Το Developers Playground του GDG Thessaloniki ξεκίνησε και ενθουσίασε τους επισκέπτες της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης


Η 7η Σεπτεμβρίου ήταν η εναρκτήρια ημέρα του DevFest season II, που για δεύτερη φορά πραγματοποιείται επίσημα στη Θεσσαλονίκη και αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του Playground.

Το Google Developers Group αυτή τη χρονιά, ακολουθώντας την “κατευθυντήρια πορεία” της Google, εστίασε στους 4 βασικούς άξονες που θα φέρουν το μέλλον στα χέρια μας:

  • Wearable τεχνολογία
  • Cloud πλατφόρμες
  • Google Maps APIs
  • Chrome extentions και προγραμματισμό τους

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του DevFest, επισκέπτες και συμμετέχοντες του Playground, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα Google Glass και να λύσουν τις απορίες τους από τον Wiebe Elsinga, έναν Google Glass explorer. Για το λόγο αυτό το Google Developers Group προγραμμάτισε 3 workshops βασισμένα στην τεχνολογία και τη χρησιμότητα των Google Glass. Οι θέσεις των workshop αυτών γέμισαν αμέσως, και υπήρχαν πάνω από 300 άτομα που τα παρακολούθησαν ή έκαναν ερωτήσεις για τα Google Glass!

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσίαση ενός 12χρονου, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά για το Playground. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως θερμή καθώς όπως όλοι ξέρουμε, το GDG Thessaloniki είναι ενθουσιασμένο όταν πρόκειται να αναδείξει τέτοια νεαρά ταλέντα.


Μετά από τα Google Glass sessions, είδαμε τον Wiebe Elsinga να κατακλύει την σκηνή καθώς ξεκίνησε να συγκεντρώνει μια UX prototyping tech ομιλία και ένα σχετικό workshop όπου, οι συμμετέχοντες έπρεπε να δημιουργήσουν ομάδες και να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν την εφαρμογή τους. Το workshop διήρκησε πάνω από 2 ώρες αλλά ούτε οι συμμετέχοντες ούτε και ο ίδιος ο Wiebe κατάλαβαν το πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα.

Παράλληλα στο συνεδριακό κέντρο Αιμίλιος Ριάδης (πρώην Corona) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Lady Geek Day για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, εμπνευσμένη από την πρωτοβουλία των Women Techmakers της Google. Στο πάνελ παρευρεθήκαν 4 κορυφαίες στο χώρο τους γυναίκες: Όλγα Σταυροπούλου, Μαρίκα Λάμπρου, Σάντρα Ζαφιρακοπούλου και Λιάνα Γούτα. Μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους και επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για κατάρριψη των στερεοτύπων, που εμποδίζουν τις γυναίκες να ασχοληθούν με τις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Η επίλυση του προβλήματος σύμφωνα με τις ίδιες έρχεται μέσα από τις αλλαγές των βασικών κοινωνικών δομών, όπως αυτή της οικογένειας, αλλά και μέσα από την σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την αγορά εργασίας. Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία δύο νέων κοριτσιών, τα οποία ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μια ομάδα ενημέρωσης γυναικών σε θέματα τεχνολογίας, σε μια προσπάθεια να έρθει το ωραίο φύλο πιο κοντά στην δημιουργία κώδικα και όχι μόνο.

Η εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση του διαλείμματος, μεταφέρθηκε στο περίπτερο 14, στον χώρο που φιλοξενεί τους Google Developers. Εκεί ο εκπρόσωπος της Media Hackers κος Γιάννης Κοτσιφός, παρουσίασε τις δράσεις της ομάδας. Ο κύριος στόχος του Media Hackers είναι να αναπτύξει ένα ευέλικτο πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης για δημοσιογράφους, ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις νέες τεχνολογίες. Η κοινοπραξία έχει συσταθεί ειδικά για τον σκοπό του έργου και περιλαμβάνει οκτώ έμπειρους εταίρους που εκπροσωπούν τους χώρους της δημοσιογραφίας, της δημοσιογραφικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε έξι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συντάκτης: +GDG Thessaloniki 

Σχόλια

  1. Αν δεν θα σου λειψουν τα χρηματα δεν θελει συζητηση, Note 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία-Θέμις Μπουρμπουδάκη09 Σεπτεμβρίου, 2014 22:39

    paidia pira to lg optimus 5ii e 460 kai den mou to anagnwrizei to pc parolo p evala to lg pc suite...vevaia to pc mou einai palio alla kai pali ta stick usb mia xara ta diavazei...ti mporw na kanw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα κ από μενα!

    Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η ρυθμιση για να μην βλέπονται τα βιντεάκια πλαγίως όταν δεν παίζουν στο nexus??

    Οτι βίντεο εχω βγαλει με το nexus κ το εχω περασει σε αλλη συσκευή λαπτοπ πς κτλ το παίζει πλαγίως!

    Γίνεται κάτι??Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις ενεργοποιήσει την αυτόματη περιστροφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μεσημέρι Ντοκ!

    Οπως το πήρα του κουτιου ειναι οι ρυθμισεις της καμερας δεν εχω πειραξει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τις γενικές ρυθμίσεις μιλάω του τηλεφώνου. Όπως Το κρατάς την ώρα που πατάς εγγραφή, έτσι γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα ακολούθησα έχω ένα galaxy s3 και ακολούθησα τις οδηγίες για να κάνω root. Στο τελευταίο βήμα που λέει να κάνω διπλό κλικ στο αρχείο bat το έκανα αλλά δεν έγινε επανεκκίνηση. Αυτή τη στιγμή το κινητό μου έχει την εικόνα το download mode με το πράσινο ανθρωπάκι και πάνω πάνω λεεί με κόκκινα γράμματα could not do normal boot ODIN MODE
    . Και δεν μπορώ να βάλω σε λειτουργία το κινητό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. dld ego tis erasies m p tha tis kano sto ipad m sigekrimena to iapd mini 2 apo ena programma tha kano apothikkeusi tis ergasias meta tha pao sta arxeia m k a8ou to exo steilei tha to steilo sto stikai ee /?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kai to ipad m sigoura upostirizei otg etsi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο samsung galaxy s3 neo i9301i έχει δοκιμάσει κανένας otg με στικάκι δουλεύει;;; Έχω rootάρει έχω stickmount αλλά τίποτα. Το φλασάκι δεν αναγνωρίζεται. Ξέρει κανείς τι παίζει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε tablet με Android ναι. Στο iPad δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kalispera,mia erotisi na kanw,exw ena tablet nexus 7 me mia 8ura mono kai prospa8w na sundesw ena aplo usb flask mesw kalwdiou alla otan to sundew dn deixnei oti anagnwrise..ti mporw n kanw ?? A epishs eixa parei kapote ena flasaki 32gb pou mporouses n to sundeseis ka m to pc kai m to tablet alla kai pali dn to anagnwrise..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγκεκριμένα στο N7 πρέπει να κάνεις root και να εγκαταστήσεις το Stickmount

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ενημερωτιό όλο το άρθρο! Παιδιά έχω μια ερώτηση. Έχω παραγγείλει ένα ταμπλετ απο Κίνα..μου δίνει μια micro usb θύρα και ένα otg adaptor. Δεν έχει υποστήριξη ΜΗL. Yπάρχει η πιθανότητα να φύγω απο micro usb με ένα hub ή απο otg σε hub και έπειτα σε hdmi συνδέοντας την σε tv plasma? Συμπληρώνω πως στα χαρακτηριστικά του ταμπλετ δεν αναφέρεται πουθενά η ένδειξη MHL. Θα έχω ένδειξη στην τηλεόραση ή τσάμπα θα αγοράσω το external hub? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εχω αναβαθμισει το tv box ut2 with firmware kit kat ομως το wifi den ανοιγει ουτε ανιχνευει τι μπορω να κανω .Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Γιώργο. Το έχω αντιμετωπίσει και εγώ στο παρελθόν και έφταιγε ο πυρήνας (kernel). Πρέπει να βρεις άλλη ROM για να το λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε ευχαριστω για την ανταποκριση σου φιλε αυτο το κουτι ειναι κινεζικο τι πρεπει να κοιταξω για να ειναι η σωστη rom τι με συμβουλευεις ευχαριστω και παλι. Ειναι quad core mali 400 A9 ddr3. 1.6mh 1Gb rom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοίταξε να είναι η ROM απλά φτιαγμένη για αυτό. Για στικάκια και TV box με Android, το Freaktab είναι το καλύτερο site για ψάξιμο κατά τη γνώμη μου:

    http://www.freaktab.com/showthread.php?11764-Ugoos-UT2-wasser-firmware-JB-Android-4-2-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η τηλεοραση διαβαζει τις φωτογραφιες απο το usb αλλα οχι τα video.τι να φταιει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Chris ειναι δυνατο να εχεις κλειστα τα δεδομενα συσκευης και τα δεδομενα παρασκηνιου ακομα επι 1 χρονο δουλευοντας μονο wifi και η εταιρεια κινητης να σε χρεωνει καθε ημερα 1 ευρω??Η συσκευη μου δειχνει 0 δεδομενα εδω και μηνες..Τι μπορει να συμβαινει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με δεδομένα κλειστά δε γίνεται. Αν όμως έχεις απλά κλειστό τον αυτόματο συγχρονισμό, υπάρχουν εφαρμογές όπως το Viber και το Facebook Messenger που κάνουν ότι γουστάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Chris συμβαινει ακριβως αυτο που σου εγραψα.Δεν ειμαι κανενας ασχετος στα android.Εχω κλειστα δεδομενα και δεδ.παρασκηνιου(παντα υποπτευομουν καποιες εφαρμογες οπως αυτες που μου γραφεις).Δε θελω να αναφερω το ονομα της εταιρειας προσωρινα,αλλα κατι δεν παει καλα.Η συσκευη αυτη ειναι ολοκαινουργια 4.4.4 αποκλειεται να μη δειχνει σωστα & μπαινοντας στα στατιστικα στοιχ.(παρασκηνιο) δειχνει εδω κι 1 χρονο 0..Κατι συμβαινει & πρεπει να το βρω ...Να χρεωνομαι 30€ καθε μηνα χωρις να εχω κανενα οφελος??Καποιο εργαλειο μετρησης δεδ.παρασκηνιου & συμπεριφορας εφαρμ. Chris ?? Εχεις καποιο να προτεινεις ? Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ενσωματωμένος μετρητής είναι ίσως ο πιο αξιόπιστος.
    Σχετικά με την εταιρία, πες το ελεύθερα όνομά της. Φιλικά μιλάμε εδώ πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η wind ειναι chris..Δεν ειχα κανενα προβλημα εως τωρα με την εταιρεια και μπορω να πω πως εχω σημα που σκοτωνει, 65 mbps(ειμαι ομως και διπλα σε κεραια)..Σε αυτη τη συσκευη εχω κλειστα δεδομενα+δεδ.παρασκηνιου εδω κι 1 χρονο περιπου..Ο μετρητης δεδ.κινητης δειχνει 0 ολους τους μηνες.Μονο το wifi δειχνει οσα δεδ.εχω σωστα..Δεν εχω facebook στη συσκευη ουτε εχω καποια εφαρμογη ως διαχειριστη εκτος του google..Καθε μερα παιρνω αυτο το μηνυμα.."χρεωνεστε 1 € για χρηση υπ.internet κλπ"...Η συσκ.αυτη δεν ειναι root...Να σου πω ομως πως η καρτα αυτη ειναι ο αριθμος που μου ειχαν δωσει απο την εταιρεια οταν ειχα κανει το συμβολαιο.Ρωτησα τοτε τι να τον κανω τον αριθμο(εχω κανει πριν χρονια συμβολαιο μονο για απεριοριστο internet, δεν με ενδιαφερουν οι υπηρεσιες τηλεφωνου)και μου ειχαν πει απλα παρτο ειναι δωρεαν ...Μοναδες βαζω στη καρτα αγοραζοντας π.χ 10 η 15€ ..Η καρτα δηλαδη δεν εχει σχεση με το συβμολαιο..Αν συνεχιστει αυτο θα αλλαξω καρτα(αριθμο οχι εταιρεια) για να δω αν συνεχιζει να ερχεται..Δε μπορω να βρω ακρη πως συμβαινει αυτο & μονο σε αυτη τη συσκευη(εχω 5 συσκευες πανω σε αυτο το router..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι πάντως ένα πρόβλημα που μόνο αυτοί μπορούν να λύσουν. Πρέπει να πας εκεί να κάνεις καυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειασας εγω εχω το vontafone smart mini (root)kai θελο να συνδεσω USB εχω το καλωδιο αντροιτ χρισιμοποιησα κια drivers και τιποτα τι άλλο να κανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πρέπει να βρεις έναν kernel που να το υποστηρίζει, αλλά για κινητά της vodafone δύσκολα. Δοκίμασε την εφαρμογή Stickmount.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το δοκιμασα και τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες