Lady Geek Day: Γυναίκες στα 'φώτα' της Τεχνολογίας


Στις 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο “Corona” στο πλαίσιο  του “Developers Playground” και της 79ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση Lady Geek Day, η οποία διοργανώνεται από την κοινότητα GDG Thessaloniki και τη Helexpo και  είναι εμπνευσμένη από την πρωτοβουλία των Women Techmakers της Google.

Το “Lady Geek Day” αποτελεί τη μόνη εκδήλωση που επικεντρώνεται στην αύξηση της προβολής και της τεχνολογικής συμμετοχής μιας κοινότητας που παραδοσιακά εκπροσωπείται λιγότερο: αυτή των γυναικών. Το Lady Geek Day πρόκειται να συγκεντρώσει εκατοντάδες γυναίκες της τεχνολογίας και όχι μόνο (αλλά και τους ανθρώπους που τις εκτιμούν), για το πιο μοναδικό συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Στόχος της ξεχωριστής για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα αυτής εκδήλωσης, είναι τόσο να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της γυναίκας όσο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία, να αυξήσει τη συμμετοχή τους και να τις εμπνεύσει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία επιχειρηματικά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα έχει τη μορφή συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον ρόλο των γυναικών σε κοινωνικά, τεχνολογικά και επιχειρηματικά ζητήματα. Το συνέδριο δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες που απασχολούνται στον τεχνολογικό τομέα ή αγαπούν την τεχνολογία, αλλά είναι ανοικτό προς όλους. Μέσα από αυτή την κορυφαία συνάντηση, αλλά και όσων θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε όλον τον κόσμο, οι γυναίκες θα ενωθούν με στόχο να αποδείξουν την κοινή τους δέσμευση σε αυτή την κρίσιμη παγκοσμίως τεχνολογική κοινότητα.

Εκπληκτικές γυναίκες, οι οποίες αποτελούν την επόμενη γενιά των τεχνολογικών ηγετών, αλλά και άνθρωποι οραματιστές που προετοίμασαν το έδαφος, θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με το κοινό του Lady Geek Day. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι, γυναίκες εκπρόσωποι των Google Developers Group Women, θα παρευρεθούν και θα εξηγήσουν στις συμμετέχουσες πώς μπορούν να ξεκινήσουν και να κτίσουν μία αντίστοιχη κοινότητα στην περιοχή τους.

Εάν λοιπόν έχετε ένα επάγγελμα τεχνολογικής φύσης, εάν εργάζεστε σε τεχνολογική εταιρεία, ή εάν απλά αγαπάτε την τεχνολογία, τότε το Google Developers Group Thessaloniki σας προ[σ]καλεί να γίνετε “geeky” μαζί με άλλες γυναίκες σαν εσάς!

Για τη συμμετοχή σας στο Lady Geek Day επισκεφτείτε το goo.gl/kWd9QH. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lady Geek Day, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] ή τηλεφωνικά στο +30-2310291141.

Συντάκτης: +GDG Thessaloniki

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter