AutoMate: Ο launcher που μετατρέπει το κινητό μας σε συσκευή Android Auto, για εύκολη χρήση στο αυτοκίνητο


Το Android τρέχει παντού και είναι τόσο ευέλικτο που διαθέτει πλέον γραφικό περιβάλλον για ένα σωρό συσκευές. Πρόσφατα η Google μας παρουσίασε την έκδοση για αυτοκίνητα, η οποία όμως προϋποθέτει την αγορά καινούριου ηχοσυστήματος, για όσους δε θέλουν όμως να μπουν σε έξοδα, υπάρχει το AutoMate!

Με το AutoMate μπορούμε λοιπόν να μετατρέψουμε το κινητό ή το tablet μας σε Android Auto συσκευή και να το χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο αυτοκίνητο. Διαθέτει το κλασικό περιβάλλον του Android Auto με τις καρτέλες για πλοήγηση, κλήσεις, μουσική και ειδοποιήσεις, ενώ η μόνη του διαφορά είναι ότι στο πλήκτρο των ρυθμίσεων μπορούμε να βρούμε τους διακόπτες για την ενεργοποίηση δικτύων (WiFi, Bluetooth κλπ.) και τις υπόλοιπες εφαρμογές που έχουμε στη συσκευή μας.


Όσον αφορά την κεντρική οθόνη των ειδοποιήσεων, εκεί μπορούμε να ενημερωθούμε για τον καιρό, τα ραντεβού που έχουμε στο ημερολόγιό μας, τη μουσική που ακούμε, ενώ μας προβάλει επίσης και την ταχύτητα που κινούμαστε, έχοντας μάλιστα και ειδοποιήσεις για το όριο ταχύτητας. Μπορούμε επίσης να κάνουμε αναζητήσεις με τη φωνή μας μέσω Google, κάτι που θα γίνει ιδιαίτερα χρήσιμο όταν η Google ενεργοποιήσει τις εντολές του Google Now στα ελληνικά (π.χ. "κάλεσε το Στάθη" ή "παίξε Iron Maiden").


Είναι μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που όχι μόνο μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Android Auto χωρίς κόστος, αλλά μας προσφέρει και ένα σύγχρονο dashboard για το αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta έκδοση και χρειάζεται να γίνουμε μέλος της ομάδας δοκιμών στο Google+ για να την κατεβάσουμε από το Play Store και να τη δοκιμάσουμε. Ειδάλλως διατίθεται και στο APK mirror.

Σχόλια

  1. αυτό το μενού-μπάρα που έχει είναι λάθος για εφαρμογές οδήγησης. Έπρεπε να χωρίσει ολόκληρη την οθόνη σε 6 μεγάλα κουμπιά όπως κάνουν οι παρόμοιες εφαρμογές. Εκτός και αν στοχεύει στα τάμπλετ.
    Επειδή οι google maps είναι δύσχρηστοι σε κινητό ίσως η προσθήκη του automate να είναι χρήσιμη. Σε άλλους χάρτες λέει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί μετά την έναρξη τους. Ε τώρα να ζητάει και λεφτά για να σου ανοίξει την ένταση του ήχου το βρίσκω υπερβολικό. Αυτά που προσφέρει τα βρίσκουμε και δωρεάν.

    AutoMate
    AutoMate. Δεν με εντυπωσίασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter