Huawei P8: Η νέα ναυαρχίδα της Huawei που τη βάζει για τα καλά στην κατηγορία των μεγάλων


Εδώ και αρκετό καιρό περιμέναμε με ανυπομονησία τη νέα ναυαρχίδα της Huawei, έχοντας ήδη καλή εντύπωση από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς "P" και ο κολοσσός από την Κίνα δε μας άφησε παραπονεμένους. Μας παρουσίασε λοιπόν το P8, μια συσκευή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ναυαρχίδες των άλλων γνωστών εταιριών.

Αν η χθεσινή παρουσίαση ήταν παραγωγής Samsung, Sony ή HTC, σήμερα θα γινόταν χαμός στο ίντερνετ αλλά λόγω του ότι μιλάμε για μία συσκευή της Huawei, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι αδιάφορη αφού διαθέτει εξαιρετικό design, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και top χαρακτηριστικά.

Αυτό που ξεχωρίζουμε αμέσως είναι το μονοκόμματο αλουμινένιο σασί που την κάνει να μοιάζει πολύ με το iPhone 6, ειδικά στις στρογγυλεμένες πλαϊνές πλευρές του. Το μπροστινό μέρος που είναι και το πιο ενδιαφέρον έχει σχεδιαστεί ακριβώς όπως το θέλουμε, χωρίς δηλαδή περιττά πράγματα, καθώς τα περιθώρια είναι ελάχιστα. Έτσι η οθόνη καλύπτει σχεδόν το 80% της μπροστινής όψης, που είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε από ένα smartphone.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος 64-bit HiSilicon Kirin 935 @ 2.0GHz (A53) & 1.5GHz (A53)
  • GPU: Mali T628 MP4
  • Μνήμη: 3GB RAM - 16GB / 64GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 5.2" @ 1920 x 1080p (424ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 13MP (HDR, OIS, autofocus, dual LED flash) - Μπροστά 8MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, dualSIM, WiFi, Bluetooth 4.1, GPS (Glonass, Beidu), NFC, microUSB 2.0 (Host)
  • Μπαταρία: 2680mAh
  • Διαστάσεις: 144.9 x 72.1 x 6.4mm - 144g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop (Emotion UI 3.1)


Το P8 έχει πάχος μόλις 6,4 χιλιοστά και φέρει μία οθόνη 5,2 ιντσών χωρίς υπερβολές στα 1080p. Ο επεξεργαστής του είναι ο οκταπύρηνος 64μπιτος Kirin 935 κατασκευής Huawei, ο οποίος ακούστηκε και για το νέο Nexus νωρίτερα στη χρονιά που διανύουμε, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο!

Η μπαταρία των 2680mAh μπορεί να φαίνεται μικρή αριθμητικά αλλά ο επεξεργαστής του είναι εξαιρετικά οικονομικός και το λέμε έχοντας εμπειρία από τον Kirin 920, που κρατάει "ζωντανό" τουλάχιστον για τρεις μέρες με μέτρια προς βαριά χρήση το Huawei Honor 6 που έχουμε στην κατοχή μας εδώ και λίγο καιρό. Συγκεκριμένα ο Kirin 935 θα μας βγάλει έως και 1.5 μέρες με βαριά χρήση.

Στα λοιπά αξίζει να πούμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στην κάμερα των 13MP, η οποία διαθέτει το δικό της επεξεργαστή, που σύμφωνα με τη Huawei βγάζει φωτογραφίες επιπέδου DSLR φωτογραφικής μηχανής (δύσκολα), ενώ η μπροστινή αποτελεί νέο ρεκόρ στα 8MP! Τέλος στον τομέα του λογισμικού, η συσκευή φοράει Android 5.0 Lollipop με το περιβάλλον EMUI 3.1 της Huawei, το οποίο και πάλι από προσωπικής εμπειρίας είναι πολύ ωραίο και ελαφρύ.


Κάτι άλλο;

Μαζί με το P8 παρουσιάστηκε και το P8 Max, ένα θηρίο των 6.8 ιντσών με παρόμοιο design και πάχος μόλις 6,4 χιλιοστά, το οποίο θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν λυγίζει κάτω από πίεση όπως το iPhone 6 Plus. Το μοναδικό αξιοπρόσεκτο προτέρημά του είναι η μπαταρία των 4360mAh, η οποία λειτουργεί και ως Power bank για να φορτίζουμε και άλλες συσκευές μέσω USB.

Είδαμε επίσης και το P8 Lite με οθόνη στις 5.0 ίντσες και ανάλυση στα 720p, το οποίο φοράει τον οκταπύρηνο Kirin 620 και διαθέτει επίσης συμπαθητικά χαρακτηριστικά, ενώ απίστευτα πρωτότυπη είναι και η θήκη, η οποία προσθέτει μία e-ink οθόνη 4.3 ιντσών στο πίσω μέρος, που μας προσφέρει βασικές πληροφορίες και χρησιμοποιείται κυρίως για ανάγνωση βιβλίων. Περιττό να πούμε ότι είναι εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης.


Τιμές & διαθεσιμότητα

Είπαμε στον τίτλο ότι η Huawei μπαίνει και αυτή πλέον στο club των μεγάλων και αυτό σημαίνει ότι εκτός από ποιοτική συσκευή, το P8 έχει και υψηλή τιμή σε σχέση με αυτές που είχαμε συνηθίσει. Τα τρία μοντέλα λοιπόν θα κυκλοφορήσουν σε 30 χώρες, με το P8 να κοστίζει 499€ (16GB) και 599€ (64GB), το P8 Max να απαιτεί 549€ (32GB) και 649€ (64GB) για την αγορά του και το P8 Lite να υπολογίζεται πιθανότατα στα 399€.

Κρίνοντας λοιπόν από όλα όσα είδαμε, η Huawei διαθέτει πλέον μία πλήρη σειρά για όλα τα γούστα, που μπορεί να ανταγωνιστεί άνετα τη Samsung, τη Sony και την HTC.


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter