Κάντε αυτόματο backup όλων των αρχείων σας στο Google Drive με το ελληνικό Drive Syncrypt


Υπό το φόβο να πάθει κάτι η συσκευή μας και να χάσουμε όλα τα δεδομένα μας, ψάχνουμε συνεχώς για λύσεις αυτόματου backup σε cloud υπηρεσίες. Με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές του Android μπορούμε να σώσουμε τα πάντα στο cloud, εκτός από τα αρχεία της εσωτερικής μας μνήμης, κάτι που το Drive Syncrypt κάνει με απόλυτη επιτυχία.

Αν θέλεις λοιπόν να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από όλους τους κινδύνους, λογικά θα απoθηκεύσεις τις επαφές σου στο Google Contacts, τις φωτογραφίες σου στο Google+ Photos, τη μουσική σου στο Google Music και ούτω καθεξής. Η Google μας προσφέρει επίσης και το Drive για την αποθήκευση των λοιπών προσωπικών μας αρχείων το οποίο όμως δε διαθέτει αυτόματο συγχρονισμό από τη συσκευή προς το cloud. Το Drive Syncrypt λοιπόν έρχεται να προσθέσει την υπηρεσία αυτή στο Google Drive και το κάνει χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι.

Μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε όλη την εσωτερική μας μνήμη στο Drive, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε και συγκεκριμένους φακέλους. Κατά το συγχρονισμό υπάρχει μάλιστα η επιλογή να  κρυπτογραφήσουμε τα αρχεία μας, τα οποία μπορούμε αργότερα να αποκρυπτογραφήσουμε με το πρόγραμμα DSCrypto του ίδιου προγραμματιστή στον υπολογιστή μας. Ο συγχρονισμός μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

  • Upload: Αποστολή αρχείων από τη συσκευή μας στο Drive 
  • Download: Κατέβασμα αρχείων από το Drive στη συσκευή μας
  • Two-Way: Πλήρης συγχρονισμός μεταξύ των δύο

Μπορούμε επίσης να συγχρονίσουμε και δύο Android συσκευές μεταξύ τους! Για να το καταφέρουμε θα πρέπει οι συσκευές να στέλνουν τα αρχεία τους στον ίδιο φάκελο του Drive και να έχουμε ενεργοποιήσει τον πλήρη συγχρονισμό και στις δύο.

Η εφαρμογή είναι τόσο πλήρης που διαθέτει ακόμα και ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας και δεδομένων, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη συχνότητα συγχρονισμού (από κάθε 30 λεπτά έως μία φορά τη μέρα), το δίκτυο (WiFi ή Data) αλλά και τη διακοπή αν η συσκευή μας δεν έχει μπαταρία ή δεν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα.

Για όσους λοιπόν ξεχνάτε να πάρετε backup των φακέλων σας από το sdcard partition της συσκευής, με το Drive Syncrypt θα συνεχίσετε να το ξεχνάτε αλλά αυτή τη φορά τα αρχεία σας θα είναι ασφαλή στο Google Drive. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και μπορείτε να συγχρονίσετε έναν μόνο φάκελο, με ένα μικρό αντίτιμο όμως που θα βοηθήσει τον Έλληνα προγραμματιστή στην περαιτέρω ανάπτυξή της, μπορείτε να προσθέσετε και άλλους.

Υ.Γ. Μπαίνει χαλαρά στα must have app του Dr. Android και μπράβο στο Στράτο που τη δημιούργησε.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter