Πρόβαλε όλα τα widget του κινητού σου στο Android Wear ρολόι σου με το Wearable Widgets


Από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής με τα smartwatch που κυκλοφορούν στην αγορά, η κύρια λειτουργία τους είναι η παροχή πληροφορίας. Ιδιαίτερα τα νέα smartwatch με Android Wear είναι στην ουσία το Google Now σε μικρές διαστάσεις. Στα smartphone μας για αυτό το σκοπό έχουμε τα widget, τα οποία είναι μικρά παράθυρα που μας ενημερώνουν χωρίς να ανοίξουμε την εκάστοτε εφαρμογή. Είναι λοιπόν λογικό να μπορούμε να συνδυάσουμε τα widget με τα smartwatch μας, κάτι που γίνεται εύκολα με το Wearable Widgets.

Το εγκαθιστούμε στο κινητό μας και μέσα από το γραφικό του περιβάλλον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε οποιοδήποτε widget θέλουμε και να το προβάλουμε στο smartwatch μας ή το Google Glass. Μπορούμε να αυξομειώσουμε το μέγεθός τους για να ταιριάζουν απόλυτα στην οθόνη μας αλλά μπορούμε να προβάλουμε μόνο ένα κάθε φορά, εκτός και αν βάλουμε λιγάκι το χέρι στην τσέπη για να ξεκλειδώσουμε την πλήρη έκδοση.

  • Για να το χρησιμοποιήσουμε με Android Wear ρολόγια, επιλέγουμε τα widget που θέλουμε και στο smartwatch ανοίγουμε την εφαρμογή Wearable Widgets,
  • με το Sony Smartwatch 1 & 2 θα πρέπει να έχουμε και την εφαρμογή Smart Connect στο κινητό μας και να πατήσουμε το εικονίδιο "W" για να εμφανιστούν και
  • για το Google Glass θα χρειαστούμε μία επιπλέον εφαρμογή την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε από εδώ και το μόνο που αρκεί είναι να πούμε "OK Glass... Show Widgets".


Πάντως βρίσκουμε ωραία πραγματάκια σιγά σιγά και για τα smartwatch που σημαίνει ότι υπάρχει κινητικότητα. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

  1. Στην αγορά των smartphones επήλθε κορεσμός. Όλοι φοράνε τα ίδια πάνω-κάτω, όλοι οι κατασκευαστές έχουν παρόμοιες λειτουργίες στα λογισμικά τους. Γι αυτό και βλέπουμε να ξεπροβάλλουν τα smartwatch. Σίγουρα η επόμενη κατηγορία που θα απασχολήσει τις εταιρίες και άσε τους Ελληναρες που συχνάζουν σε τεχνολογικά blogs και forums να κράζουν θεωρώντας τα άχρηστα. Οπότε λογικό να υπάρχει κινητικότητα. Εγώ προσωπικά περιμένω πολλα από τα smartwatch. Η αρχή έγινε με το Wear, η συνέχεια θα γίνει απ την αεικίνητη Κοινότητα του Android! ;) Ήδη με εσένα, Χρησταρα, έχουμε δει ωραία πραγματάκια από τον κόσμο των smartwatch.
    Σίγουρα θα κινηθώ στην αγορά ενός smartwatch στο άμεσο μέλλον. Αυτό που με κρατάει ακόμα είναι οι υψηλές τιμές τους, η μικρή αυτονομία τους (ρολόι είναι, αν δεν κρατάει τουλαχιστον 7 μέρες, καταντάει κουραστικό) και η μη συμμετοχή της Apple / MS για να αρχίσει επίσημα ο ανταγωνισμός, άρα καλύτερα προϊόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να πω την αλήθεια έχω αγοράσει ένα smartwatch αλλά δε μου έχει έρθει ακόμα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω του χρόνου θα εχουμε σοβαρές συσκευές.

      Διαγραφή
    2. Το Omate εννοείς; Αλήθεια αυτό θα το πάρεις ποτέ ή στο περίμενε σε εχουν και θα σε έχουν επ' αορίστου;

      Διαγραφή
    3. Αυτό είναι. Ήρθε.κάποια στιγμή τον.προηγούμενο μήνα αλλά το έστειλα πίσω για να τους κάνω καψονι. Χαχαχαχαχα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες