Android for work: Η πρώτη προσπάθεια της Google για να μετατρέψει το Android στο απόλυτο business εργαλείο


Μπορεί το Android να κατέχει σήμερα περισσότερο από το 80% της αγοράς των smartphone, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και χρήση με νέους τρόπους. Έτσι η Google αρχίζει σιγά σιγά να δίνει μεγαλύτερη βάση σε έναν τομέα που δεν είχε αγγίξει μέχρι σήμερα, αυτόν την εργασίας, μετατρέποντας το κινητό μας στο απόλυτο business εργαλείο.

Παρουσίασε λοιπόν το Android for work, μια σουίτα εφαρμογών γραφείου που εκμεταλλεύεται τις νέες δυνατότητες κρυπτογράφησης των συσκευών με Android 5.0, κάνοντας έτσι ασφαλή τη χρήση τους με τα ευαίσθητα και υψηλής σημασίας αρχεία της δουλειάς. Με απλά λόγια συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο μόνο αν είσαι ο IT μιας εταιρίας ή αν σου προτείνουν να το χρησιμοποιήσεις στη δουλειά σου.

Τι περιλαμβάνει λοιπόν το Android for work; Εφαρμογές γραφείου από τη Google και από άλλους συνεργάτες, που αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε ξεχωριστό κρυπτογραφημένο χώρο της συσκευής. Έτσι έχουμε μια συσκευή για δουλειά και για προσωπική χρήση, χωρίς να μπερδεύεται το ένα με το άλλο. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ο IT της εταιρίας στην οποία δουλεύουμε μπορεί απομακρυσμένα να επέμβει στα δεδομένα ακόμα και να τα διαγράψει, χωρίς όμως να "βλέπει" τα προσωπικά μας αρχεία. Cool!


Σημαντικό χαρακτηριστικό του Android for work είναι επίσης και το ειδικό Play Store από το οποίο θα μπορούμε να κατεβάσουμε τις εφαρμογές που έχει εγκρίνει ή δημιουργήσει η εταιρία στην οποία δουλεύουμε. Έτσι στην περίπτωση που μας παρέχει μια εταιρική συσκευή, θα μπορεί να ελέγχει και τις εφαρμογές που εγκαθιστούμε (μη χαίρεστε, ακόμα και οι "Άγνωστες πηγές" ελέγχονται).

Το Android λοιπόν κάνει το πρώτο βήμα για να γίνει ένα καλό και ασφαλές εργαλείο στη δουλειά μας και το μόνο που μένει είναι να δούμε κατά πόσον η Google θα το εμπλουτίσει. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα Chris πάω να κάνω ρουτ από το towelroot και μου λέει this phone isn't currently supported τι πρέπει να κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απλά. Πρέπει να βρεις κάτι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter