LG G Pad 7.0 review: Ένα Moto G σε μεγαλύτερες διαστάσεις με πολύ καλή αυτονομία


H LG για αρκετό καιρό είχε ξεχάσει τι σημαίνει ο όρος "tablet", αλλά μετά την επιτυχία του G Pad 8.3 και αφού μας απέδειξε ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο (χαμηλές τιμές, Google Play edition) μας παρουσίασε φέτος μία πλήρη σειρά σε όλες τις γνωστές διαστάσεις. Για λίγο καιρό είχαμε μαζί μας το G Pad 7.0, ένα tablet που στοχεύει να κλέψει ένα μερίδιο από τις πωλήσεις των φθηνών κινέζικων ανταγωνιστών του, βάζοντας μπροστά το όνομα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις χρήσιμες προσθήκες στο λογισμικό.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 @ 1.2GHz
  • GPU: Adreno 305
  • RAM: 1GB
  • Μνήμη: 8GB (microSD)
  • Οθόνη: IPS 7.0" @800 x 1280p (216ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 3.15MP, μπροστά 1.3MP
  • Συνδεσιμότητα: WiFi, Bluetooth, IR, GPS, microUSB 2.0 (OTG)
  • Μπαταρία: 4000mAh
  • Διαστάσεις: 189.3 x 113.8 x 10.1mm - 293g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat

Για το G Pad 7.0 λοιπόν έχουν επιλεγεί μέτρια αλλά εγνωσμένης αξίας χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ο επεξεργαστής του, ο οποίος είναι κατασκευής Qualcomm. Σε γενικές γραμμές μοιάζει πάρα πολύ με το επιτυχημένο Moto G, καθώς εκτός από τον επεξεργαστή διαθέτει την ίδια GPU, RAM και μνήμη, με τη διαφορά ότι η τελευταία μπορεί να επεκταθεί και με κάρτα microSD ή με στικάκι USB.

Συνολικά φαίνεται να διαθέτει όλα όσα χρειαζόμαστε για μία μέση χρήση, έχει όμως κάποια προβληματάκια που εστιάζονται κυρίως στη RAM, η οποία προκαλεί μικρά αλλά εκνευριστικά μετά από λίγο καιρό κολλήματα και θα έπρεπε ίσως να είναι στα 2GB. Η κάμερα επίσης είναι μία κακή επιλογή καθώς η μπροστινή είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης και έτσι στις βιντεοκλήσεις δε μας βλέπει καλά ο συνομιλητής μας, ενώ η πίσω είναι επίσης μικρή για φωτογραφίες ποιότητας. Θα προτιμούσα η πίσω να ερχότανε μπροστά και να μην υπήρχε δεύτερη κάμερα, αλλά αυτό εξυπηρετεί τις δικές μου ανάγκες και όχι του συνόλου, όπως ίσως να σκέφτηκε η LG.


Εμφάνιση & ποιότητα κατασκευής

Η εμφάνιση είναι πάρα πολύ καλή! Αν και το design δεν ξεφεύγει από τα υπόλοιπα tablet, μου άρεσε πολύ η αίσθηση που σου αφήνει όταν το έχεις στα χέρια σου. Οι στρογγυλεμένες πλευρές είναι πολύ βολικές και σε βοηθούν να το κρατήσεις άνετα με το ένα χέρι. Επίσης θετικό είναι το μέγεθος το οποίο είναι αρκετά μικρότερο σε ύψος από το Nexus 7 που είναι επίσης επτάιντσο, ενώ δεν είναι επίσης ιδιαίτερα βαρύ, έτσι σε ένα τσαντάκι θα μπορούσε να μας ακολουθήσει όπου και αν θέλουμε να πάμε.

Είναι κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από πλαστικό πράγμα το οποίο δεν είναι κακό, αλλά σε σχέση με άλλα tablet χωρίς αποσπώμενη πλάτη μου φάνηκε λιγάκι "φθηνό". Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να εντοπίσεις κάποια συγκεκριμένη ατέλεια αλλά όταν έχεις πιάσει πολλά tablet στα χέρια σου, το καταλαβαίνεις. Φυσικά το πλαστικό έχει και τα θετικά του καθώς είναι πιο ανθεκτικό από το γυάλινο πίσω μέρος του Nexus 4 για παράδειγμα, έτσι ενδέχεται να τη γλιτώσει από καμία τούμπα!

Εννοείται ότι λαμβάνουμε υπ' όψιν το γεγονός ότι η LG θέλησε να δημιουργήσει ένα tablet με χαμηλή τιμή αλλά συνηθίζουμε αφού αποκτήσουμε ένα προϊόν να αρχίσουμε να το συγκρίνουμε με άλλα φθηνότερα ή ακριβότερα.



Λειτουργικό σύστημα

Εδώ έχει πέσει πολλή δουλειά από την LG που φαίνεται ότι έχει πιάσει το νόημα. Κατ' αρχάς βλέπουμε την ίδια λογική σε σχέση με το G3 που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι το tablet δημιουργήθηκε με το μεράκι που αρμόζει σε μία ναυαρχίδα. Ο launcher είναι απλός και μοιάζει πολύ με τον Google Now launcher, ενώ οι προεγκατεστημένες εφαρμογές έχουν μειωθεί δραματικά για εξοικονόμηση χώρου.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι η συσκευή είναι άδεια καθώς η LG έχει προσθέσει λίγες αλλά πολύ εξυπηρετικές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων είναι:

  • το Dual Window, το οποίο μας επιτρέπει να ανοίξουμε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη,
  • το QPair, το οποίο μας εμφανίζει ζωντανά στο tablet ειδοποιήσεις κλήσεων και μηνυμάτων από το κινητό μας τηλέφωνο,
  • το QSlide, το οποίο είναι ένα σετ μικροεφαρμογών όπως η αριθμομηχανή που ανοίγουν σε μικρά παράθυρα
  • το Smart Keyboard, το οποίο έχει ρυθμιζόμενο μέγεθος και πολύ καλή διόρθωση συντακτικού (θα προστεθεί σε επόμενο update) και
  • το LG remote, με το οποίο μπορούμε να χειριστούμε τις οικιακές συσκευές μας όπως τηλεόραση και air condition.

Το λειτουργικό του είναι το Android στην τελευταία του έκδοση (4.4.2 KitKat) και πιθανότατα θα αναβαθμιστεί και στην επόμενη, ενώ προτείνουμε να αντικαταστήσετε τον launcher με κάποιον ελαφρύτερο, λόγω των προβλημάτων με τη RAM που είπαμε νωρίτερα.




Αυτονομία

Οι επιδόσεις και η αυτονομία είναι δύο τομείς που επηρεάζονται μεταξύ τους και ευτυχώς η LG το γνωρίζει δίνοντας μεγάλη βάση στο δεύτερο, εφόσον επέλεξε μειωμένα χαρακτηριστικά. Έτσι λόγω της έλλειψης περιττών προεγκατεστημένων εφαρμογών και του γενικότερου σεταρίσματος από την LG, η μπαταρία μπορεί να κρατήσει έως και 12 ώρες συνεχούς browsing, ενώ η προβολή offline βίντεο μπορεί να φτάσει και τις 18 ώρες!!! Μιλάμε για τη χαρά του ταξιδιώτη με το ΚΤΕΛ.

Είναι σίγουρα κάτι που θα ψήσει πολλούς για να το προτιμήσουν και ελπίζουμε να μη μας το χαλάσει σε κάποια επερχόμενη αναβάθμιση.

Το πόρισμα

Το G Pad 7.0 λοιπόν είναι μια πολύ καλή προσπάθεια δημιουργίας ενός φθηνού tablet με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτό δε σημαίνει πάντα ότι όποια συσκευή φοράει Qualcomm επεξεργαστή θα "πετάει", κάτι που φαίνεται στη συγκεκριμένη, αλλά κρατάμε τις αγνές προθέσεις της LG για κάτι ποιοτικό. Ας μη γελιόμαστε η συσκευή δεν απευθύνεται στον power user ούτε στον gamer, αλλά αν θέλεις να αγοράσεις το πρώτο σου tablet για να σερφάρεις, το G Pad 7.0 είναι μία καλή επιλογή.

Κυκλοφορεί μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας στα 169€, τα οποία δε μας φαίνονται πολλά, ούτε και λίγα.

Σχόλια

  1. 169 ευρώ είναι καλά πιστεύω. Στα 149 όμως θα ξεπουλούσε κατευθείαν.
    Επίσης αν είχε 2 ram δεν θα είχε ανταγωνιστή στην αγορά. Προφανώς όμως έχει σκοπό να μην χάσει και πωλήσεις από το G Pad 8.3. Αν θες 2 ram πήγαινε σε αυτό σου λέει.

    Εν πάση περιπτώσει, πολύ καλό μηχάνημα για απλή χρήση, καλή τιμή, ωραίο UI, απλό design, εξυπηρετικές και ουσιαστικές λειτουργίες και σε καλή (όχι άριστη) τιμή.

    Και φυσικά όπως πάντα πολύ καλή και αντικειμενική η παρουσίασή σου. Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter