Επιδρομή στην Κίνα s03e01: THL T11 review


Μπήκε ο Σεπτέμβριος και πολλοί περιμένουν τη νέα σεζόν του Game of Thrones, στο Dr. Android όμως έχουμε και εμείς τη δική μας σειρά, η οποία έφτασε αισίως στην τρίτη σεζόν (άντε και στις χρυσές σφαίρες). "Επιδρομή στην Κίνα" λοιπόν και σήμερα παρουσιάζουμε το THL T11, ένα πολύ ενδιαφέρον smartphone για όσους θέλουν να ψωνίσουν φθηνά μέσω ίντερνετ.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Mediatek MT6592W @ 1.7GHz
  • GPU: Mali 450 MP4
  • Μνήμη: 2GB RAM - 16GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη:IPS LCD 5.0" @ 720 x 1280p (294ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 8MP, μπροστά 5MP
  • Συνδεσιμότητα: 3G, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, NFC, microUSB 2.0 (OTG)
  • Μπαταρία: 2750mAh
  • Διαστάσεις: 70.4 x 144.3 x 8.4mm - 145g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 Jellybean


Συνοπτικά

Πρώτη φορά πιάνω στα χέρια μου συσκευή της THL και να σας πω την αλήθεια προσπάθησα να την αποφύγω. Αυτό γιατί σε χαρακτηριστικά μοιάζει πολύ με το Huawei Ascend G750 και το Xiaomi Redmi Note που πιστεύω ότι θα προτιμούσαν οι περισσότεροι, αλλά έκανα μεγάλο λάθος.

Η ποιότητα κατασκευής του μου έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς είναι πολύ "δεμένο" και αρκετά ελαφρύ για το μέγεθός του. Σίγουρα καλύτερη από πολλά κινέζικα ακόμα και της Xiaomi. Αν και είναι 5.5" δεν το αισθάνεσαι κρατώντας το, καθώς μου φάνηκε πιο στενό από τους ανταγωνιστές του κάτι που είναι σημαντικό για ένα smartphone της κατηγορίας του. Επίσης εντύπωση μου έκανε η σχεδίαση καθώς διαθέτει γωνίες, όταν όλες οι εταιρίες προσπαθούν να στρογγυλέψουν τα δικά τους. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό στην τσέπη για κάποιους, αλλά όταν κουβαλάς ένα τηλέφωνο αυτής της κατηγορίας μάλλον έχεις συμβιβαστεί με αυτό.





Στα χαρακτηριστικά του τώρα δεν έχει καμία ατέλεια καθώς είναι οκταπυρηνο και με απλετη RAM για να κάνουμε άνετα τη δουλειά μας. Βέβαια θα μπορούσε να έχει έναν από τους καλύτερους επεξεργαστές της Qualcomm, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σκεπτικό των κινέζων αλλά και το δικό μας είναι η χαμηλή τιμή. Ξεχωρίζει πάντως η κάμερα η οποία είναι 8MP αλλά μπορεί να βγάλει φωτογραφίες έως και 13MP πιθανότατα με κάποιο τρικ στο λογισμικό, αλλά αυτό δε μας χαλάει καθόλου. Βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες σε σχέση με το Redmi Note για παράδειγμα και σε αυτό συμβάλει και η εφαρμογή της, αλλά οι νυχτερινές φωτογραφίες δεν είναι και ότι καλύτερο.

Δείγματα (πλήρες μέγεθος):




Το καλύτερό του χαρακτηριστικό είναι η ROM του η οποία είναι stock Android (όπως των Nexus) και πραγματικά πετάει! Είχα καιρό να πιάσω στα χέρια μου συσκευή με καθαρό Android και κατάλαβα αμέσως τη διαφορά. Ειδικά σε σύγκριση με το Huawei και το Xiaomi που αναφέραμε παραπάνω είναι σίγουρα πιο "άνετο" και πιο σταθερό στη χρήση του.



Δύο λόγια να πούμε και για τη μπαταρία του η οποία βγάζει άνετα τη μέρα, ενώ μπορεί να πάει και για δεύτερη αν δεν είμαστε κολλημένοι όλη μέρα πάνω του. Οι επιδόσεις του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι και να του εγκαταστήσουμε, εκτός ίσως από κάνα δυο που δεν τρέχουν καλά ακόμα και σε καλύτερους επεξεργαστές.


Το πόρισμα

Μετά από αυτό το review αναθεωρώ την άποψή μου για την THL και τη συγκαταλέγω πλέον στις καλές (αλλά όχι εξαιρετικές) κινέζικες εταιρίες. Μπορώ να προτείνω άνετα τη συγκεκριμένη συσκευή, την οποία θα βρούμε κοντά στα 160 ευρώ στο ίντερνετ, αλλά επειδή άρχισαν σιγά σιγά να εμφανίζονται συσκευές με τους νέους οκταπύρηνους επεξεργαστές της Mediatek που υποστηρίζουν το Android 4.4, ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε. Παρ' όλα αυτά το THL T11 είναι ανώτερο από άλλες κινέζικες συσκευές της κατηγορίας του, συμπεριλαμβανομένου και το Xiaomi Redmi Note.

Σχόλια

  1. πολυ καλο το κινητακι αλλα εχω μια απορια,περναει εκτελωνισμο?δλδ πρεπει να δωσω 160 και να πληρωσω το 20% της αξιας του κινητου οπως εχω ακουσει απο αλλους?ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν περνάει ξέρουν οι Κινέζοι τις διαδικασίες και το στέλνουν μέω Σουιδίας συνήθως (απο έξω αναγράφουν δώρο ή αξεσουάρ κινητού) Ελλάδα και έτσι δεν περνάει τελωνείο. Προσοχή όμως να μην επιλέξεις αποστολή με Courier αλλά το απλό ταχυδρομείο γιατί οι εταιρείες Courier έχουν δικές τους εκτελωνιστικές υπηρεσίες και πολλές φορές ανοίγουν οι ίδιες τα πακέτα και τα εκτελωνίζουν για να βγάλουν και από εκεί κέρδος. Θα κάνει με το απλό ταχυδρομείο ίσως λίγο παραπάνω να έρθει αλλά είναι σίγουρη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oxi kosta ta stelnoun os doro kai erxonte free, prosoxi auto ginete mono me taxidromiki tis kinas apostoli kai oxi gia tis gnostes diethnis kourier opou gia na paroun xrimata para pano ta pernan me to etsi thelo ektelonismo kai sou xreonoun foro + exoda ektelonismou .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν έρθει με απλό ταχυδρομείο δεν υπάρχει πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις παιδια να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω την factory rom για το wavy 9 ή έστω μια άλλη συμβατή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χω ήδη Doctor!!! και πετάει...αλλά δεν πρόλαβα να έρθω σαλόνικα να το δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργος Δεμερτζής08 Σεπτεμβρίου, 2014 14:51

    Γινεται οποιος το εχει να με ενημερωσει για την δυναμη εμβελειας του σηματος του κινητου?? Εχω ακουσει διάφορα για το σημα του κ τετοια ...οποιος μπορεσει ας απαντησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργο, όσο το είχα δεν υπήρξε ούτε μία φορά που να έχω πρόβλημα σε κλήση, εκτός φυσικά αν φταίει το δίκτυο. Μια χαρά ήταν το σήμα του αλλά εγώ που ζω σε μεγάλη πόλη είναι αναμενόμενο. Δεν ξέρω τι θα κάνει στην επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Δεμερτζής08 Σεπτεμβρίου, 2014 15:31

    Και εγω Πειραια μενω οποτε δεν νομιζω να εχω καποιο θεμα απλως ειχα ακουσει απο καποιους οτι εχει αδυνατο σημα .Ευχαριστω και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕ ΠΙΟ ΣΑΙΤ ΠΗΡΕΣ ΤΟ DG550 MONO 110 ΕΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=THL+T11&catId=0&initiative_id=SB_20140908104856

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tmart, το είχε σε προσφορά και χρησιμοποίησα και ένα εκπτωτικό κουπόνι 10% που είχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΒ ΓΡΑΦΤΩ ΜΙΑ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΙΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η διαδικασία είναι τέρμα απλή. Πας στο site και κάνεις ένα λογαριασμό, κοινώς κάνεις sign up. Προσοχή βάζεις πάντα σωστά e-mail και όνομα επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό κινητού κλπ κλπ γιατί αν συμβεί οτιδήποτε μπορεί να ζητηθεί ταυτότητα για επιστροφή χρημάτων ή ελλατωματικών συσκευών κλπ κλπ. Μετά βρίσκεις το προϊόν που θές (http://www.tmart.com/Doogee550-DG550-5.5-Android-4.4-Octa-core-1-16GB-Smartphone-EU-Standard-White_p257296.html) επιλέγεις "add to cart" και έπιτα proceed to checkout για να κάνεις πληρωμή μέσω paypal ή μέσω κάρτας. Εγώ στο συγκεκριμένο site έβαλα την κάρτα μου και δεν είχα πρόβλημα και έχω παραγγείλει αρκετές φορές. ΜΕτά σου στέλνει το site e-mail επιβεβαίωσης και σε 1-2 ημέρες σου στέλνει track number για να κάνεις Track την παραγγελία σου. Για να παραλάβεις το πακέτο κάνει 15-20 ημέρες συνήθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter