Θέλεις USB Type-C και στη δική σου συσκευή; Πάρε καλύτερα ένα Znaps και κέρδισε ακόμη περισσότερα!


Η επόμενη "επανάσταση" στα κινητά τηλέφωνα θα είναι η αλλαγή της θύρας microUSB στο νέο πρότυπο "Type-C", κάτι το οποίο έχουν επιβεβαιώσει ήδη οι περισσότεροι κατασκευαστές και θα αρχίσουν να εφαρμόζουν από φέτος το φθινόπωρο, στις νέες τους συσκευές. Για όσους όμως δε θέλουν να αλλάξουν άμεσα συσκευή αλλά ψήνονται να αναβαθμίσουν τη θύρα της, υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο και λέγεται Znaps.

Κατ' αρχάς για να μην υπερβάλλουμε, το κυριότερο χαρακτηριστικό του USB Type-C είναι ότι μας επιτρέπει να κουμπώσουμε το καλώδιο φόρτισης στο κινητό μας από όποια πλευρά θέλουμε. Το θέμα λοιπόν είναι κυρίως πρακτικό. Με το Znaps όμως κερδίζουμε αυτό και ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά, που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε για πάντα το νέο πρότυπο USB.


To Znaps είναι στην ουσία ένας microUSB αντάπτορας με μαγνήτη στη μία του άκρη, ο οποίος εφαρμόζει ως τάπα στο κινητό μας. Αποτελείται και από ένα ακόμη κομμάτι που εφαρμόζει με τον ίδιο τρόπο στο καλώδιο USB που χρησιμοποιούμε και έτσι όταν θέλουμε να φορτίσουμε το κινητό μας, πηγαίνουμε απλά το καλώδιο κοντά του και ο μαγνήτης "το αρπάζει" για να κάνει ευκολότερη τη ζωή μας. Εννοείται ότι δεν έχει πλευρές, όπως ακριβώς το USB Type-C, ενώ διαθέτει και ένα LED λαμπάκι το οποίο μας επιβεβαιώνει ότι η σύνδεση έχει γίνει σωστά.

Καλά ως εδώ; Ναι αλλά το Znaps διαθέτει και τα παρακάτω μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο:

  • είναι πολύ μικρό σε μέγεθος για να μπαίνει ακόμη και σε κινητά με θήκες,
  • προστατεύει το καλώδιο αλλά και τη θύρα του κινητού,
  • κάνει τη θύρα αδιάβροχη (!!!),
  • υποστηρίζει microUSB και lightning θύρες για Android Και iPhone αντίστοιχα.


Το καλύτερο από όλα όμως είναι το μικρό του κόστος καθώς μπορούμε να το αποκτήσουμε με μόλις εννέα δολάρια (9$). Πρόκειται για ένα ακόμη από τα έξυπνα προϊόντα του Kickstarter που ζητούν αυτή την περίοδο τη χρηματοδότησή μας και πραγματικά αξίζει να πάρετε δυο - τρία αν δε θέλετε να αλλάξετε τηλέφωνο.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της καμπάνιας στο Kickstarter.

Σχόλια

  1. Προσθέτεις χώρο καί βάρος στό κινητό χωρίς μεγάλο όφελος, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία! Πολύ ωραία ιδέα! Πάντα την είχα στο μυαλό μου από τότε που θυμάμαι να έχω κινητό και με τυραννούσε να βρω μες τα σκοτάδια πριν κοιμηθώ την τρύπα για να κουμπωσω το καλώδιο φόρτισης... Το παράπονο λύθηκε αρχικά με την ασύρματη φόρτιση που υιοθετείται δειλά-δειλά, αλλά το Znaps μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τις συσκευές. Ωστόσο φτανει μόνο το μαγνητακι να έλκει μόνο τον ανταπτορα και όχι άλλα μεταλικά αντικείμενα γιατί να βρασω αλλιώς την αδιαβροχοποιηση της θύρας και την προστασία της απο το βάλε-βγάλε του καλωδίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το καλώδιο δεν μπαίνει στο κινητό, απλά αγγίζει το μεταλλικό κομμάτι εξωτερικά με το μαγνήτη. Δεν υπάρχει κανένα βάλε - βγάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά την σκέψη μου και μπερδεύτηκες. Αυτό εννοούσα, ότι καλό που προστατεύεται η θύρα και το καλώδιο από το βάλε-βγάλε και την αδιαβροχοποίηση της θύρας, αλλά αν ο μαγνήτης έλκει και άλλα μεταλικά αντικείμενα εκτός του ανταπτορα που θα είναι μόνιμα κουμπωμενος υπάρχει θέμα. Αυτό θα με ξενερωνε...
    Πχ φαντάζομαι να έχω τα κλειδιά δίπλα από το κινητό και αντί να γραπωσει τον ανταπτορα, να κολλήσει στα κλειδιά ή αντί να γραπωσει τον ανταπτορα να κολλήσει στο μεταλικό κούμπωμα του ρολογιού μου. Για τέτοιες φάσεις μιλάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχα, σωστός! Δεν το σκέφτηκα αλλά φαντάζομαι ο μαγνήτης δε θα είναι τόσο δυνατός Θα το δούμε και από κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι να το δούμε σε gadget review σου τότε. Επί τη ευκαιρία πολλά συγχαρητήρια για τα νέου στυλ review σου!!! Περιεκτικότατα, μικρά σε διάρκεια, καλαίσθητα και διασκεδαστικά. Σίγουρα από τα ωραιότερα ελληνικά review που έχω δει. Έχεις κάνει τρομερή βελτίωση μέσα σε αυτό το διαστημα που κάνεις βιντεακια και αυτό δείχνει πόσο μεράκι έχεις γι αυτό που κάνεις. Μπορεί να μην σχολιαζω συχνά, αλλά ξέρεις πως παρακολουθώ το Dr. Android από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του γι αυτό και οφείλω να σου δώσω τα εύσημα. Συνέχισε έτσι Χρησταρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιώτη χαίρομαι πολύ που επιβεβαιώνεις όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου όταν αλλαξα τον τρόπο που γυριζω τα βίντεο. Να'σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλέξανδρος26 Ιουλίου, 2015 20:29

    Το usb type-c παιδιά έχει πολλές δυνατότητες και το τελευταίο είναι ότι μπορεί να κουμπώνει και από τις δύο μεριές. Το κυριότερο είναι ότι μπορεί να μεταφέρει δεδομένα και εικόνα μαζί αλλά και να φορτίζει παράλληλα. Επίσης περνάει μεγαλύτερο ρεύμα από μέσα ( περισσότερα αμπέρ ).
    Τώρα για το βυσματάκι αυτό καλή πατέντα αλλά για όσους έχουν την m-usb μόνο για φόρτιση ή θέλουν να επεκτείνουν την διάρκεια ζωής της θύρας του κινητού από το βάλε βγάλε.
    Καλό gadget πάντως, να 'σαι καλά Χρηστάρα για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter