[Quick Tip]: Ενεργοποιήστε την κρυφή λειτουργία ανάγνωσης στον Chrome για να διαβάζετε ευκολότερα σελίδες στο ίντερνετ


Υπάρχουν σελίδες στο ίντερνετ οι οποίες είναι τόσο περίπλοκες και τόσο βαριές που πολλές φορές είναι δύσκολο ακόμα και να τις ανοίξεις από την Android συσκευή σου. Η λειτουργία ανάγνωσης είναι κάτι που είδαμε για πρώτη φορά να κυκλοφορεί ευρέως μέσω του Firefox και εξυπηρετεί στο να απλοποιεί μία σελίδα κρύβοντας όλα τα περιττά και αφήνοντας μόνο αυτά που θέλουμε να διαβάσουμε.


Η λειτουργία αυτή εντοπίστηκε και στις πειραματικές ρυθμίσεις του Chrome στο Android και παρακάτω θα δούμε πώς να την ενεργοποιήσουμε:

  • Ανοίγουμε τον Chrome και στη μπάρα διευθύνσεων γράφουμε το εξής:

chrome://flags

  • Θα μας εμφανίσει ένα μενού με πειραματικές ρυθμίσεις όπου θα βρούμε την επιλογή "Εικονίδιο ενεργοποίησης γραμμής εργαλείων λειτουργίας ανάγνωσης".
  • Την ενεργοποιούμε και κάνουμε επανεκκίνηση στον Chrome.


Από εδώ και στο εξής όποτε μπαίνουμε σε μία σελίδα που υποστηρίζει τη λειτουργία ανάγνωσης, θα εμφανίζεται στη μπάρα του Chrome του εικονίδιο "A", το οποίο αν πατήσουμε θα μετατρέψει τη σελίδα σε μία πιο ευανάγνωστη έκδοση, κρύβοντας όλα τα περιττά.

Φυσικά δε χρειάζεται να πούμε ότι είναι μια πειραματική λειτουργία, οπότε ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, ενώ αξίζει να το ψάξουμε λίγο το συγκεκριμένο μενού γιατί περιέχει και άλλες ενδιαφέρουσες κρυφές λειτουργίες.

Σχόλια

  1. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2779284



    Στην αναζητηση ειχα γραψει stock rom gia nokia xi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ωραία πραγματακια το menu αυτό είχες δείξει άλλο ενα που κάτι έκανε με την ταχύτητα του chrome !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα chris τι κανεις

    Τελικα προσπαθησα εχθες με την stock recovery που σου ειπα πιο πανω και τελικα καταφερα να μπω στο fastboot σε αυτο δηλαδη που σου δειχνω στην φωτο γιατι δεν ειμαι και σιγουρος πως λεγετε

    αλλα εμενα δεν εχει ολες αυτες τισ επιλογεσ και γραφει οτι ειναι της nokia recovery αλλα οταν ανοιγω το κινητο βγαζει πρωτα το λογοτυπο της nokia και μετα μπαινει σε αυτην την cyanogenmod Θελω να καταβασω και να περασω αυτην εδω http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2782050 που ειναι για το nokia xl αλλα δεν τα καταφερνω διατι με πηγαινει αλλου. Μπορεις σε παρακαλω πολυ να την κατεβασεις και να μου την στειλεις ξ να μου πεις τι ακριβως να κανω για να μπορεχω να την κατεβασω .

    Σε ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό είναι το recovery mode.

    Άκου τι θα κάνεις. Κατεβάζεις τη recovery από το link και την εγκαθιστάς με το flashify από το play store.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείς να το συνδέσεις με τον υπολογιστή μέσω ADB και να κάνεις backup τα αρχεία σου με την εντολή:

    and pull /sdcard/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι αλλα οταν παταω για να κατεβει δεν κατεβαινει μου βγαζει σφαλφα γιαυτο σου ειπα αν μπορεις να το κατεβασεις εσυ και να μου το στειλεις γιατι εσυ ξερεις και αγγλικα και τον τροπο ενω εγω οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστω πολυ καλε μου ανθρωπε.
    Τα δεδομενα μου ειναι στην μνημη του τηλ. μου και οχι σε sd card.
    Δεν εχω sd card.
    Ισχυει το ιδιο που μου εγραψες?
    Σε ευχαριστω πολυ και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι το ίδιο. Η κανονική SD card είναι δηλωμένη ως "Removable" στο Android.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ώπα, δεν τις είδα τις φωτογραφίες. Αυτό που μου δείχνεις είναι το recovery mode και έχεις ήδη εγκαταστήσει αυτό που μου ζητάς να κατεβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χιλια ευχαριστω Chris K,
    Επειδη δεν το εχω ξανακανει ποτε αυτο μπορεις να μου πεις πως θα συνδεθω μεσω ADB με πιο μεγαλη λεπτομερεια?
    Δηλαδη, συνδεω με usb καλωδιο στο laptop και παταω τα 3 κουμπα ταυτοχρονα να μπει στο recovery mode το κινητο ?
    Σε ευχαριστω και παλι.
    Andrew.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες:
    http://www.doctorandroid.gr/2012/03/android-basics-adb.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα chris
    οι φωτογραφιες δεν ειναι απο το κινητο μου απλα στις δειχνω για να σου δωσω να καταλαβεις επειδη δεν ηξερα πως λεγετε το μενου αυτο που μπαινεις μεσα.
    Στο δικο μου το κινητο οταν μπαινω μεσα ειναι της nokia recovery mode
    αλλα οταν το ανοιγω βγαζει πρωτα το λογοτυπο της nokia και μετα της cyanogemob.
    Ξερω σε εχω μπερδεψει αλλα αυτο που θελω ειναι να μου κατεβασεις την recovery αυτην που λεει οτι ειναι συμβατη για το nokia xl γιατι αυτη της cyanogemon εχει καποια προβληματα δεν λειτουργουν σωστα καποια πραγματα.
    Γιαυτο αν θελεις και μπορεις σε παρακαλω πολυ κατεβασετην.
    Πιστευω οτι δεν ειναι της ιδιας εταιριας αυτη που εχω ειναι cyanogemod και αυτη που θελω ειναι clockwordmod πιστευω να μην ειναι η ιδια.
    Σε ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα που εισαι υπομονετικος μαζι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ευχαριστω και παλι Chris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα βρούμε λύση μην αγχώνεσαι.


    Δοκίμασε αυτό:
    http://www.cydiaos.com/nokia-x-clockworkmod-recovery-installation/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. chris αν μπορεις σε παρακαλω να μου καταβασεις κατι που να μπορω να το περασω στην εξωτερικη καρτα μνημης γιατι δεν μπορω να εγκαταστησω τους drivers που θελει γιατι δεν ξερω τι στο καλο εχει γινει και απο εκει που το εβλεπα το κινητο στην διαχειρηση συσκευων κανονικα σαν nokia xl rm1030 οταν περασα την cyanongemod το βλεπω σαν nokia x rm980 δεν ξερω αν εκανα εγω κατι και εγινε για να σου πω και την αλγθεια μπυ αλλα δεν το πιστευω.
    Τελος παντων αν μπορεις να μου κατεβασεις κατι για να μπορεσω να την περασω στην καρτα μνημης την εξωτερικη και να την κανω απο εκει εγκατασταση εχει καλως.
    Και παλι σε ευχαριστω πολυ και δεν αγχωνομαι γιατι ξερω οτι θα μου βρεις την λυση οπως και αλλες φορες πριν μερικους μηνες με το htc desire 500 που το ειχα κανει τουβλο οπως το λετε και δεν μου ανοιγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόλις παρατήρησα κάτι.

    Όταν ενεργοποιήσουμε την κρυφή λειτουργία ανάγνωσης στον Chrome σε μια σελίδα (γίνετε και χωρίς να το ενεργοποιήσουμε, αλλά έτσι αποκτά μια αισθητική το κείμενο) και μετά πατήσουμε πάνω δεξιά το μενού, θα βρούμε την επιλογή "εκτύπωση". Με το που πατήσουμε εκτύπωση μας βγάζει σε μια νέα σελίδα και μας δίνει την επιλογή πρώτα να αποθηκευσουμε το άρθρο σε μορφή pdf. Με αυτό το τρόπο αποκτούμε ενδιαφέροντα άρθρα σε pdf. Και εκ τον υστέρων εάν θέλουμε τα εκτυπώνουμε ή τα κρατάμε απλά ως αρχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα chris
    Εκανα εγκατασταση το γοογλε πλαυ αλλα μου βγαζει συνεχεια δυστυχως η διαδικασια com.google.process.gapps εχει σταματησει και μολισ παταω οκ ξαναβγαζει συνεχεια το μθνυμα αυτο και δεν με αφηνει να μπω καθολου στο κινητο εκανα reboot system now αλλα και παλι τα ιδια.
    Εχω ανοιξει και εχω κλεισει το κινητο πανω απθ δεκα δωδεκα φορες μονο που δεν το εβαλα κατω να το πατησω αλλα τιποτα .
    Υπαρχει καποια λυση να μου πεις.
    Σε ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορεί να μην εγκατέστησες τη σωστή έκδοση. Έχεις κάνει backup στη recovery για να το επαναφέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. νομιζω ναι εχω κανει βρηκες την recovery που σου ειπα γιατι εγω δεν μπορω να την κατεβασω μου λεει συνεχεια οτι η ιστοσελιδα δεν ειναι διαθεσιμη αν βρηκες κατεβασε την μου σε παρακαιω πολυ να την περασω γιατι αυτη εχει αρκετα σφαλματα και παλι σε ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε μου λέει ότι δεν είναι διαθέσιμη γιατί δεν είναι! Για κανέναν. Την έχει βγάλει ο τύπος που την ανέβασε.


    Αντίθετα στο link που σου έδωσα παραπάνω μπορείς να την κατεβάσεις και έχει και οδηγίες για να την εγκαταστήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα chris
    Εχω προβλημα παλι κατεβαζω τον es file explorer και δεν τον κανει εγκατασταση λεει οτι το αρχεο δεν μπορει να ανοιχτει κατι τετοιο τελος παντων και δεν ανοιγει τιποτα απο οτι καταβαζω γιατι γινετε αυτο μπορεις να μου πεις.
    Τελικα δεν καταφερα να περασω την recovery γιατι δεν μπορω να κανω εγκατασταση το sdk και τους drivers γιαυτο ειπα αν μπορουσες να κατεβασεις το αρχειο αυτο σε zip για να το εκανα εγκαταστση μεσω της εξωτερικης καρτας μνημης αλλα αφου δεν γινετε θα δω τι θα κανω γιατι αυτο το προβλημα που εχω με το google gapps μου εχει σπασει τα νευρα που δεν με αφηνει να κανω τιποτα γιατι τελικα δεν εχω κανει backup γιατι στην recovery της nokia εμενα δεν μου εχει τετοια επιλογη αν και οπως εχω δει στις φωτογραφιες σε αλλους την εχει και αναρωτιεμαι γιατι δεν την εχει σε μενα.
    Σε ευχαριστω πολυ για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα chris
    Θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο μπορει να ειναι χαζη ερωτηση γιατι δεν ξερω αλλα πηγα στην σελιδα της cwm και βλεπω οτι αρκετες recovery και rom εχουν τον ιδιο αριθμο για διαφορα κινητα και αυτο που θελω να μου πεις ειναι αν κατεβασω απο εκει μια recovery η rom που γραφει αλλο κινητο ας πουμε για htc desire υπαρχει καποια διαφορα δηλαδη δεν ειναι η ιδια recovery η rom που την εχει και σε αλλο κινητο ασ πουμς στο lg εχει καμια διαφορα γιατι αν δεν εχει διαφορα να την κατεβασω απο εκει αυτο σκεφτομαι.
    Σε ευχαριστω πολυ και καλη σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου Αλέξανδρε. Η recovery και η ROM πρέπει να είναι φτιαγμένες για το κινητό σου συγκεκριμένα. Δε θα δουλέψουν αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδη ασχετα αν εχουν τον ιδιο αριθμο ειναι διαφορετικες μεταξυ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλα οχι οτι μου ερχετε να το βαλω κατω να το πατησω στα προθυρα ειμαι γιατι δεν μου ανοιγει τις εφαρμογες που κατεβαζω κατεβασα ισα με δεκα φορες τον es file explorer και τις δεκα φορες το ιδιο δεν ειναι δυνατο το ανοιγμα του αρχειου τι φταιει μπορεις να μου πεις σε παρακαλω η επιλογη απο αγνωστες πηγες ειναι τικαρισμενη δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει
    Και παλι σε ευχαριστω φιλε μου chris που με ανεχεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο αριθμός δηλώνει την έκδοση της recovery. Δεν έχει να κάνει με τις συσκευές που εγκαθίσταται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαχαχαχα. Δεν είναι ανοχή, να βοηθήσω θέλω.


    Την έχεις κάνει εγκατάσταση ή πιέζεις το apk;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. οχι δεν μπορω να την εγκαταστησω γιατι δεν μου βγαζει το εικονιδιο απλα οταν μου λέει οτι η ληψη ολοκληρωθηκε παταω για να το εμφανισω αλλα μπα δεν καιμου βγαζει αυτο που σου ειπα εκτος του οσα εχω κανει συνεχιζει να βγαζει και το google com procces gapps και μου εχει σπασει στην κυριολεξια τα νευρα γιατι δεν προλαβαινω να κανω τιποτα υπαρχει καμια λυση η νσ το βαλω κατω και να το πατησω τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σχετικά με τα gapps υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι συμβατά αλλά δοκίμασε και μία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μήπως υπάρχει πρόβλημα στην cache.


    Ο ES κανονικά θα έπρεπε να εμφανίζεται στις "Λήψεις" από όπου θα μπορούσες να τον εγκαταστήσεις. Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. chris η ληψη δεν ανοιγε στην cyanogemod και δεν εβρισκα καμια εφαρμογη ουτε καν απο την εξωτερικη καρτα μνημης.
    Τωρα ομως θελω την βοηθεια σου γιατι με το nokia x flasher εκανα εγκατασταση ενα ενα απο την stock recovery της nokia αλλα κατι δεν εκανα σωστα και μου κολλαει και μου βγαζει σφαλμα οτι η εκκινηση σταματησε και καποια αλλα περσα πρωτα το boot μετα system μετα recovery μετα variant αλλα δεν βρηκα να περασω data και το cache που λεει δεν το περσα γιατι φοβηθηκα γιατι καπου διαβασα οτι αυτο διαγραφει δεν ξερω και εγω τι και δεν περασα ουτε το preload γιατι δεν ξερω πρωτα του ειχα unroot με το kingo και μετα εκανα ολα αυτα μπορεις να μου πεις τι να αλλο πρεπει να του περασω για να ανοιγει και να λειτουργει κανονικα
    Και παλι σε ευχαριστω πολυ φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΙΒΑΣ11 Δεκεμβρίου, 2014 21:47

    Έχω σβήσει τα παντα απο ενα κινεζικό s5 όταν το συνδέσεις με usb ο υπολογιστής το ακούει αλλά δεν ξέρω τι να κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες