Ξεχάστε το Gmail, η Google ανακαλύπτει ξανά το email μέσα από το Inbox!


Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το Gmail στη ζωή μας καταλάβαμε επιτέλους πώς είναι να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς spam. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ακούστηκε (αλλά δεν υλοποιήθηκε) η ιδέα του Google Wave μάθαμε πώς είναι να συνεργάζεσαι σε πραγματικό χρόνο μέσα σε μία πλατφόρμα email. Σήμερα η Google μας παρουσιάζει το Inbox, τη νέα της ιδέα για την εξέλιξη του email που πιθανότατα θα αντικαταστήσει το Gmail.

Ξεχάστε το χάος που επικρατούσε στο email σας μέχρι σήμερα, καθώς το Inbox θα βάλει την ημερήσια μας επικοινωνία στη σειρά και όχι μόνο. Αναλαμβάνει να μας ενημερώσει για τα σημαντικότερα ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται, μας ειδοποιεί για εργασίες που έχουμε να εκτελέσουμε και μας τακτοποιεί τα πάντα ακόμα και αν δεν έχουμε σκοπό να το κάνουμε μόνοι μας!

Πώς το πετυχαίνει αυτό; 

Με τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά του:

Ομάδες. Οι κατηγορίες που γνωρίσαμε στο Gmail (Κοινωνικά, Προσφορές, Ενημερώσεις, Forum) έγιναν ακόμη περισσότερες και πλέον τα email μας χωρίζονται αυτόματα σε έξι μεγάλες. Έτσι είναι πιο εύκολο να διαγράψεις όλα αυτά τα σπαστικά newsletter στα οποία έχεις γραφτεί ή να αφήσεις απλά την κατηγορία να γεμίζει, χωρίς να ενοχλεί τα εισερχόμενά σου.

Υπενθυμίσεις. Μπορούμε να σημειώσουμε μικρά πράγματα που θέλουμε να θυμόμαστε μέσα στη μέρα όπως για παράδειγμα "Μην ξεχάσω πάλι να περάσω από το super market γιατί με έσκισε η Καλλίνα" και να τις έχουμε μόνιμα στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Οι υπενθυμίσεις μπορούν να εμφανίζονται και τη στιγμή που τις θέλουμε, έτσι υπάρχει η δυνατότητα να σημειώσουμε τα ραντεβού με το γιατρό, τα σέρβις για τη μηχανή ή πότε λήγει η ασφάλειά της και να εμφανιστούν ακριβώς την ημέρα που θέλουμε να το θυμηθούμε!

Αναβολή. Δεν είναι όμως πάντα η κατάλληλη ώρα, έτσι μπορούμε να αναβάλουμε ένα email ή μία υπενθύμιση για αργότερα, που θα μπορούμε πλέον να ασχοληθούμε μαζί της με την ησυχία μας.

Καρφίτσωμα. Αν κάποιο μήνυμα όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό μπορούμε να το καρφιτσώσουμε και να το βρούμε σε μία νέα καρτέλα με τα απολύτως απαραίτητα.

Google Now και material design. Όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα αν δεν ήταν εύχρηστη η ίδια η εφαρμογή, έτσι η ομαδοποίηση γίνεται σε κάρτες a la Google Now που συνδυάζονται με ένα καθαρό γραφικό περιβάλλον σε material design. Στην πραγματικότητα όλα τα μηνύματά μας είναι χύμα στην κεντρική οθόνη, είναι όμως έξυπνα τοποθετημένα για να μπορούμε να έχουμε μία άμεση εικόνα, ακόμα και για τα συνημμένα που περιέχουν!





Φυσικά η υπηρεσία διαθέτει ενσωματωμένο το Hangouts αν την επισκεφτούμε μέσω browser, ενώ αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η "Διαγραφή" είναι καλά κρυμμένη στο UI. Αντ' αυτού έχουμε την "Ολοκλήρωση" που είναι στην ουσία η "Αρχειοθέτηση" του Gmail.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ένας email client αλλά και ένα ημερολόγιο υπενθυμίσεων, μια κανονική ατζέντα δηλαδή από αυτές που χρησιμοποιούσαμε παλιά. Σας προειδοποιούμε ότι όσο περισσότερο το χρησιμοποιήσετε, τόσο δε θα μπορείτε να επιστρέψετε στο κλασικό Gmail κυρίως λόγω εμφάνισης και ευκολίας.


Θα το βρείτε:


Το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος έτσι για να σας φτιάξουμε χαλάσουμε τη διάθεση: Προς το παρόν λειτουργεί μόνο με πρόσκληση!

Σχόλια

  1. Ρε παιδια εκανα root το Note3, περασα custom rom και παρατηρω οτι οταν του κανω wipe data/factory reset ειτε απο recovery mode ειτε απο το μενου μεσα, το λειτουργικο μηδενιζει αλλα τα αρχεια παραμενουν οπως ηταν, οι φακελοι των προγραμματων, φωτογραφιεςς κλπ, σαν να μην εκανα ποτε factory reset, εχει αντιμετωπισει κανενας κατι αντιστοιχο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το factory reset δε διαγάφει το sdcard partition στο οποίο βρίσκονται οι φάκελοί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το εκανα και απο recovery mode. υπαρχει τροπος να "καθαρισω" το κινητο και να μεινουν οι φακελοι του συστηματος μονο? εχω την εντυπωση οτι με το factory reset στην εργοστασιακη rom δεν αφηνε ουτε αρχεια. βασικα ειμαι σιγουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορεις να μου πεις εναν τροπο να επαναφερω τους φακελους στους βασικους του λειτουργικου? εχω την εντυπωση οτι στο original fw με το reset τα εσβηνε ολα για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άνοιξε απλά τον file explorer σου και διέγραψε όλους τους φακέλους. Μην ξεχάσεις τους κρυφούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τώρα που έβαλαν Ελληνικά έκανα ξανά εγκατάσταση το voice και το now. Η φωνητική αναζήτηση δουλεύει μόνο μέσω ίντερνετ και αντιλαμβάνεται άψογα τα Ελληνικά αλλά στο εσωτερικό του κινητού δεν ψάχνει. Πχ να βρει μια επαφή. Η φωνητική πληκτρολόγηση, επίσης άψογη.
    Το now δεν συνεργάζεται με καμία εφαρμογή για ειδοποιήσεις. Ούτε έχει καρτέλες εκτός από τον καιρό και τα μέρη μου και κάτι χαζομάρες. Τόσοι πολλοί είναι πιά που ασχολούνται με μετοχές? Δεν ξέρω αν είναι γενικό το πρόβλημα ή εγώ κάνω κάτι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι πρόβλημα, απλώς μόνο η αναζήτηση είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δωστε καμμια προσκληση βρε παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς το παρόν δε σου δίνει τη δυνατότητα να προσκαλέσεις τους φίλους σου. Μόνο από Google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεία εχω ενα tablet κινέζικο και δεν κανει recovery mode ουτε με κουμπια. τι μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορείς να στήσεις το ADB στον υπολογιστή σου και να δώσεις από ένα τερματικό την εντολή: adb reboot bootloader

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οπότε τώρα δεν το χρειάζομαι το Gmail στο κινητό, έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το κακό είναι ό,τι πρέπει να ενεργοποιήσουμε το Google now. Δεν ξέρω για τις άλλες συσκευές αλλά στο G2 δεν αφήνει το βίντεο να δουλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατρέ καλημέρα. μετά από πόσες μέρες σου ήρθε η πρόσκληση;
    ή οποιοσδήποτε άλλος έχει λάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω τρεις με πέντε μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν δεν έχει root τι κάνουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σε ολους σας.
    Παρακαλω αν ξερει καποιος να με βοηθησει, εχω το samsung s2 plus GT-I9505P και μου εχει κολλησει στο ανοιγμα, δηλαδη ανοιγει και κλεινει μεχρι πριν βγαλει τον κωδικο για την sim.
    Καποια στιγμη ανοιγοντας και κλεινοντας το και βγαζοντας και την μπαταρια, ανοιξε!
    Δουλευε αλλα κολλαγε.
    Προσπαθησα να του κανω επανεκινηση μηπως φτιαξει, αλλα παλι τα ιδια, δεν ανοιγει για να πληκτρολογησω τον κωδικο ασφαλειας.
    Ο λογος που γινεται αυτο ειναι γιατι δεν εκανα back up στα αρχεια με αποτελεσμα η μνημη να ειναι στο full.
    Eπισης μου γραφει οτι η ενεργει android δεν εκτελειται!
    Παρακαλω πειτε μου τι μπορω να κανω εκτος απο επαναφορα συστηματος( γιατι δεν θελω να χαθουν ολα τα αρχεια μου)
    Ρωτησα στην samsung και μου ειπαν οτι δεν γινεται τιποτα αλλο.
    Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter