Clip stack: Το σημειωματάριο που θα σου λύσει για πάντα το πρόβλημα ''αντιγραφή και επικόλληση''


Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά ένα πρόχειρο σημειωματάριο για να αποθηκεύουμε πράγματα τα οποία θέλουμε να δούμε αργότερα. Από απλές σημειώσεις μέχρι link από βίντεο και σελίδες, ένα είναι σίγουρο, ότι το σημειωματάριο πρέπει να μας βοηθάει να κάνουμε εύκολα και γρήγορα τη λειτουργία "αντιγραφή και επικόλληση" κάτι που λείπει από τα περισσότερα στο Android.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι είμαστε σε ένα chat με φίλους οι οποίοι μας στέλνουν διάφορα link για να δούμε, ενώ ταυτόχρονα διαβάζουμε μια συνταγή στο ίντερνετ που θέλουμε να αποθηκεύσουμε για αργότερα. Κανονικά θα έπρεπε να αντιγράψουμε το κάθε link ξεχωριστά, να ανοίξουμε μια εφαρμογή της αρεσκείας μας και να το αποθηκεύσουμε, κάνοντας όλο αυτό το μπρος - πίσω άπειρες φορές. Με το Clip stack το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε "αντιγραφή" σε όλα τα link συνεχόμενα και δε χρειάζεται να κάνουμε "επικόλληση", καθώς θα αποθηκευτούν στην εφαρμογή του για να τα χρησιμοποιήσουμε όταν τα χρειαστούμε.


Κάθε φορά που πατάμε "αντιγραφή" σε ένα κείμενο, στο Clip stack δημιουργείται αυτόματα και μία νέα σημείωση στην οποία αυτό αποθηκεύεται. Τη σημείωση αυτή μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με περισσότερο κείμενο για να θυμόμαστε περί τίνος πρόκειται, ενώ με ένα άγγιγμα μπορούμε και πάλι να την αντιγράψουμε για να τη χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ξεχωρίσουμε τις σημαντικές σημειώσεις με αστεράκι και να τις βλέπουμε σε μία πιο συμμαζεμένη λίστα, ενώ σύντομα θα προστεθεί και λειτουργία συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές μας για μεγαλύτερη ευελιξία.

Ένα από τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του είναι επίσης το floating πλήκτρο με το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις σημειώσεις μας χωρίς καν να ανοίξουμε την εφαρμογή, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε τις τελευταίες πέντε αντιγραφές μας στη μπάρα ειδοποιήσεων. Είναι λοιπόν μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί όλα τα χαρακτηριστικά του Android για να βολέψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Δεν έχει διαφημίσεις, είναι ανοιχτού κώδικα, διαθέτει σύγχρονο περιβάλλον και θα το βρούμε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες