Sunshine: Η εφαρμογή που κάνει S-OFF και ξεκλειδώνει τον bootloader σε πολλές συσκευές της HTC και της Motorola


Για όσους ψάχνονται να κάνουν ένα βήμα περισσότερο με την Android συσκευή τους, υπάρχει πάντα η επιλογή του root. Πολλές συσκευές όμως όπως για παράδειγμα της HTC και της Motorola, διαθέτουν μεγαλύτερες δικλείδες που είναι σχετικά δύσκολο να ξεπεραστούν, όπως για παράδειγμα το γνωστό S-OFF. Το Sunshine έρχεται να προστεθεί στη λίστα μας με τα διαθέσιμα εργαλεία αλλά είναι από τα λίγα που απαιτούν πληρωμή για να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τι κάνει λοιπόν το Sunshine που δεν μπορούν όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα προγραμματάκια; Αν έχετε συσκευή της Motorola τίποτα ιδιαίτερο, καθώς στο μόνο που μπορεί να μας εξυπηρετήσει είναι να ξεκλειδώσει τον bootloader και ίσως να κάνει root, με τη διαφορά όμως ότι δε διαγράφει τα δεδομένα μας σε αντίθεση με τις επίσημες μεθόδους. Αν έχουμε όμως μία από τις νεότερες συσκευές της HTC, από τις σειρές One ή Desire για παράδειγμα, το Sunshine μπορεί να μας δώσει με ευκολία το πολυπόθητο S-OFF και Bootloader Unlock που θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ολοκληρωμένα τη συσκευή μας.

Το θέμα με το Sunshine όμως είναι ότι πρέπει να πληρώσεις 25 δολάρια για να το χρησιμοποιήσεις κάτι που για πολλούς είναι απαγορευτικό. Δεν κρίνουμε φυσικά το δημιουργό που πουλάει ένα εργαλείο το οποίο έφτιαξε με κόπο, αλλά να πληρώσεις για να μη χάσεις απλά τα δεδομένα σου (Motorola) είναι υπερβολή. Το σκεπτικό αλλάζει βέβαια για τους κατόχους HTC συσκευών που πιθανότατα δε θα βρουν ποτέ τρόπο (ή εύκολο τρόπο) για να κάνουν S-OFF.

Δείτε πόσο εύκολη είναι η χρήση του στο παρακάτω βίντεο και ενημερωθείτε από τη λίστα συμβατών συσκευών αν η δική σας περιλαμβάνεται, πριν το αγοράσετε. Θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα του.


Σχόλια

  1. To εχω κανει στο m7 ειχα το τελευταιο hboot αλλος τροπος δεν υπηρχε, στοιχιζει 22 ευρω αναλογα με την ισοτιμια ευρω δολαριου ,βαλε και μια μικρη προμηθεια που παιρνει το paypal .Και πολυ φοβαμαι πως στο εξης δεν θα υπαρχει free τροπος για s off στα htc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτα απ'ολα, να πω οτι στις συσκευες της HTC δεν εχει καμμια σχεση το Unlock Bootloader με το S-OFF (τουλαχιστον σ'εμενα δεν θα γινοταν κατανοητη η διαφορα διαβαζοντας το αρθρο, αν δεν ειχα ηδη ασχοληθει με το θεμα - καλοπροαιρετα το αναφερω, μην παρεξηγηθω!) Και δεν νομιζω οτι υπαρχει ιδιαιτερος λογος να εχει καποιος ενα HTC (αυτο εχω εγω) με S-ON και μετα να θελει να το γυρισει σε S-OFF... Οσο για την εφαρμογη, θεωρω τρελο το ποσο που ζητουν για αυτη τη δουλεια. Οσο "πολυπλοκη" και να ειναι η διαδικασια, δεν νομιζω οτι αν καποιος καθισει και διαβασει λιγο, δεν θα καταφερει να το πετυχει... Και τα δεδομενα ας χαθουν, τα περνας σ'ενα pc και τα επαναφερεις, σιγα το πραγμα... Γενικα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε τετοιες εφαρμογες, προτιμω τους "παραδοσιακους" τροπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Σταύρο. Όντως είναι δύο διαφορετικά πράγματα και καλά κάνεις που το λες, αλλά κάνοντας κλικ στα link που έχουν οι δύο όροι, μπορεί οποιοσδήποτε να δει τι είναι το καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ήθελα εάν γινόταν να γίνει και ένα άρθρο με την αλλαγή του launcher και την πρόσθεση ενός κατακόρυφου πληκτρολογίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δοκίμασα το lollipop_sounds.zip και το Super Mario.zip και μου φάνηκαν πολύ ωραία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter