Rashr: Ο εύκολος τρόπος για να αλλάξουμε recovery και kernel με ασφάλεια


Όταν αποφασίζουμε να χακάρουμε την Android συσκευή μας, ο απώτερος σκοπός είναι φυσικά η βελτίωσή της και αυτό γίνεται κυρίως εγκαθιστώντας μία custom ROM ή έναν custom kernel. Για να προχωρήσουμε όμως στην εγκατάσταση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τη σωστή recovery και δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλές εκεί έξω για να επιλέξουμε.

Το Rashr είναι μία εφαρμογή που θα κάνει εύκολη και ασφαλή την εγκατάσταση μίας custom recovery, ενώ παράλληλα θα μας απαλλάξει από τον πονοκέφαλο της έρευνας. καθώς διαθέτει πάνω από 3500 από αυτές. Στη λίστα του περιλαμβάνονται οι γνωστότερες όπως η CWM, η TWRP και η PhilzTouch, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε μία rooted υποστηριζόμενη συσκευή. Με τη βοήθειά του μπορούμε όχι μόνο να εγκαταστήσουμε μία custom recovery αλλά και να την αναβαθμίσουμε, ενώ αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην εργοστασιακή, υπάρχει επιλογή για να κάνουμε και backup αλλά και μία online λίστα με stock recovery αρχεία.

Αν έχουμε επιλέξει την TWRP recovery για τη συσκευή μας, το Rashr περιλαμβάνει ένα ειδικό μενού με το οποίο μπορούμε να κάνουμε backup όλα τα σημαντικά partition της συσκευής μας, συμπεριλαμβανομένης της ROM και των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει, ενώ μπορούμε να κάνουμε και όλα τα wipe. Τέλος μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε τον kernel της επιλογής μας, αλλά θα πρέπει να τον κατεβάσουμε χειροκίνητα στην συσκευή μας, ενώ μπορούμε μέσα από την εφαρμογή να κάνουμε επανεκκίνηση σε recovery και bootloader / fastboot mode.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ βολικό εργαλείο το οποίο μας βοηθάει να κάνουμε τις χακιές μας χωρίς την παρουσία υπολογιστή, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε για να δούμε αν η δική μας υποστηρίζεται. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο πρόγραμμα μπράβο,θέλω να ρωτήσω κάτι όμως χαζό,έχοντας κάνει εξαγωγή το system partition (ήταν επιτυχής) δεν το βρίσκω πουθενά στο pc σε περίπτωση που θα χρειαστώ το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα "update.zip"η έχω κάνει κάτι λάθος εγώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υποστηρίζει όλα τα κινητά όμως...σε nexus 5 υποστηρίζει και έχει πολύ πράμα να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συνδέσεις το κινητό με τον υπολογιστή, θα συγκρίνει τα δυο partition και θα φτιάξει το update.zip.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. chris οταν πατησα την επιλογη 1 το εκανε αυτο να εξαγει τα αρχεια του συστηματος και εκανε αρκετη ωρα ετσι ελπιζω οτι δεν τα εχω σβησει απο μεσα και οτι κατι αλλο πρεπει να φταιει που δεν ανοιγει το κινητο τωρα το που τα εχει αποθηκευσει δεν ξερω ομως οταν πατησα τις επιλογες 2 4 και 5 το προγραμμα κολλαγε και μου εβγαινε το παραθυρο των windows για να κανει ηλεκτρονικο ελεγχο η αλλοιως κλεισιμο του προγραμματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονο 2 recovery μου εμφανιζει chris και η δευτερη δεν με ενδιαφερει καθολου..Τη CWM & PHILZ ...Που ειναι η TWRP ?Μπηκα στο XDA και γινεται ενα αλαλουμ με τη συμβατοτητα..Δεν ενδιαφερεται ο προγραμ/της να τις μαζεψει σε ενα μερος να βλεπει καποιος..Και τι εμπιστοσυνη να εχεις στα οσα γραφει ο καθε πικραμενος...Σε ρωτησα για το mobile ODIN (play store)αλλα μαλλον δεν το ειδες..Μπορω με αυτη την εφαρμογη αυτη να κατεβασω οποιες recovery θελω αν τις εχω στην SD η μονο rom κατεβαζει??(εχω προβλημα με τους οδηγους τωρα σε windows 8.1 ,αναγνωριση γινεται οποτε θελει).Την βρισκεις καλη εφαρμογη εσυ??Και αν με αυτο μπορω να κανω και unroot οποτε θελω χωρις το pc εννοειται...Thanks &καλη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τη δοκίμασα και για το Nexus 7 που έχω διαθέτει πολλές recovery.

    Με το mobile Odin δεν μπορείς να κατεβάσεις τίποτα. Απλά εγκαθιστά το επίσημο firmware που έχεις ήδη αποθηκευμένο στη συσκευή.

    Με το mobile Odin μπορείς να κάνεις unroot εγκαταστήσεις επίσημο firmware.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο Moto g XT1032 η τελευταία έκδοση του cwm δεν μπορούσε να εγκαταστήσει τα gapps του λόλιποπ, όμως με αυτή την εφαρμογή σε 2 λεπτά είχα twrp και όλα έγιναν γρήγορα και εύκολα.
    Ευχαριστώ τον σύντροφο dev

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter