Από σήμερα μιλάμε στο κινητό μας, ενεργοποιήθηκε η ελληνική γλώσσα στην Αναζήτηση Google!


Ένα από τα καλύτερα και συνάμα άχρηστα χαρακτηριστικά του Android για τον Έλληνα χρήστη είναι η Φωνητική Αναζήτηση Google. Καλύτερο γιατί μας επιτρέπει να δίνουμε εντολές στη συσκευή μας χωρίς καν να την αγγίζουμε και άχρηστο γιατί απλά δεν καταλαβαίνει τη μητρική μας γλώσσα. Μέχρι σήμερα όμως καθώς από το πρωί η Google μιλάει και ελληνικά!

Είναι ίσως η σημαντικότερη υπηρεσία της Google που ενεργοποιείται στην Ελλάδα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ερωτήσεις στην Αναζήτηση και να χειριστούμε την Android συσκευή μας με τον ίδιο τρόπο. Αυτό το δεύτερο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πλέον αποκτά νόημα η αγορά μίας Android Wear συσκευής ή του Google Glass,  ενώ οι δυνατότητες είναι τόσο μεγάλες που μπορούμε ακόμα και να κάνουμε αυτόματο το σπίτι μας! Δείτε ένα παράδειγμα:


Για να το ενεργοποιήσουμε πρέπει να πάμε "Ρυθμίσεις > Γλώσσα & Εισαγωγή > "Φωνητική πληκτρολόγηση", και να ενεργοποιήσουμε τα "Ελληνικά". Στη συνέχεια πιέζουμε το εικονίδιο του μικροφώνου στη μπάρα αναζήτησης της Google και μπορούμε να ρωτήσουμε ότι θέλουμε. Πολλά πράματα όπως οι απαντήσεις σε κάρτες δεν υπάρχουν ακόμα, ενώ δεν ακούσαμε και απαντήσεις με φωνή όπως γίνεται στην Αμερική.


Ευχαριστούμε Google αλλά θέλουμε σύντομα και τα υπόλοιπα.

Σχόλια

  1. εντολές στο Google now λειτουργούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Johnnie 'Walker' Katsoukis03 Οκτωβρίου, 2014 10:38

    Επιτελους...και πιανει και καλα αλλα ναι ακομα δεν μιλαει πισω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις το δοκίμασα και σε γραπτό μήνυμα και λειτουργεί και εκεί!

    Τέλος η πληκτρολόγηση και τα λάθη στον κορέκτορα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του ζηταω καιρο στην αθηνα και μου βγαζει ακαταλαβιστικα,μονο οταν ζηταω κατι στα αγγλικα καταλαβαινει,καλη αρχη αλλα θελει πολλα βηματα για να ειναι πρακτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περίπου. Αν του πεις "καιρός", θα σου βγάλει τον καιρό στην τοποθεσία σου. Αν του πεις "τι καιρό έχει;" και άλλες τέτοιες παραλλαγές, θα σου βγάλει ότι θα σου έβγαζε ένα απλό google search στον Chrome.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πάρε τηλέφωνο, στείλε μήνυμα, κτλ... δεν το συζητάω... δεν δουλεύουν ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βρε παιδια σε sgs3 με 4.3 stock γιατι δεν βρίσκω τα ελληνικα ακομα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου λένε και άλλοι χρήστες ότι στην 4.3 δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, αλλά στην 4.2.2 και στην 4.4 υπάρχει κανονικά. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εμας στην 4.3 μας μπιππππ χαχαχαχααχ οκ υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε galaxy s5 με 4.4.2 δεν τα βρίσκω τα ελληνικά. άντε ρε δόκτορ πες μας κανένα κολπάκι για να τα βρούμε :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υπάρχει περίπτωση να βάλουν Ελληνικά στο tts engine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά και εγω που έχω galaxy s4 στην 4.4.2 δεν μου εμφανίζει ελληνικά.. Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις και να εγκαταστήσεις πάλι το Google Search.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο νεξους 5 ειναι κανονικά

    Οταν ηταν τα αγγλικά κυρια γλώσσα κ τα ελληνικά μετά υπάρχουν προβληματάκια!Αν μείνουν μόνο τα ελληνικά δουλευει καλά!Ενδεικτικά αναφέρω εντολές συνθετες που βρηκε:

    Καιρος νικαια νεαπολη
    δρομολογια για αιγινα
    προγραμμα vilage cinema ρέντη

    κ άλλες πιο απλές εντολές έπεσε μεσα κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιλάγαμε ελληνικά μεσω του swype για σμς εμαιλ κτλ!η του svox επι πληρωμή!!

    Τωρα τέλος Ντοκ??Είναι παντού η μόνο στην αναζήτηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό νομίζω δεν γίνεται από την αναζήτηση.Πρέπει να έχεις το ανάλογο siri (δε θυμαμαι κανα δυο apk που κανουν την ανάλογη δουλειά) για το αντροιντ έτσι δεν είναι?
    Αυτό εννοείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δλδ στα νεξους λειτουργούν κανονικά εντολές για ξυπνητήρι, κλήσεις κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργο για την αναζήτηση το εγραψα μονο!Πρέπει να μας πει ο Ντοκ για τα υπολοιπα.Μσω αναζητησης κ google now δεν γινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επίσης δεν λειτουργούν συνδιαστικά Αγγλικες εντολές με ελληνικό κείμενο.
    Πχ ' Send SMS to George : "Καλημέρα" '
    εκεί περιμένει να ακούσει αγγλικά, οπότε στην καλύτερη το γράφει greeklish.
    Βέβαια αυτό ίσως διορθωθεί στη συνέχεια που θα υπάρξει καποια ενοποίηση των engine.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το έκανα και δυστυχώς τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως φταίει που το κινητό ειναι root;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδια και σε εμενα δεν εμφανιζονται τα ελληνικα.Εχω android 4.1.1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδια μην ανχωνεστε .ολα θα γινουν αλλα προς το παρον πιανει μονο εντολες σαν ενα απλο search.πατηστε πανω στο google search (στη μπαρα)
    πατηστε το κουμπι απο το κινητο να ανοιξετε τις ρυθμισεις του google
    sth φωνη διαλεχτε ελληνικα σαν κυρια γλωσσα
    αυτο ητανννννννν.
    τωρα αν παρατηρησετε σασ γραφει Ανιχνευση ok google μη διαθεσιμη λειτουργεια
    προς το παρων σε αυτη τη γλωσσα

    αντε google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προσωπικα μονο με το towelroot και το supersu εκανα την δουλεια. Απλα μολις ανοιξει το supersu σου λεει οτι θα απενεργοποιησει το knox. Μετα εγκατασταση του flashify για να βαλετε μια custom recovery και συστηνω slimkat για rom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτη chris ειναι η μιση αληθεια.Οπως και μιση ειναι μεχρι τωρα η δουλεια της Google.Eνταξει φαινεται καθαρα πως το προετοιμαζουν και θα το ολοκληρωσουν σιγα σιγα.Παντως ακομη τωρα δεν μπορεις να ορισεις Ελληνικα στη μηχανη για κειμενο της google...Eπισης φαινεται πως η google θα κανει κινηση-ανατροπη ειδικα στους browsers.Απο οσα διαβασα μαλλον ετοιμαζονται να βαλουν και στο χωρο του mobile[chrome] τα extentions επιτρεποντας τη χρηση του chrome web store,βλεποντας τι συμβαινει με τον firefox...4.2.2 jb εχω στο tablet και text engine ειπαμε δεν λειτουργει ακομη...Προσωπικα εδω και 3 χρονια χρησιμοποιω το svox classic [πληρη εκδοση] και εχω ελληνικα σε μεταφρασεις,βιβλια,sms,email...Ειναι θεμα χρονου λοιπον το text engine αφου εγινε το πρωτο βημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τα εκανα ολα ετσι οπως τα ελεγε και οταν εκανα root checker...δεν ειναι λεει root..
    βοηθήστε με σας παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απλά κάνε restart το κινητό σου. Κι εγώ root είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγκατέστησες τη recovery μέσω Odin και μετά το rootkit μέσω recovery χωρίς σφάλματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σας αγόρασα πρόσφατα ένα xiaomi redmi note το είδα από ένα φίλο και μου άρεσε τόσο που το πήρα από το ebay βέβαια. Έχετε άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έχουμε, έχουμε: http://www.doctorandroid.gr/2014/07/xiaomi-redmi-note-dr-android-review.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα μια μικρη βοηθεια θα ηθελα αν γινεται. Πριν καποιο καιρο το ειχα δωσει το mini σε εναν φιλο μου και μου ειχε βαλει cyanogenmod. Μετα απο χρηση τοτε δεν μου ειχε πολυ αρεσει και ειχα προσπαθησει να ξαναβαλω την official μονος αλλα το μονο που ειχα καταφερει ηταν να κανω unroot το κινητο. Τεσπα τωρα σκεφτομαι να το ξανακανω root, αν ακουλουθησω αυτην την διαδικασια στο cyanogenmod λετε να εχω προβλημα? Ευχαριστω παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όταν ενεργοποιείτε τα ελληνικά στις ρυθμίσεις, εξαφανίζεται το κουμπί φωνητικής αναγνώρισης στο Swype;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. άκυρο. Απλά στο google now το Swype το απενεργοποιεί από μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. λέω ότι δεν δουλεύουν οι εντολές! Δουλεύει μόνο αν πεις σκέτο "καιρός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάντως αν ρωτήσεις "Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας;" θα στη βγάλει την κάρτα a la Google Now με τη μούτσκα του. Ανάπτυξη γατάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν κάνεις την ίδια διαδικασία δε θα έχεις προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. φίλε μου μονο με towelroot το έκανες gia ekdosi 4.4.2? δεν θελω να φλασαρω ρομ, μόνο ροοτ θελω!πες μου τι αλλο χρειαζεται μονο για ροοτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αν θελεις το root απλα για να στελνεις οποιες εφαρμογες θελεις στην sd(με link2sd) & απεγκατασταση εργοστασιακων εφαρμογων δεν χρειαζεται ουτε chain fire root η towell ή....Απλα κατεβασε το root genius ή το Vroot(Iroot τωρα) με δυνατοτητα unroot σε 2 λεπτα..Απλα να εχει γινει σωστα πριν η εγκατασταση συσκευης & usb drivers στο pc αλλιως δεν θα αναγνωριζει το προγραμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Chris πήρα σήμερα το Samsung Tab 4 pro 10.1,για το οποίο σε είχα ρωτήσει πριν λίγο καιρό. Είναι φοβερή συσκευή ενταξει..Το Tab 5100 πού έχω έχει τα περισσότερα hacks από τούς προγραμματιστες ( το p5100 και το N7000 ) κι αυτό γιατί δεν είχαν knox.Βεβαια ο chain fire καταφερε και το "εσπασε" και μας εδωσε τροπους root αλλα και το p5100 παλι φαινοταν αν ηταν πειραγμενο κι εχανες την εγγυηση.Τωρα σε αυτο βλεπω πως δεν ειναι ενεργοποιημενο απο προεπιλογη chris,και ειναι στο χερι μου το αν το ενεργοποιησω η οχι.Ετσι ειναι π.χ και στο Note 10??Δεν το ξερω..Οποτε καλυτερα να μην το ενεργοποιησω..Απο τι να μας προστατευσει chris,εμεις γουσταρουμε χακαρισματα ,και γενικα τετοια συστηματα τις εταιρειες προστατευουν και τα συμφεροντα τους παρα εμας..Πες μου τη γνωμη σου σε αυτο,κι αν ξερεις υπαρχει προοπτικη να παρει καποιο update στο αμεσο μελλον??thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το συγκεκριμενο tablet εχει παρει εως τωρα 4 "update" (πηρα εχθες μεσω kies)...Δεν προκειται ομως για update firmware (ακομη) αλλα για διορθωσεις-ενισχυσεις σε επι μερους λογισμικο και στον kernel που πηγε πλεον 3.4.39..Διορθωσε η samsung το προβλημα με τους 8 επεξεργαστες που ομως δεν δινονταν σε χρηση και οι 8 ακομη κι οταν η χρηση ηταν σκληρη και το απαιτουσε(δουλευε στα 1300-1900 Ghz ενω επρεπε και ειχε ανετα τη δυνατοτητα για 2300)...Αυτο πλεον διορθωθηκε και πλεον δινονται ολοι οι επεξεργαστες οταν πρεπει και κριθει αναγκαιο απο τη χρηση..Ελπιζω να προχωρησει τωρα και σε update firmware αφου πλεον η συσκευη ισχυροποιηθηκε και το 4.4.2 ειναι πολυ λιγο για αυτη τη συσκευη και τις δυνατοτητες της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Chris απο οτι ειδα ο chain fire εχει δωσει root files για τα samsung tablets pro SM-T εως και την (στο SM-T520 που με ενδιαφερει μεχρι SM-T520XXUANAE)..Εγω εχω το τελευταιο update του μαρτιου το SM-T520XXUAOB1 και στο φλασαρισμα με odin παιρνω error-fail..Το αναφερει αυτο ο chain fire,και γραφει λογικα πως δεν προλαβαινει να γραψει κωδικα τοσο γρηγορα για τα νεα update..Οποτε εγω μπορω να φλασαρω απο sammobile το παλιοτερο firmware SM-T520XXUANAE (να ερθω αναγκαστικα μια version πισω δηλαδη) για να μπορεσω να κανω το root με το CFautoroot και να προχωρησω για CWM και μετα την CM12 που με ενδιαφερει??..(και πληροφοριακα για οποιον εχει SM-T Tablet, γινεται αμεσως root πανευκολα με το Root Genius)....Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολύ σωστά τα γράφεις φίλε μου αλλά αν είναι αλλά να πας σε CM12 το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις μέσω Odin μια custom recovery.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ναι ξερω πως δεν ειναι αναγκαιο το root αν εχω μια custom recovery,απλα θελω να χρησιμοποιησω το root και για αλλες περιπτωσεις (πχ στη stock ROM που μου αρεσει θα πεταξω ολο το bloatware της Samsung & θα φτιαξω & δευτερο διαμερισμα στην SD )...Δεν θελω να το κανω αυτο με τον king user του genius root γιατι πολλες φορες δεν δινει σωστα τα permission η τα καθυστερει...Το εκανα ηδη δηλαδη ,και απενεργοποιησα & ευκολα το Knox,πεταξα μπολικο bloatware και η συσκευη εχει μεγαλη διαφορα τωρα στην αποδοση,ειναι πολυ πιο γρηγορη πλεον...Εδω που τα λεμε δεν θελησα να αλλαξω ROM για να μη χασω καποια πολυ καλες εφαρμογες οπως πχ το Samsung keyboard του sm-t520, τον video player και βιντεοκλησεις και φωνητικες επιλογες πολυ καλες κλπ....thanks chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Είσαι μια χαρά τότε. Γενικά τα Samsung έχουν υπερβολικά πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες που πρέπει να απενεργοποιηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι συμβατοι kernels στο towell root ειναι αυτοι (ειναι πολλοι ,απλα εδω τρια μοντελα που ενδιαφερουν κοσμο)...Στο SM-T 520 10.1 4.4.2 [3.4.39 APR 3] Στο Galaxy Note 12.2 SM-P900 4.4.2 [ 3.4.39 -1182544] Στο Nexus 10 - 4.4.3 [ 3.4.39-gd52af31] ...Αν ο kernel μας δεν ειναι συμβατος δεν υπαρχει καποια επικινδυνοτητα στο towell,απλα δεν θα γινει το Root και θα μας βγαλει προειδοποιηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν ξέρω ποσο φυσιολογικό μπορεί να είναι Chris μια συσκευή να φτανει 49 βαθμούς θερμοκρασία. Μιλάω για το Samsung tab pro sm-t520..Εχθες εκεί έφτασε.Διάβασα καποιες απαντήσεις της Samsung για αυτό,και απλα λέει πως έτσι συμπεριφέρεται ο συγκεκριμένος kernel και να μην ανησυχουμε είναι φυσιολογικό!! Αν βάλεις τα δακλυλα στη πίσω πλευρα ζεματαει η συσκευή και ειδικα μετα απο μεγάλη χρηση video.. Δεν ξέρω αν εχεις ακούσει κάτι γι αυτό Chris η αν υπάρχει άλλος με αυτό το tablet να μας πει τι συμβαίνει στο δικο του(υπ όψιν είναι ο νεος kernel του Μαρτίου update ο 3.4.39 που πρόσφατα έδωσε και τον κωδικα πλέον η Samsung για να υπάρξει προγραμ/ος..)Σε κανένα άλλο Samsung tablet δεν είχα τέτοιο θέμα ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εγώ με Nexus 6 που παίζω SimCity, μετά από 1 ώρα δεν πιάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οκ Chris ησυχασα κάπως.Αν τωρα ανεβαζει τοσο,τον επομενο μηνα που θα λυωνουν και τα σιδερα που θα παει??Το πρωι με μια ταινία μιάμιση ώρας που είδα έφτασε παλι 43(έχω τον kernel adiutor που δείχνει τα παντα)..Όμως φλασαρα τη CM12.1 για δοκιμή,(ο kernel της cm στη 12.1 είναι φοβερός / απο 3.4.39 σε 3.4.104!!) και δεν ανεβάζει τόσο πολύ πλέον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Chris μπορείς να μου πεις τη γνώμη σου αν βλέπεις να παίρνει update lollipop τελικά αυτή η συσκευή κι όχι αυτές τις κοροϊδίες update (η μόνη σοβαρή αφορούσε τον kernel)??Μιλάω για το tablet 4 pro 10.1 ..Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική δίνει το update lollipop στο tablet 3 και ακόμα ούτε λέξη για αυτή τη συσκευή που σε χαρακτηριστικα είναι η μέρα με τη νύχτα με το tab3...Πάντως ευτυχώς τουλάχιστον συνεχίζει τα update και δεν ανακοίνωσε τελικό ακόμα. .βλέπεις πως μπορεί να το δώσει σε αυτή τη συσκευή? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Από ότι βλέπω αρχές Μαΐου αναβαθμίστηκε σε 5.0.2. Όχι;

    http://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-tab-4-10-android-5-0-2-607043/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δυστυχώς όχι Chris. Γι αυτό σε ρώτησα τι γνώμη έχεις βλέπεις να παίρνει τελικά αναβάθμιση η θα παραμείνει στη 4.4.2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πιστεύω ότι θα το πάρει. Πότε δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες