PingPong root: Νέος τρόπος για να κάνουμε root στο Galaxy S6 / S6 Edge χωρίς να ενεργοποιήσουμε το Knox


Πριν βγει για τα καλά στην αγορά το Samsung Galaxy S6 / S6 Edge, ο μεγάλος Chainfire κατάφερε να του κάνει root μέσω του CF-Auto-Root, χωρίς όμως να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο Knox. Επειδή όμως είμαστε απαιτητικοί καταναλωτές και τα θέλουμε όλα, μια ομάδα από την Κίνα δημιούργησε το PingPong root, μία πολύ απλή μέθοδο που αφήνει το Knox να... κοιμάται στο 0x0.

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε μία μέθοδο που κάνει root στο κινητό μας χωρίς την παρουσία υπολογιστή και το PingPong root είναι ότι πιο απλό υπάρχει από την εποχή του ZergRush και του Towelroot! Απλά εγκαθιστάς ένα apk και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη!

Η διαδικασία

Ακολουθείτε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη!

  • Κατεβάζουμε το αρχείο "party_xxxxx.7z" από τη σελίδα του στο XDA και το αποσυμπιέζουμε στο κινητό μας.
  • Ενεργοποιούμε τις "Άγνωστες Πηγές" στη συσκευή μας (βρίσκονται στο μενού "Ασφάλεια").
  • Εγκαθιστούμε το "pingpongroot.apk".
  • Το ανοίγουμε και πατάμε το πλήκτρο "Download Data". Στη συνέχεια πατάμε το "Get root" το οποίο αυτόματα θα μας εγκαταστήσει το SuperSU.
  • Αν όλα πάνε καλά, θα μας ζητήσει να επανεκκινήσουμε χειροκίνητα τη συσκευή μας. Αν όχι θα πρέπει να προσπαθήσουμε ξανά.
  • Όταν τελειώσουμε κάνουμε μία επανεκκίνηση χειροκίνητα και μπορούμε να απεγκαταστήσουμε πλέον την εφαρμογή του PingPong root.

Η εφαρμογή υποστηρίζει ήδη πολλά επίσημα firmware της Samsung για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ, ενώ δε θεωρείται απίθανο αν στο μέλλον λειτουργεί και σε άλλες συσκευές της Samsung. Περισσότερες πληροφορίες στο νήμα της εφαρμογής στο XDA.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα!

    Μια ερώτηση γενικότερη για τα Samsung, μια και εδω και καιρο έχω περάσει στο "στρατόπεδο" της HTC...! 😛

    Τo root με τις "πατροπαραδοτες" διαδικασίες, σε συνδυασμο με την ύπαρξη του Knox τι προβληματα δημιουργει?

    Εχω ακουσει πολλά και διάφορα, αλλα απο τη στιγμη που δεν παρακολουθώ τις συγκεκριμενες συσκευες, δεν ξερω τελικα τι ισχύει...

    Επισης, μια παλιοτερη συσκευη Samsung, που αρχικα η Android version που "φορουσε" ΔΕΝ περιελάμβανε το Knox, παιρνοντας καποιο ΕΠΙΣΗΜΟ update, θα το περιλαμβάνει?

    Και τελος οι Samsung - based custom roms εχουν τη δυνατότητα να το αφηνουν απ'εξω?

    Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Noμιζω πως τωρα πλεον και ειδικα με τη συνεισφορα του chain fire στον τομεα αυτο,σχεδον τα παντα μπορουν να γινουν...πχ ακομη και συσκευες με knox μπορουν να μηδενισουν με triangle away αρκει να υποστηριζεται η συγκεκριμενη συσκευη..Αυτο που λες για παλαιοτερα μοντελα,εχω ενα samsung tab 2 GT-P5100 που ξεκινησε 4.0.4 ics και στο update που εδωσε η samsung πηγε 4.2.2 Jb χωρις την υπαρξη knox..Νομιζω το knox το συμπεριελαβε η samsung απο καποιο μοντελο & χρονικη περιοδο και μετα..Ισως ομως αν υπηρχε περιπτωση σημερα να εδινε ενα update πχ 4.4.4 kitkat σε αυτο μαλλον θα υπηρχε πλεον και το knox(υποθετικα μιλαμε)..Παντως και πριν χωρις knox και παλι εγραφε ο μετρητης και εχανες την εγγυηση αλλα φλασαριζες τη stock rom και την ξαναειχες(δεν το πολυεψαχναν στην εταιρεια οταν το πηγαινες αν εβλεπαν πισω στις ρυθμισεις συσκευης κι εγραφε επισημη εκδοση)...Custom rom με βαση τη samsung δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις...Οποιαδηποτε custom rom φλασαρεις εχει το δικο της λογισμικο,τη δικη της αναπτυξη και δεν περιλαμβανει knox ειδικα αφου οι περισσοτερες ερχονται με προεγκατεστημενο root πλεον και εσυ απλα το ενεργοποιεις η οχι απο τις ρυθμισεις και επι πλεον εχουν και δικο τους ΟΤΑ συστημα updater πχ cyanogenmod,slim,omni,AOKP.... lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν λεω Samsung-based rom εννοω οχι AOSP/Cyanogen. Να βασιζεται δηλ. η rom σε αυτο που δινει η Samsung κι οχι στο AOSP Android. Αν σε αυτες υπαρχει η δυνατοτητα να "κοψεις" το Knox χωρις αλλες... απωλειες, τοτε ΟΚ. Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ νομίζω ότι δε χάνεις σημαντικά πράγματα κάνοντας root. Το Knox (και τώρα το Samsung Pay) απενεργοποιούνται μετά το root γιατί αυτό πρέπει να κάνουν αν θέλουμε τα δεδομένα μας να είναι προστατευμένα.


    Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, είμαι 99% σίγουρος ότι δεν μπορεί η Samsung μέσω OTA αναβάθμισης να το στείλει σε μία συσκευή που δεν το έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι ακριβως chris..Απανταω και στο σταυρο...Ειναι θεμα αν το εχει προεγκατεστημενο η συσκευη κι οχι θεμα της οποιας rom.Ο σταυρος καταλαβα εννοει μια custom rom που να εχει ως βαση το touchwiz της samsung.Ναι υπαρχουν 2-3 στο xda που ειναι περισσοτερο η stock rom με αφαιρεμενο ολο το bloatware συν το busybox και προεγκατεστημενο root..πχ η pyrana & pipper και μια που εφτιαξαν δυο δεκαεξαχρονα παιδια!!..Πως ομως να μιλησεις για knox τη στιγμη που ερχονται με busybox root η εχεις χρησιμοποιησει καποια custom recovery για την εγκατασταση της rom??Το knox ειναι σαν να εχεις μια συσκευη μεσα στη συσκευη και μονο τα συμφεροντα της samsung υπηρετει κι οχι εμας που δεν μας κυνηγαει το fbi η cia...lol χαχχαα...Ευτυχως ειναι σπουδαια η δουλεια του chain fire πανω σε αυτο κι οχι μονο,και οι κατοχοι samsung του χρωσταμε πολλα για την ελευθερια κινησεων που εχουμε πλεον στις συσκευες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τα άρθρα τα εξηγούν πολύ εύκολα και καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμενα?Τον chris που τα'φτιαξε...Εγω απλα περναω την ωρα και αν μπορω να βοηθησω καποιον,αρκει ομως να ακουει και να μην ειναι ξερολας.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπορει να εχουν παψει να ασχολουνται με το ολο θεμα τις Εmma γιατι 3 φορες το κατεβασα και τις 3 δεν εγινε τιποτα,αν το εχει καταφερει καποιος ας μας πει κι εμας πως ολοκληρωσε την εγκατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter