GDG DevFest Season II | 07-10 Σεπτεμβρίου 2014


Το GDG Thessaloniki “ξαναχτυπά”! Μετά την πρώτη πλήρως επιτυχημένη διοργάνωση, πέρσι το Νοέμβριο τα μέλη του Google Developers Group της πόλης μας, επανέρχονται ακόμα πιο δυναμικά και μας παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις της τεχνολογίας, σε ένα τετραήμερο festival προγραμματισμού.

To GDG Dev{elopers} Fest{ival} αποτελεί ένα μεγάλο event το οποίο συνδιοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη από τους Google Developers και την HELEXPO, στο πλαίσιο της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 14. Σκοπός του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις της τεχνολογίας να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις της, να τις δοκιμάσουν πρώτοι και να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν.

Το Google DevFest Season II στη Θεσσαλονίκη σχεδιάστηκε για να αναδείξει, τα οφέλη της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας, σε επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές. Το DevFest και φέτος θα φέρει στην πόλη πολλούς εξειδικευμένους ομιλητές και συμμετέχοντες ενώ το εγχείρημα θα κινηθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Για τη δεύτερη έκδοση του DevFest στη Θεσσαλονίκη, το GDG θα εστιάσει στους νέους στόχους που έχει θέσει η Google ως προτεραιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη των εργαλείων και των τεχνολογικών πλατφόρμων. Ξεκινώντας από τις ομιλίες για το Material Design, όπου οι επισκέπτες θα μάθουν πόσο μπορεί το “responsive Design” να προσαρμόζεται και να υιοθετείται σε διαφορετικά display layouts σε διάφορα περιβάλλοντα και φτάνοντας στην εισαγωγή για το  Android Wearable SDK και τις τελευταίες εξελίξεις του, οι επισκέπτες θα έχουν μια πλήρη εμπειρία 360μοιρών για την χρήση και ωφέλεια αυτών των τεχνολογιών.


Αναλυτικά οι φετινές ενότητες ανά ημέρα, χωρίζονται ως εξής:

  • 07 Sept. | Wearables  Day
  • 08-09 Sept. | Map / Chrome  Day
  • 10 Sept. | Cloud  Day

Wearables Day: Μικρές, δυνατές συσκευές που τις φοράμε. Σημαντικές πληροφορίες, που εμφανίζονται τη στιγμή που τις έχουμε ανάγκη. Έξυπνες απαντήσεις σε φωνητικές ερωτήσεις. Εργαλεία για την ανάπτυξη της φυσικής μας κατάστασης. Το κλειδί για έναν κόσμο πολλαπλών οθονών …

Map Day: Το βασικά στοιχείο οποιασδήποτε εφαρμογής Google Maps API είναι ο ίδιος ο “χάρτης”. Εδώ θα αναφερθούμε στη χρήση του βασικού αντικειμένου GMap2 και τις βασικές λειτουργίες της χαρτογράφησης…

Chrome Day: O Google Chrome είναι ένας πλούσιος και  πανίσχυρος διαδικτυακός φυλλομετρητής (web browser), πρωτοποριακός λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρει στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου. H Google έχει δουλέψει σκληρά, για να δημιουργήσει έναν πάρα πολύ γρήγορο και συνάμα σταθερό browser, ο οποίος προσφέρει μια πλούσια διαδικτυακή εμπειρία σε όλους τους χρήστες. Παράλληλα έχει διασφαλίσει ότι προγραμματιστές, όπως εσείς, θα έχουν μια υπέροχη εμπειρία με τον Chrome….

Cloud Day: Μάθετε για τις έννοιες και τις τεχνολογίες που διαμορφώνουν τον κόσμο Google Cloud και αντιληφθείτε τι έχει να προσφέρει σε εσάς τους προγραμματιστές…

To DevFest ενσωματώνεται για πρώτη φορά στο “Developers Playground”, την μεγαλύτερη ετήσια πολυ-έκθεση για την Τεχνολογία, την Καινοτομία και τις start ups εταιρίες. Για εννέα ημέρες (από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου) η έκθεση θα φιλοξενήσει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, με στόχο να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας και του design, αλλά και για να διασυνδέσει startuppers, νέους επιχειρηματίες και ερευνητές μεταξύ τους και με πολυεθνικές εταιρίες, οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και venture capitalists.

*Το DevFest Season I (7-10 Νοεμβρίου 2013) σε αριθμούς: 1800 και πλέον συμμετέχοντες εκ των οποίων το 70% ήταν προγραμματιστές, το 20% μαθητές-σπουδαστές και το υπόλοιπο 10% επιχειρηματίες..

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.gdgplayground.org ή τηλεφωνήστε στο +30 2310-291.141

Συντάκτης: +GDG Thessaloniki

Σχόλια

  1. για δες καιρό που διάλεξα να μην είμαι Θεσ/νίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν , αν και πρωτη μου φορά και αρχάρια , καταφερα επειτα από αρκετες προσπάθειες και διαβάζονταν όλα σας τα σχολια να κανω root το smart II , τουλάχιστον έτσι μου λέει το es explorer . Σας ευχαριστώ θερμά όλους . Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο . Πως μπορω πχ να απεγκαταστήσω τις εφαρμογες της vodafone . Απο το es explorer? Δεν τις βλέπω πουθενα :( Πρέπει να χρησιμοποιησω το BusyBox γ'αυτο ? Μπορεί κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. chris σ'ευχαριστώ πολύ . με το Link σου , εγκαταστησα το system app remover και μπόρεσα να πετάξω κάποιες από τα app της vodafone . Για να προχωρήσω σε partition και τα λοιπά , θα περιμένω για νέο κινητό ώστε να κάνω τις δοκιμές πιο χαλαρά :) Μπράβο σου πάλι , σε έχω βάλει στα favorites :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pou akrivos boro na bro autes tis kartes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Public και το MediaMarkt τις έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σας ρωτησω κάτι...αμα του κάνω root το Vodafone Smart 4G θα γίνει σίγουρα επιτυχείς το ροοτ ? Γιατί θέλω να κάνω κάτι με το game killer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς το δοκιμάσαμε και πέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sto ilektroniko katastima tou public den tis vrisko...uparxei pithanotita na exoun xepoulisei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πωλούνται ηλεκτρονικά γιατί χρειάζονται ενεργοποίηση στο ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως να κανω το ρουτ στο Vodafone Smart 4g?? (Βημα βημα αν γινεται :) γιατι ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκανα αυτα που γραφεις και πατησα σταρτ και μου βγαζει "device not found" ...τι να κανω?? (Οταν εβαλα το USB στον pc δεν μου ανοιξε κανενα παραθυρο(?) ενω εχω ηδη εγκαταστησει το driver...ειναι νορμαλ αυτο??) ευχαριστω για την βοηθεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δοκίμασε άλλον driver. Ρίξε μια ματιά στο ίντερνετ Μήπως υπάρχει συγκεκριμένος για το Vf.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου γραφει no device found οταν παταω το start... τι πρεπει να κανω? εχω το VS 4G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν είσαι σε Windows ή δεν έχεις εγκαταστήσει σωστά τους driver στον υπολογιστή, ή δεν ενεργοποίησες τον εντοπισμό σφαλμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα



    προσπαθω εδω και 3 μερες να κανω root στο Vodafone Smart 4G.. Εχω
    προσπαθησει πολλους τροπους χωρις αποτελεσμα και σημερα προσπαθησα με το
    Cydia Impactor....

    εχω ενεργοποιησει τον εντοπισμο σφαλματων και αρχικα προσπαθησα να τρεξω
    ετσι το cydia αλλα μου εγραφε device not found οποτε εψαξα για drivers.
    Εγκατεστησα τον UniversalAdbDriver και ακολουθησα τις οδηγιες:



    [ ---->ανοίξτε ένα τερματικό (Έναρξη > Εκτέλεση > cmd) και δώστε την εντολή:

    adb devices

    Αν σας απαντήσει με το νούμερο της συσκευής σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά! ]

    οπου μου εγραφε: 'adb' δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή,

    εκτελέσιμο πρόγραμμα ή αρχείο δέσμης ενεργειών.



    Τελος προσπαθησα και με τον Adb Driver Installer. Μου εμφανιζει το
    θαυμαστικο οποτε παταω το INSTALL οπου περιμενοντας αρκετη ωρα φτανει
    μεχρι τη μεση και μετα μου πεταει Error=0x00000570



    Μπορει καποιος να με βοηθησει ή να μου πει τι κανω λαθος???



    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντα ανοίξεις το τερματικό πρέπει να μπεις πρώτα στο φάκελο που έχεις το adb για να το αναγνωρίσει με την εντολή:

    cd διαδρομή/του/φακελου/adb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εχω και εγω παρομοιο προβλημα όταν πληκτρολόγησα abd devices την πρωτη φορα το εντοπισε αμέσως τωρα ομως δεν το βρισκει τι παιζει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρέπει το τερματικο να βρίσκεται μέσα στο φάκελο που βρίσκεται το adb για να το βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χρήστο μηπως εχεις καποιο βιντεο στο οποίο κανεις αυτη τη διαδικασία ??
    ευχαριστω για την πολύτιμη βοήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδώ θα βρεις πολλές πληροφορίες. http://youtu.be/HgUurxMBs1I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δυστυχώς εχω αυτα τα αποτελεσματα τι κανω λαθος???προσπαθω να στειλω μονο το cwm kai to recovery ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από ότι βλέπω από το τερματικό τα έχεις στείλει. Δεν υπάρχει λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το κινητο πρεπει να είναι ανοιχτο και να εχω επιλέξει το fastboot???
    Επίσης σε μια άλλη προσπάθεια να περάσω μονο το clockwork μου λέει not allowed.... για αυτό ρωτησα πιο πρίν για το ξεκλίδωμα του bootloader....Δίνω adb shell αλλα δεν.....αυτό σημαίνει τέλος σειράς εντολών...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι οδγίες είναι ξεκάθαρες, εγώ το έκανα με επιτυχία. Έβαλα μετά και custom rom του Alberto96. Η Cyanogen αν δεν κάνω λάθος δεν δούλεψε τόσο καλά και τη σταματήσανε, αλλά και του Alberto παίζει τζάμι. Έφτιαξα και boot animation δικό μου. Ευχαριστώ για τον οδηγό, τελικά δεν θα αγοράσω καινούριο κινητό. Η stock rom της vodafone έκανε απίστευτα προβλήματα σε βαθμό να έχω call drops κατά τη διάρκεια της κλήσης η απίστευτο lag η παγώματα στο γράψιμο μηνυμάτων. Χώρια των crapware και memory leak.
    +1000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν χρησιμοποιείς το fastboot πρέπει να είσαι σε fastboot / bootloader mode. Αν κάποια εντολή δε λειτουργεί, δεν πηγαίνεις παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. root για vodafone smart 4g!! help!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο το έχουμε κάνει root στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ηταν το πρωτο μου root και πηγε πολυ καλα το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι το 360 launcher τρεχει παντα στα κινεζικα οσες φορες και αν κανω reboot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευτυχως chris ψαχνοντας με εβγαλε εδω και ειδα το αθρο.Μου εδωσαν σημερα το zte blade3 με brick αλλα κατεβασα τη stock rom 4.0.4 και επανηλθε μια χαρα ευκολα..Ψαχνω μεθοδο root για το συγκεκριμενο και ειδα αυτο.Θα το κανω τωρα αλλα αν μπορεις να μου πεις τον τροπο να κατεβασω και μια recovery γιατι πρωτη φορα πιανω τετοια συσκευη.Στα samsung εχουμε εστω το odin..Εδω βλεπω ftm ??Τι θα χρησιμοποιησω για την εγκατασταση??Θα δωσω εντολη απο το terminal emulator?Δεν ξερω τι ακριβως χρησιμοποιουν αυτες οι συσκευες..Πρεπει να κατεβασω το android sdk studio η οχι??Με συγχωρεις αν σε ζαλιζω αλλα αν μπορεις...βοηθεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ok ακυρο το εκανα με kingo γιατι οι περισ/ες δεν ηταν συμβατες και κατεβασα τη cwm for zte..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ευχαριστω πολυ doc! οντως το κινητο μου (vodafone 4g) δεν ειχε driver αλλα το cydia δημιουργησε και εγινε το root μεσα σε 5 δευτερα! τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. pos kanoume flash rom sto vodafone smart 2 kai ti flash prepei na exoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αναλόγως τη ROM. Αν είναι σε συμβατό zip με τη recovery, τότε μέσω αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. γεια σου δοκτορ.. εχω στα χερια μου ενα κλειδωμενο vodafone 4G. ειναι μιας φιλης μου που ειχε ιστοριες με το αγορι της και τελικα ο τυπος κλειδωσε το τηλεφωνο και δεν μπορει να βρει δικτυο.. τι μπορω να κανω?? thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. γεια σου δοκτορ.. εχω στα χερια μου ενα κλειδωμενο vodafone 4G. ειναι μιας φιλης μου που ειχε ιστοριες με το αγορι της και τελικα ο τυπος κλειδωσε το τηλεφωνο και δεν μπορει να βρει δικτυο.. τι μπορω να κανω?? thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι σοι κλείδωμα έκανε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. η συσκευη λειτουργει στα παντα, εκτος απο τηλεφωνο..πηγε στη vodafone και κλειδωσε το imei??δεν ξερω..εχω δοκιμασει 2 micro-sim και δεν τις αναγνωριζει.. παντως το τηλ δεν ειναι κλεμμενο σε περιπτωση που σκεφτεις κατι τετοιο..και λογικα θα σκεφτεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για να κελιδώσει το ΙΜΕΙ πρέπει να το έχει δηλώσει ως κλεμμένο. Δοκίμασε τον κωδικό *#06# και πες μου αν σου το εμφανίζει ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες