Sfen: Ακόμα μία εφαρμογή που τα κάνει όλα αυτόματα στο κινητό μας


Ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι δεν μπορεί να θυμάται τα πάντα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις απλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως για παράδειγμα το να κλείνουμε το WiFi κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που προσφέρουν αυτόματες ρυθμίσεις της συσκευής μας, χωρίς να χρειάζεται να τις θυμόμαστε και το Sfen είναι μία από αυτές.

Το Sfen λειτουργεί σύμφωνα με τη λογική της δράσης - αντίδρασης, πρέπει δηλαδή να συμβεί κάτι για να προκληθεί κάτι νέο. Μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε διάφορα προφίλ σύμφωνα με την τοποθεσία μας, την ημέρα, την ώρα, τα ποσοστά μπαταρίας και άλλες παραμέτρους, τα οποία θα προκαλέσουν αλλαγές στη συμπεριφορά της συσκευής μας, όπως για παράδειγμα να μπει σε αθόρυβη λειτουργία ή να μας εμφανίσει ένα μήνυμα όταν φτάσουμε σπίτι.


Για παράδειγμα μπορεί αυτόματα να κλείνει το WiFi και να ανοίγει τα δεδομένα στη συσκευή μας μόλις βγούμε από το σπίτι, να μπει στο αθόρυβο όταν φτάσουμε στο γραφείο ή να μας εμφανίσει τη λίστα του super market μόλις περάσουμε απ' έξω. Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές αλλά σίγουρα όχι απεριόριστες και σε σύγκριση για παράδειγμα με το Tasker, που είναι ο βασιλιάς αυτού του είδους εφαρμογών, υστερεί λιγάκι. Μας άρεσε όμως κυρίως για την ευκολία της χρήσης του, κάτι που θα εκτιμήσουν οι περισσότεροι χρήστες. Η εφαρμογή διαθέτει καθαρό και λογικό γραφικό περιβάλλον, και όλες οι ρυθμίσεις αντιπροσωπεύονται από δικά τους εικονίδια κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο μάτι.

Είναι λοιπόν μία απλή και χρήσιμη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, άρα όποιος θέλει μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξή του και διατίθεται δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter