[Quick Tip]: Πώς ενεργοποιούμε τις άγνωστες πηγές στη συσκευή μας για εγκατάσταση εφαρμογών εκτός Play Store


Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο κάνουν jailbreak οι χρήστες iPhone, είναι γιατί θέλουν να εγκαθιστούν εφαρμογές χωρίς τη χρήση του App Store. Στην περίπτωση του Android όμως δε χρειάζεται να κάνεις root για να έχεις αυτό το δικαίωμα καθώς η Google έχει προσθέσει μία εναλλακτική επιλογή στο σύστημα, την οποία πρέπει απλά να ενεργοποιήσουμε.

Όπως τα προγράμματα των Windows υπολογιστών αντιστοιχούν σε αρχεία *.exe, έτσι και στο Android οι εφαρμογές είναι αρχεία *.apk. Δεν τα βλέπουμε ποτέ γιατί διαγράφονται αυτόματα μετά την εγκατάσταση αλλά μπορούμε να τα δημιουργήσουμε ξανά παίρνοντας ένα backup.

Αν λοιπόν θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα *.apk έξω από το Play Store, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τις "Άγνωστες πηγές" στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια". Την επιλογή αυτή μπορούμε να την έχουμε μονίμως ανοιχτή καθώς δεν κινδυνεύουμε να εγκατασταθούν αυτόματα άλλες εφαρμογές, αφού χρειάζονται πάντα δικές μας ενέργειες.


Αφού γίνει αυτό, κατεβάζουμε το apk από το ίντερνετ, ανοίγουμε τον αγαπημένο μας file explorer και πηγαίνουμε στο φάκελο που έχει αποθηκευτεί. Στη συνέχεια πιέζουμε το εικονίδιο και θα εμφανίσει αμέσως το παράθυρο εγκατάστασης.


Πολλά από τα εναλλακτικά market προϋποθέτουν να έχεις ενεργοποιημένες τις "Άγνωστες πηγές", ενώ δε χρειάζεται να το κρύβουμε ότι οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να πειρατέψουν πληρωτέες εφαρμογές, κάτι που δεν προτείνουμε. Είναι πάντως μία εξαιρετική λύση για να ανταλλάσσουμε εφαρμογές μέσω Bluetooth ή WiFi Direct με τους φίλους μας.

Σχόλια

  1. ...... κατεβάζουμε το apk από το ίντερνετ

    και είναι ασφαλές αυτό?
    και δεν είναι παράνομο?
    γιατί είπες ότι εγώ είμαι παράνομος που χρησιμοποιώ μεσάζοντα για να πάρω κατευθείαν απο το play εφαρμογές στο laptop μου και από εκεί στο κινητό.
    Ο μεσάζοντας μπαίνει με τα δικά μου στοιχεία τα οποία είναι γνωστά στην google αλλιώς δεν μπορεί να μπει και οι εφαρμογές είναι ασφαλείς αφού είναι μέσα απο το play. Ενώ ο τρόπος που προτείνεις έχει ρίσκο ασφαλείας εκτός και αν βρίσκουμε συνέχεια αντίγραφα φίλων μας

    και μια που αναφέρθηκε, με το WiFi Direct μπορούμε να κάνουμε mirror το κινητό σε οποιαδήποτε τηλεόραση αν της βάλουμε usb wifi χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κάποιον τρίτο διαμεσολαβητή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε ασφαλές, ούτε παράνομο είναι αν η εφαρμογή δίδεται δωρεάν στο Play Store. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα δε θυμάμαι καν την κουβέντα.

      Το screen mirroring δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω συμβατή τηλεόραση δυστυχώς.

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να βρω τις άγνωστες πηγές στο κινητό για να τις ενεργοποιήσω. Montelo Huawei y5

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες