Εγκαταστήστε το Split View του LG G3 στο G2 με μία απλή εφαρμογή


Το LG G2 ήταν και παραμένει ένα εξαιρετικό τηλέφωνο και με την έλευση του G3 η τιμή του θα πέσει ακόμη περισσότερο για τους επίδοξους αγοραστές. Είναι παράλληλα και ένα ιδιαίτερο smarpthone το οποίο πολύ εύκολα μπορεί να αποκτήσει βασικά χαρακτηριστικά του απογόνου του. Ένα από αυτά είναι οι βελτιώσεις της κάμερας που φέρνουν την ποιότητα στα ίδια επίπεδα με το G3 και το δεύτερο είναι το Split View, η λειτουργία που μας ανοίγει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα για καλύτερο multitasking.

Μέχρι σήμερα είχαμε βρει κανά δυο τρόπους εγκατάστασης του Split View στο G2, οι οποίοι όμως χρειάζονταν σοβαρές γνώσεις του συστήματος του Android για να τους εφαρμόσουμε με ασφάλεια. Μέχρι πριν λίγες ημέρες όμως όπου ένας μερακλής από το XDA τα πακετάρισε όλα σε ένα apk αρχείο για να μας διευκολύνει. Το apk στην ουσία περιέχει τα εργαλεία και τα κατάλληλα αρχεία ενός mod το οποίο διαμορφώνεται συγκεκριμένα για τη συσκευή μας. Το mod αυτό το εγκαθιστούμε ύστερα από την custom recovery της επιλογής και μετά από επανεκκίνηση, όλα είναι στη θέση τους.

Η χρήση του είναι πολύ απλή και εύκολη καθώς μετά την εγκατάσταση αρκεί να πατήσουμε "Create MOD" για να δημιουργηθεί το αρχείο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 15 λεπτά για αυτό μην τρομάξετε. Μόλις τελειώσει πατάμε "Reboot to Recovery" για να το εγκαταστήσουμε με το γνωστό τρόπο. Εννοείται ότι κάνουμε πάντα ένα backup μέσω recovery για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Για να χρησιμοποιήσουμε το Split View αρκεί να πάμε στις "Ρυθμίσεις συστήματος" και να το ενεργοποιήσουμε από την επιλογή "Multitasking", ενώ θα ενεργοποιείται πλέον κάθε φορά που θα κρατάμε παρατεταμένα το πλήκτρο "Back".

Θα βρείτε το apk στο νήμα του στο XDA, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε και με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο mod.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter