Η Paranoid Android ROM αναβαθμίζεται σε Android 5.1 και οι άνθρωποί της πασχίζουν να την κρατήσουν ζωντανή


Δεν αποτελεί πια μυστικό ότι η χρυσή εποχή των custom ROM, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στο Android. Αιτία είναι η ενασχόληση των ίδιων των κατασκευαστών με το αντικείμενο αλλά και η τρομερή βελτίωση της επίσημης ROM, που κάνει ακόμη και το root ξεπερασμένο. Με αυτό το σκεπτικό η Paranoid Android ROM αναβαθμίζεται σε Android 5.1 και μοναδικός της στόχος πλέον είναι η αποφυγή της εξαφάνισης.

Το παραδέχονται και οι ίδιοι οι δημιουργοί της στην πρόσφατη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας ενημερώνουν ότι με το ζόρι αναβαθμίζονται όλες οι συσκευές, εκτός των Nexus. Κοιτώντας επίσης τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η ROM, όπως το Theme Engine, η ταξινόμηση των διακοπτών στη μπάρα ειδοποιήσεων και το προχωρημένο Power menu, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον ιδέες και μοναδικά χαρακτηριστικά που θα μας έψηναν να την εγκαταστήσουμε. Ίσως τελικά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πορεία που ακολούθησε η CyanogenMod είναι το επόμενο βήμα και για τις υπόλοιπες ROM, για τις οποίες βλέπουμε όλο και λιγότερα χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη νέα αναβάθμιση, είναι διαθέσιμη για τα περισσότερα Nexus, ενώ ετοιμάζονται και οι υπόλοιπες συσκευές. Επόμενες αναβαθμίσεις από εδώ και στο εξής θα γίνονται "όταν είναι αναγκαίο" και όχι εβδομαδιαία, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο blog της RΟΜ.

Σχόλια

  1. Προσωπικα πιστευω οτι η χρηση μιας custom rom αξιζει οχι τοσο για τα "καλουδια" - τα οποια μπορει πια να τα εχει μια official rom - αλλα για τις δυνατοτητες επιλογης χαρακτηριστικων κατα το φλασαρισμα (οπως γινεται σε Sense-based roms για το One που εχω εγω), για τα διαφορα - ειτε ετοιμα, ειτε επιλεξιμα απο εμας - tweaks, για την "ελαφρυνση" απο "αχρηστες" εφαρμογες ακομα και σε AOSP roms, κλπ. Αλλωστε οι developers των custom roms, ερασιτεχνες δεν ειναι? Κερδιζουν κατι? Ομολογω οτι δεν το γνωριζω αυτο... Αρα γιατι δυσκολευονται να συνεχισουν?
    (οσο για τη χρησιμοτητα του root, δεν το συζηταω καθολου!...δεν νοειται Android συσκευη χωρις root, για 'μενα τουλαχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετα απο πολλα χρονια φλασαρισματος πιστευω οτι το κινητο με ενα ροοτ και τα xposed εχει οτι και custom rom χωρις να χανεις την σταθεροτητα μιας μαμα ρομ... Εχω περασει αρκετες custom roms και παντα υπηρχαν καποια μικρα bugs... Πιστευω οτι το μελλον ειναι τα xposed..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ για το Xposed. Είναι μεγάλη ευκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διαδικασια υσχιει και για ρουταρισμενες συσκευες η μονο για οσες ειναι με μανησιο λειτουργικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όλες τις συσκευές ασχέτως ROM, root κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter