Η Sony φέρνει πρώτη το Android TV στην Ελλάδα με τις νέες Bravia Smart TV


Πάνω που περιμέναμε να έρθουν τα πρώτα Android Wear smartwatch στην Ελλάδα, μιας και είναι ωριμότερο το έδαφος για την κυκλοφορία τους, η Sony κάνει την έκπληξη και φέρνει πρώτη το Android TV, μέσω των νέων μοντέλων Bravia! Η έκπληξη είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι δε διαφημίστηκε ο ερχομός τους και από σήμερα το πρωί όλα τα μεγάλα καταστήματα κάνουν ιδιαίτερα αναφορά στα newsletter τους.

Android TV

Έφτασε λοιπόν το Android TV και φέρνει το αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα στην τηλεόραση, μαζί με όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που έχουμε συνηθίσει στο κινητό μας. Διαθέτει έναν νέο launcher ο οποίος είναι ειδικά διαμορφωμένος για να μας προτείνει περιεχόμενο και εφαρμογές που πιθανότατα θα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και αντλεί τις πηγές του κυρίως από το Google Play. Μπορούμε λοιπόν να νοικιάσουμε μια ταινία, να ακούσουμε μουσική μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής ή να δούμε τα αγαπημένα μας βίντεο στο YouTube.


Επίσης με την ενσωματωμένη τεχνολογία Google cast το Android κινητό / tablet μας μετατρέπεται σε ένα πολύ προχωρημένο τηλεχειριστήριο, με το οποίο μπορούμε να μεταδώσουμε βίντεο και φωτογραφίες για να τα απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χειριστήριο παιχνιδιών. Εννοείται λοιπόν ότι δε χρειάζεται να αγοράσεις το Chromecast αν έχεις τηλεόραση με Android TV.

Η άμεση σχέση με τη Google κάνει την αναζήτηση στο Android TV πιο απλή από ποτέ, αφού μπορούμε να ψάξουμε ότι θέλουμε, με φωνητικές εντολές που λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό και στα ελληνικά. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι εδώ είναι ίσως η αχίλλειος πτέρνα του Android TV, καθώς δε λειτουργούν όλες οι εντολές στα ελληνικά ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα είναι σίγουρα διαθέσιμο πλήρως στο μέλλον.

Οι Sony Bravia με Android TV

Η Sony έχει βάλει φυσικά και τη δική της πινελιά με το One flick entertainment να είναι ένα συμπληρωματικό λογισμικό που προσθέτει λειτουργίες χειρονομιών (gesture) στο χειριστήριό της. Και μιας και μιλήσαμε για χειριστήρια, εννοείται ότι μπορούμε να συνδέσουμε ποντίκι και πληκτρολόγιο, ενώ αν παίζουμε παιχνίδια υποστηρίζει έως και τέσσερα ασύρματα χειριστήρια ταυτόχρονα.


Πάμε και στο hardware όπου κυκλοφορούν:

  • τρία μοντέλα FullHD 3D (W80 και W85) στις 43" / 50" / 55" / 65"
  • δύο μοντέλα UltraHD (X83) στις 43" / 49" τα οποία διαθέτουν τον νέο X1 επεξεργαστή της Sony για προβολή εικόνας σε 4K,
  • δύο μοντέλα επίσης UltraHD (X85) στις 55" / 65" με τον ίδιο επεξεργαστή και τα γνωστά software βελτίωσης εικόνας Triluminos display και X-Reality, που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα Xperia smartphone και
  • ένα UltraHD μοντέλο (X93) στις 55" / 65" με... της Παναγιάς τα μάτια!

H Sony εξελίσσεται!

Σε μία χρονιά που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεταβατική για τις τηλεοράσεις, με την LG να τρέχει ήδη τη δεύτερη έκδοση WebOS και τη Samsung να δοκιμάζει το Tizen OS, η Sony επιλέγει το Andoid TV και ελπίζει να κερδίσει την αγορά.

Σε συνδυασμό με το PS4, τα ασύρματα ηχεία με Google cast και τα Xperia smartphone, η Sony είναι η πρώτη εταιρία που παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο Home entertainment με συσκευές που επικοινωνούν άριστα μεταξύ τους.


Υστερόγραφο:
Πωλείται μία LG Smart TV με webOS του 2014. Όποιος ενδιαφέρεται...

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter