Το νέο Moto E είναι το καλύτερο φθηνό 4G τηλέφωνο που μπορείς να αγοράσεις το 2015


Μπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή του 2015 και να μην έχουμε δει τι θα μας παρουσιάσουν όλες οι εταιρίες μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ξέρουμε να ξεχωρίζουμε ένα καλό τηλέφωνο όταν το βλέπουμε. Το νέο Motorola Moto E λοιπόν είναι η κατάλληλη αγορά για όσους τα θέλουν όλα σε χαμηλή τιμή και δεν ψήνονται να ψωνίσουν από την Κίνα.

Ήταν που ήταν το περσινό Moto E μια εξαιρετική για την τιμή της συσκευή, αλλά όσο να 'ναι υστερούσε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κυρίως λόγω του διπύρηνου επεξεργαστή του. Το φετινό μοντέλο είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, με τη Motorola να δείχνει ότι και φέτος θα έχει μία εξαιρετικά ποιοτική σειρά συσκευών για όλες τις τσέπες.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 410 (A53) @ 1.2GHz
  • GPU: Adreno 306
  • Μνήμη: 1GB RAM - 8GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 4.5" @ 960 x 540p (245ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 5MP (HDR) με autofocus, μπροστά 0.3MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS (Glonass), FM radio, microUSB 2.0
  • Μπαταρία: 2390mAh
  • Διαστάσεις: 129.9 x 66.8 x 12.3mm - 145g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop


Το Moto E σε σχέση με πέρυσι διαφέρει στα πάντα εκτός από την τιμή. Το νέο μοντέλο έχει πλέον τετραπύρηνο 64μπιτο επεξεργαστή, 8GB αποθηκευτικού χώρου, μπροστινή κάμερα και 4G συνδεσιμότητα. Είναι επίσης από τις λίγες φθηνές συσκευές με μπαταρία κοντά στα 2400mAh (συνήθως κυμαίνονται στα 1900mAh) και αυτό ίσως να του δώσει την αυξημένη αυτονομία που ζητάμε.

Γιατί θα είναι το καλύτερο φθηνό τηλέφωνο της χρονιάς; Γιατί η ποιότητα της Motorola είναι δεδομένη, η ROM είναι όπως πάντα ελαφριά και με εγγυημένα γρήγορες αναβαθμίσεις στις επόμενες εκδόσεις και γιατί οι υπόλοιπες εταιρίες δε μας δείχνουν προς το παρόν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν τη Motorola σε αυτό τον τομέα, με τη Samsung και τη Sony να μας έχουν απογοητεύσει εδώ και καιρό, την HTC να δείχνει ότι βρίσκεται "αλλού" και την LG απλά να απογοητεύει.

WARNING!: Το νέο Moto E θα κυκλοφορήσει στα 130 με 150 ευρώ, αλλά μαζί του θα μας έρθει και μία 3G έκδοση, την οποία δεν αξίζει να της ρίξετε ούτε μια ματιά. Προσοχή λοιπόν μην μπερδευτείτε.


Εικόνες: CNET

Σχόλια

  1. φιλε ευχαριστουε για τις γνωσεις που προσφερεις... Αν μπορουσες να κανεις μια εφαρμογη και να μας εξηγησεις τα ListPicker, LstView. Ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Chris θα ηθελα να μας εδειχνες καποια στιγμη πως γινεται να βαλουμε ενα κωδικο στη εφαρμογη μας μπροστα ωστε να μην μπαινει ο καθενας. προσπαθησα αλλα τιποτα. Ειναι δυσκολα ολα αυτα... Αν μπορεις φιλε πες μας μερικα πραγματακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μοτο Ε θα χει stock android και θα αναβαθμιζεται? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες οι συσκευές της Motorola έχουν σχεδόν stock Android, κάνοντάς τις πολύ εύκολες σε αναβαθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο απλα.εγώ μόλις πήρα το motog 2gen.
    Το έχω δυο μέρες και το μονο που έχω να πω απλα...τέλειο για τα λεφτά του,και stock android που τόσο πολύ αγαπάω και lollipop update... Love is in the air with moto ...τέλος απο και το επόμενο μου παλι Motorola θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πριν μπλέξει με την google η motorola έβγαζε κομψά κινητά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά φιλέ Κώστα η moto σταμάτησε εδώ και καιρό να είναι της google καθώς την αγόρασε η lenovo το θέμα είναι οτι καθώς ξεκίνησε να βγάζει συσκευές με stock android και λίγο πριν φύγει απο την google που σίγουρα έπαιξε τον ρολο της η συνταγή φτηνό smart phone με συμπαθητικά spec',σχεδιασμο και στοκ android πήγε πολυ καλά και ανέστησε την μέχρι πριν εναν χρονο σχεδόν νεκρή Motorola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το κινητό έχει πολύ καλό επεξεργαστή για τα λεφτά του αλλά είναι απερίγραπτα άσχημο πολύ καλή μπαταρία αλλά μικρή ram (ικανοποιητική για τα λεφτά του) μέτρια οθόνη και 4g το οποίο είναι εντελώς άχρηστο στην Ελλάδα (και θα είναι για 2-3 χρόνια ακόμη μέχρι να εξαπλωθεί το 4G στην Ελλάδα) οπότε το λέω πολύ καλή πρόταση αλλα κατα την γνώμη μου όχι το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαφωνώ για το 4G. Στη Θεσσαλονίκη πιάνω μια χαρά σε κεντρικά σημεία της πόλης που συνήθως κυκλοφορώ. Είναι πολύ χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου δεν ασχολούμαι πλέον με το App Inventor γιατί είναι πολύ στάσιμο. Θα σου πρότεινα να κάνεις τα tutorial που βρίσκονται στη σελίδα του, τα οποία είναι πολύ εμπεριστατωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όταν λες stock android εννοείς όλη τη συλλογή bloatware της google χωρίς τις καινοτόμες ευκολίες στη λειτουργικότητα που σου παρέχουν οι μεγάλοι κατασκευαστές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέλω να πω φιλέ μου οτι για qhd ανάλυση οθόνης και μια καλη κάμερα που θα σου δώσει μια φωτογραφία αξιοπρεπέστατη για να δείξεις και με το pure ui που δεν "κουράζει" το 1 gb ram νομιζω οτι είναι πολύ καλά.αυτό θέλω να πω ααααα και μόλις 130 ευρώ. Αυτό θέλω να πω...παντα να συγκρινεις δυο συσκευές με το τι πραγματικα θες να κανείς και να εχεις απο ενα κινητό. Και το βασικότερο το ποσά δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω το Moto E αλλά ένας φίλος μου προτείνει το LG G2 mini. Ποιο είναι καλύτερη επιλογή και γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Moto E είναι 4G, 64μπιτο και με ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή.
    Το G2 mini έχει λίγο καλύτερη κάμερα.


    Προσωπικά θα έπαιρνα το πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ πολύ Χρήστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άλλη μια ερώτηση. Υπάρχει μια σύγχυση με τον φορτιστή του κινητού. Παίρνω τηλέφωνο σε ένα κατάστημα και μου λένε ότι στη συσκευασία δε περιλαμβάνεται φορτιστής. Παίρνω σε άλλο κατάστημα και μου λένε οτι περιλαμβάνεται. Σε άλλο κατάστημα δεν ξέρουν. Μήπως ξέρεις εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξέρω ότι το περσινό Moto E δεν είχε φορτιστή για να μειωθεί κι άλλο η τιμή, δεν ξέρω όμως αν αυτό άλλαξε με το καινούριο. Ρώτησες συγκεκριμένα για το "Moto E 2015" (Moto E 2nd Gen) γιατί ενδέχεται να μην κατάλαβαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter