Pokemon GO: Οι δημιουργοί του Ingress μας βγάζουν ξανά στο δρόμο για να πιάσουμε τα... Pokemon!


Τι γίνεται όταν συνδυάζονται δύο παιχνίδια "φαινόμενο" και η τεχνολογία Augmented Reality (AR); Απλά το απόλυτο παιχνίδι AR που θα βγάλει στο δρόμο μικρούς και μεγάλους (κυρίως 30άρηδες). Το Pokemon GO είναι το μαγικό αποτέλεσμα από το συνδυασμό της λογικής του Ingress και του σεναρίου του Pokemon και μόνο από το βίντεο παρουσίασης φαίνεται εξαιρετικό!

Ειλικρινά ανατρίχιασα όταν είδα το βίντεο που μου θύμισε τα νιάτα μου και μας παρουσιάζει ένα παιχνίδι που μας επιτρέπει να ζήσουμε στην πραγματικότητα τις εμπειρίες του Ash, του αγοριού με το κόκκινο καπέλο που σύμφωνα με το moto της σειράς "Gotta catch 'em all", έβαλε σκοπό της ζωής του να πιάσει όλα τα Pokemon.


Το νέο αυτό παιχνίδι λοιπόν που θα κυκλοφορήσει από την επόμενη χρονιά, μας βάζει "στα παπούτσια" του πρωταγωνιστή και μας καλεί να βγούμε στη γειτονιά μας και να πιάσουμε τα Pokemon που κρύβονται εκεί. Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι θα μπορούμε να δούμε τα Pokemon γύρω μας μέσω της κάμερας της συσκευής, ενώ αφού τα πιάσουμε θα μπορούμε να τα ανταλλάξουμε ή να κάνουμε μάχες με τους φίλους μας. Ειδικά όσον αφορά τις μάχες, οι χρήστες θα μπορούν να κυνηγήσουν ομαδικά ένα πολύ δυνατό Pokemon που αλλιώς δε θα μπορούσαν να νικήσουν. Καλόοοοο!


Μαζί με το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και η γνωστή μπάλα (Pokeball) την οποία πετούσε ο Ash για να πιάσει τα Pokemon, αλλά θα είναι σε μορφή wearable και απλά θα μας παρέχει ειδοποιήσεις του παιχνιδιού. Μάλλον άχρηστο gadget αλλά για τους fan, πολύτιμο.


Περιμένουμε λοιπόν να το δούμε και επίσημα στο Google Play και όταν έρθει η ώρα θα πετάξουμε χαλαρά το κατά τα άλλα αγαπημένο Ingress, στον κάλαθο των αχρήστων.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες