Οι χρήστες Android και iOS ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Αμερική για χάρη των NFC πληρωμών!


Απίστευτο και όμως αληθινό! Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι χρήστες iOS και Android συσκευών βρήκαν επιτέλους μία κοινή συνισταμένη και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τις πληρωμές μέσω NFC.

Για να το πάρουμε από την αρχή, δεν έτυχε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμη στην Ελλάδα, αλλά η ιδέα και μόνο να πληρώνουμε τα ψώνια μας από το κινητό, χωρίς να έχουμε μετρητά ή άλλες κάρτες μαζί μας είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η Google έχει αρκετό καιρό που προωθεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία και επιτέλους με τη βοήθεια της Apple ελπίζαμε ότι θα δούμε γρηγορότερη εξέλιξη.

Στην Αμερική συμβαίνει όμως το άκρως αντίθετο! Τα καταστήματα που υπάγονται στον οργανισμό Merchant Customer Exchange αποφάσισαν να προωθήσουν τη δική τους μέθοδο ανέπαφων πληρωμών, η οποία δε βασίζεται στο NFC αλλά στα QR code. Συγκεκριμένα απέσυραν τα μηχανήματα NFC και ζήτησαν από τους πελάτες να εγκαταστήσουν μία εφαρμογή στην οποία θα πρέπει να προσθέσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού. Στη συνέχεια στο ταμείο θα εμφανίζεται ένα QR code το οποίο θα σκανάρουν και μέσω της εφαρμογής θα πληρώνεται ο λογαριασμός.

Από τη μία αυτή είναι μία πιο ευρεία λύση ανέπαφων πληρωμών καθώς όλες οι συσκευές διαθέτουν κάμερα για τα QR code, ενώ πολύ λιγότερες NFC chip μέχρι στιγμής. Από την άλλη όμως αυτό που ενοχλεί τους καταναλωτές, είναι ότι δε θέλουν να δώσουν τα στοιχεία τους στη συγκεκριμένη εφαρμογή η οποία δεν ξέρουν αν είναι ασφαλής και θεωρούν ότι είναι σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί και για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ξεκίνησε λοιπόν μία καμπάνια στο Reddit μέσω της οποίας οι χρήστες των δύο mobile λειτουργικών συστημάτων ενώνονται για να μποϊκοτάρουν την προσπάθεια των καταστημάτων. Το οξύμωρο της υπόθεσης φυσικά είναι ότι έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στη Google και την Apple, ενώ θα έπρεπε και από αυτές τις εταιρίες να λάβουν εγγυήσεις που ως γνωστόν τουλάχιστον για την Apple δεν ισχύουν (fappening). Και στην Ελλάδα πάντως η πρώτη προσπάθεια ανέπαφων πληρωμών μέσω τηλεφώνου (Vodafone & Alpha bank) δεν έχει καμία σχέση με το NFC.

Σχόλια

  1. καλησπέρα ακολούθησα έχω ένα galaxy s3 και ακολούθησα τις οδηγίες για να κάνω root. Στο τελευταίο βήμα που λέει να κάνω διπλό κλικ στο αρχείο bat το έκανα αλλά δεν έγινε επανεκκίνηση. Αυτή τη στιγμή το κινητό μου έχει την εικόνα το download mode με το πράσινο ανθρωπάκι και πάνω πάνω λεεί με κόκκινα γράμματα could not do normal boot ODIN MODE
    . Και δεν μπορώ να βάλω σε λειτουργία το κινητό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα παιδιά πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση εγώ βρήκα αυτό http://www.ebay.de/itm/201003760977?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 (Μένω Γερμανία) αξίζει τα 47 ευρώ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Exo Nexus 5 4.4.4 an to root apitixei mporei na xalasi (brick) to kinito moy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να κάνει bootloop. Τα Nexus όμως σώζονται εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To ekana kai petixe. Otan les na kanei bootloop? Genika tora pou to rootara kindineuo i mono kata tin diatikasia tou root?

    Euxaristo poli!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Se euxaristo poli pragmatika me kathisixases giati exo asximi ebiria me bootloop se samsung galaxy y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kώστα αν πεις το όνομα επαφής μέσα από την αναζήτηση των επαφών τότε την βρίσκει!Μόνο αυτό μέχρι στιγμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας κ από μένα. Αυτή η ειδοποίηση που βγάζεο πλέον το gmail όταν πρωτομπάινεις από υπολογιστη--δοκιμαστε το gmail sτην επίσημη εφαρμογη κτλ κτλ---έχει σχέση με αυτό ντοκ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αν είναι να μπω στις επαφές πιό εύκολο μου είναι να πατήσω το πρώτο γράμμα και να πάρω απευθείας τηλέφωνο. Η ευκολία θα ήταν να μπορώ εν κινήσει να πάρω τηλέφωνο με φωνητική εντολή. Αυτό δεν μπόρεσα να το κάνω. Το μόνο χρήσιμο που βρήκα μέχρι στιγμής είναι η φωνητική πληκτρολόγηση για sms κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστός Κώστα κ συμφωνώ μαζί σου, απλά θεωρώ ότι αν πατήσεις το κ πχ κ έχεις 10 κώστες στις επαφές, τότε πρέπει να σκρολάρεις για να βρείς αυτόν που θές, ενώ αν πεις κωστας ταδε στο βγάζει μόνο του κ κάνεις κλήση!Είναι πιο λειτουργικό νομίζω έτσι!Παρόλα αυτά το ιδανικό είναι όπως το λες εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως το καινούργιο Gmail τα σπάει το καλό πρέπει να το λέμε . Με τις καινούργιες δυνατότητες το έκαναν πολύ χρήσιμη εφαρμογή . Και ότι βλέπω η φωνητική λειτουργία καταλάβε το Gmail στ' αγγλικά και το γράψε ενώ ήταν γυρισμένο στα ελληνικά το πληκτρολόγιο , ενώ στην αρχή δεν το έκανε...:-) :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχω την SAMSUNG UE32F6510 Smart Tv ... μπορώ μέσω της android συσκευής να την μετατρέψω σε android smart tv και να βλέπω μέσω της android εφαρμογής NOVAGO το ποδόσφαιρο στην τηλεόρασή μου?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες