Θέλετε να μεταφερθείτε από το iOS στο Android; Η Google θα σας βοηθήσει με τον επίσημο οδηγό της


Στη ριζική αναδιάρθρωση της επίσημης σελίδας του Android που συμβαίνει κάθε χρόνο με την παρουσίαση της νέας έκδοσης, η Google φέτος πρόσθεσε ακόμη μία βοηθητική σελίδα. Η συγκεκριμένη όμως απευθύνεται στους χρήστες συσκευών της Apple και σκοπό έχει να τους βοηθήσει να μεταβούν στη νέα τους Android συσκευή.

Στο ίντερνετ παρουσιάζεται ως "η μέγιστη τρολιά" από τη Google προς την Apple αλλά πρόκειται απλώς για μία λογική κίνηση, αφού μόνο αυτή διαθέτει ένα σεβαστό ποσοστό smartphone και tablet χρηστών, το οποίο μπορεί να "κλέψει" η Google που έχει ήδη το 80% της αγοράς. Επίσης με τον τρόπο που λειτουργούν οι συσκευές της Apple οι οποίες εξαρτώνται από το iTunes και το iCloud, είναι σχετικά δύσκολο να μεταφέρεις τα δεδομένα σου χωρίς σαφείς οδηγίες.

Η Google λοιπόν μας προτείνει τους τρόπους με τους οποίους θα μεταφέρουμε τις φωτογραφίες, τη μουσική, τις επαφές και τα email μας που θεωρούνται τα βασικά δεδομένα ενός smartphone, ενώ γίνεται και αναφορά στις εφαρμογές τις οποίες φυσικά δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αλλά θα πρέπει να αγοράσουμε και πάλι από το Play Store.


Συγκεκριμένα όσον αφορά τις φωτογραφίες και τα βίντεο, η πρόταση είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή Google+ στο iPhone ή το iPad και να ενεργοποιήσουμε το "Auto backup" που θα μεταφέρει τα πάντα στον προσωπικό μας λογαριασμό της Google. Για τη μουσική μας που βρίσκεται στο iTunes, η Google μας προτείνει να κατεβάσουμε το Google Music Manager στον υπολογιστή μας και να συγχρονίσουμε τη μουσική μας από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Για τις επαφές αν τις έχουμε ήδη περασμένες στο Gmail, δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο, ενώ για αυτές που βρίσκονται στο iCloud θα πρέπει να μπούμε στη σελίδα του μέσω υπολογιστή, να τις επιλέξουμε και να τις εξάγουμε σε vCard. Το αρχείο που θα μας δώσει μπορούμε να το εισάγουμε αργότερα με τον ίδιο τρόπο στη σελίδα του Gmail.

Σχετικά τώρα με τα email αν χρησιμοποιούμε ήδη το Gmail δε θα χρειαστεί να κάνουμε τίποτα περισσότερο, ενώ όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συγχρονίσουμε στην προεγκαταστημένη εφαρμογή του email στο Android (έχουμε έναν οδηγό για αυτό). Αξίζει να πούμε επίσης ότι η εφαρμογή του Gmail στο Android 5.0 θα μας δίνει την ίδια δυνατότητα καταργώντας στην ουσία την πρώτη εφαρμογή.

Όλο αυτό προσωπικά μου φαίνεται περισσότερο με μεταφορά των δεδομένων μας στους server της Google παρά στη συσκευή μας, αλλά για τους χρήστες του iΣυσκευών που το έχουν κάνει ήδη με την Apple, δε βλέπω κάποια ουσιαστική διαφορά.

Περισσότερα στην αντίστοιχη σελίδα.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter