Το Moto 360 δεύτερης γενιάς έρχεται σε δύο μεγέθη, με ξεχωριστό γυναικείο μοντέλο και sport έκδοση


Το Moto 360 ήταν κατά γενική ομολογία το ομορφότερο smartwatch της περσινής σεζόν και με αυτό το σκεπτικό η Motorola δημιούργησε για εμάς τη δεύτερη γενιά του. Τo "Moto 360 2nd Gen" ή "Moto 360 2015" αποτελείται από δύο μοντέλα με διαφορετικό μέγεθος και μία sport έκδοση για τους fit ανάμεσά μας.

Έχουμε λοιπόν τη γνωστή στρόγγυλη οθόνη με το κλασικό πλέον "σκασμένο λάστιχο" (flat tire) στο κάτω μέρος, το οποίο αν και προσωπικά με ενοχλεί, δέχομαι την αιτιολογία ύπαρξής του από τη Motorola, η οποία λέει πως με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει τόσο μικρά περιμετρικά περιθώρια στη συσκευή. Οι σημαντικές αλλαγές όμως βρίσκονται στο εσωτερικό του όπου απορρίφθηκε ο επεξεργαστής της Texas Instruments που υπήρχε στο πρώτο μοντέλο, για χάρη του Snapdragon 400 που προσφέρει αποδεδειγμένα αυτονομία δύο ημερών. Με αυτή την αλλαγή και το Moto 360 πλέον έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τις υπόλοιπες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά έχοντας 512ΜΒ RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ διαθέτει επίσης αισθητήρα ρύθμισης αυτόματης φωτεινότητας, αισθητήρα καρδιακών παλμών και απευθείας σύνδεση σε WiFi δίκτυα για να μπορούμε να αφήνουμε το κινητό στο σπίτι, αλλά όχι τις ειδοποιήσεις μας.


Όσον αφορά τα μεγέθη τα οποία δημιουργήθηκαν ξεκάθαρα λόγω ανταγωνισμού με το Apple Watch, έχουμε ένα ανδρικό μοντέλο με διάμετρο 46 χιλιοστών και ένα ανδρικό / γυναικείο στα 42 χιλιοστά με το μεγάλο να διαθέτει μπαταρία 400mAh και το μικρό 300mAh. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ τριών χρωματισμών (μαύρο, ασημένιο, χρυσό), αλλά και μεταξύ μεταλλικού μπρασελέ ή δερμάτινου λουρακίου και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να το φορέσουμε με όλα τα ρούχα και σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Για το τέλος έχουμε το sport μοντέλο το οποίο προορίζεται για fit χαρακτήρες και διαθέτει κεραία GPS για να μη χρειάζεται να έχουμε μαζί μας το κινητό στο τρέξιμο, ενώ έχει και διαφορετικού είδους οθόνη ("Any light" LCD) που μας βοηθάει να βλέπουμε καλύτερα τις πληροφορίες μας σε οποιοδήποτε φως της μέρας. Το πρόβλημα με αυτό το μοντέλο είναι ότι το λαστιχένιο λουράκι του δεν είναι αποσπώμενο και έτσι δεν μπορείς να το αλλάξεις με ένα μπρασελέ για να το φορέσεις στο γάμο του κολλητού σου.


Θα κυκλοφορήσουν σε ένα εύρος τιμών από 300 έως 429 δολάρια και είναι μάλλον ασύμφορη η αγορά του αυτή τη στιγμή.

Η άποψη του Doctor

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου Moto 360, περιμέναμε το δεύτερο μοντέλο με ανυπομονησία αλλά δυστυχώς η Motorola μας απογοήτευσε με την τιμή του. Δεν μπορείς να ζητάς 300 ευρώ για μία συσκευή η οποία δε διαφέρει σε τίποτα με τα περσινά μοντέλα, ενώ οι ανταγωνιστές σου προσφέρουν τα δικά τους μοντέλα στη μισή τιμή (Asus Zenwatch 2).

Για όσους διαθέτουν ήδη ένα Android Wear smartwatch δεν υπάρχει νόημα να αποκτήσουν το νέο Moto 360, αλλά για όσους έχουν το παλιό, είναι καλή η αναβάθμιση. Τέλος αξίζει να πούμε ότι το best-buy smartwatch της αγοράς παραμένει το... περσινό Sony Smartwatch 3 που τα έχει όλα!


Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter