia Z5 αυτή τη φορά. Ποιο smartphone όμως έχει την καλύτερη κάμερα από όλα;

Την απάντηση θα μας δώσει το γνωστό για τις δοκιμές του site DxOMark, από το οποίο έλειπε μέχρι αυτή την εβδομάδα το νέο iPhone και το LG G4 για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Η λίστα λοιπόν είναι πλήρης και το smartphone με την καλύτερη κάμερα είναι επίσημα το Sony Xperia Z5! Από ότι φαίνεται ο νέος φακός της Sony είναι τρομερός αν και δε διαφημίστηκε τόσο πολύ όσο αυτός του LG G4, του Motorola Moto X Style και το iPhone 6s. Σύμφωνα με το DxOMark το Xperia Z5 έχει το καλύτερο autofocus που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά και τον καλύτερο σταθεροποιητή στα βίντεο, που όπως λένε "είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό".

Δεύτερο στη λίστα είναι το Galaxy S6 Edge, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, μίας και η Samsung μας έχει συνηθίσει σε τρομερές κάμερες στις ναυαρχίδες της. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει ίσως τις καλύτερες ρυθμίσεις, με το DxOMark να επικεντρώνεται κυρίως στην πολύ καλή διαχείριση του φωτισμού (exposure) στις φωτογραφίες.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Nexus 6P της Huawei (!!!) το οποίο βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, ενώ διαθέτει ακριβές και γρήγορο autofocus σε όλες τις συνθήκες. Από εκεί και κάτω ισοβαθμούν το LG G4, το Samsung Galaxy Note 4 και το Motorola Moto X Style, με το ολοκαίνουριο iPhone 6s να ισοβαθμεί στην έβδομη θέση με το Sony Xperia Z3+.


Αυτά για όσους επιλέγουν smartphone ανάλογα με την κάμερα και από ότι φαίνεται και σε αυτό τον τομέα, το ακριβότερο δεν είναι αναγκαστικά και το καλύτερο. Φυσικά να θυμάστε πάντα ότι για καλές φωτογραφίες πρέπει να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;