Τέλος οι πιστωτικές κάρτες στο Play Store. Έρχονται οι Google Play Gift Card στην Ελλάδα!


Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των Ελλήνων χρηστών Android συσκευών, είναι η υποχρεωτική προσθήκη πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας για την αγορά εφαρμογών. Αυτό πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα καθώς η Google έβαλε τη χώρα μας στην "Coming Soon" λίστα για τις προπληρωμένες κάρτες του Google Play.

Σύντομα λοιπόν θα μπορούμε να βρούμε σε πολλά ελληνικά καταστήματα τεχνολογίας, κάρτες αξίας 15€, 25€ και 50€ τις οποίες θα μπορούμε να εξαργυρώσουμε στο Google Play για να αγοράσουμε εφαρμογές. Φυσικά οι υπόλοιποι τρόποι αγορών θα παραμείνουν αλλά η ευελιξία αυτών των καρτών είναι πολύ εξυπηρετική. Περισσότερες πληροφορίες δε μας έχει δώσει ακόμη η Google αλλά το θέμα είναι ότι το νερό έχει μπει επιτέλους στο αυλάκι.

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε στην επίσημη σελίδα του Google support.

Σχόλια

  1. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ καχύποπτοι με ότι αφορά χρήματα. Δεν εμπιστευόμαστε το "πλαστικό" χρήμα, πόσο μάλλον να αγοράζουμε μέσω Διαδυκτίου χρησημοποιόντας έστω χρεωστική. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί με αυτή την κίνηση, ο υποψήφιος αγοραστής θα δίνει χέρι με χέρι, πραγματικό χρήμα και θα παίρνει ένα χειροπιαστό αντικείμενο που ύστερα μπορεί να το χρησημοποιήσει για αγορές. Σαν να λέμε PaySafe, δηλαδή... Οπότε μετά από αυτή την κίνηση πιστεύω η πειρατεία εφαρμογών κυρίως (για μουσική και ταινίες, ασ'το είναι βαθιά ριζωμένο στην συνείδηση των χρηστών παγκοσμίως, όχι μόνο εδω, το Pirate Bay) θα μειωθεί αισθητά. Ξέρεις πόσους γνωστούς ξέρω που ενώ θέλανε και δεν αγοράζανε ποτέ εφαρμογές, επειδή δεν θέλανε να μπλέξουν την Google με τις κάρτες τους;

    Τέλος πάντων βλέπουμε πως σιγἀ-σιγά η Google όλο και κοιτάει προς την Ελλάδα. Πάρα πολύ καλό αυτό και επιτέλους μας δείχνει πως μας υπολογίζει σαν χρήστες των υπηρεσιών της. Οπότε βάλε μας ρε Google και την δυνατότητα να αγοράζουμε μέσω Play Store τις συσκευές σου ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ SERVERS!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sorry μάγκες αλλά αυτό το παραμυθάκι με τα προσωπικά δεδομένα κτλ πρέπει να τελειώσει κάποτε. Και δεν εννοώ γενικά, αλλά ειδικά. Όπως την συγκεκριμένη περίπτωση που και καλά όλοι θυμούνται τα προσωπικά τους δεδομένα. Αν όμως για παράδειγμα (τραβηγμένο) η google τους έλεγε ότι κέρδισαν 50€ θα έδιναν και αριθμούς καρτών και ΑΦΜ και διευθύνσεις και ότι άλλο τους ζητούσαν. Λες και η google, που μέχρι και κυβερνήσεις θα μπορούσε να ρίξει, δεν μπορεί να βρει τα προσωπικά μας δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

    Επίσης, δεν μας πειράζει που η google γνωρίζει που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή μέσω των διάφορων εφαρμογών, αλλά μας πειράζει ένας αριθμός κάρτας. Και όταν το θέμα πάει στις στοιχηματικές εταιρίες (για όσους ασχολούνται με στοίχημα ή πόκερ) εκεί τα ξεχνάμε όλα περί προσωπικών δεδομένων. Όσοι παίζουν στοίχημα online ξέρουν πολύ καλά τι ζητούν οι εταιρίες (που είναι υποχρεωμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση) .


    Τέλος πάντων, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν με αφορά καθόλου αφού χρησιμοποιώ εδώ και μια δεκαετία την χρεωστική στο internet και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Προς Θεού, δεν προσπαθώ να βγάλω καμία κακία προς τον οποιοδήποτε. Κάθε ένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές. Απλά αναλογιζόμενος πόσες φορές έχουμε δώσει σε διάφορες υπηρεσίες και καταστήματα κάποιο από τα προσωπικά μας δεδομένα, μου φαίνεται αδιανόητο να μας ενοχλεί η google.



    ΥΓ Doctor, συνέχισε την καλή δουλειά! Το blog σου είναι φοβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω απλά πιστεύω ότι όσο μπορούμε να αποφύγουμε κάποια πράγματα ας το κάνουμε και επίσης να αντιδρούμε όταν κάτι δε μας αρέσει, αλλιώς θα μας πάρουνε φαλάγγι.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα γιατρέ εγώ διαφωνώ απόλυτα με όλα τα παραπάνω αλλά συμφωνώ απόλυτα στο .......όσο μπορούμε να αποφύγουμε κάποια πράγματα ας το κάνουμε και επίσης να αντιδρούμε όταν κάτι δε μας αρέσει, αλλιώς θα μας πάρουνε φαλάγγι.

      μου ζητάει δεύτερο email έδωσα και δεύτερο. Ζήτησε κινητό, έδωσα και κινητό. Τώρα μου ζητάει και δεύτερο κινητό. Αν το δώσω και αυτό δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να μου ζητησει. Και όλα αυτά τάχα για να μη κλειδωθώ έξω απο το email μου.
      Η google και το facebook κατα τη γνώμη μου δεν ενδιαφέρονται να μάθουν ποιός είσαι και που μένεις. Αυτό μπορούν εύκολα να το βρουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να συλλέξουν πληροφορίες γύρω από το άτομο σου. Και μπορεί κάποιος καλοπροαίρετος να πει ότι το κάνουν αυτό για να σου δίνουν τις κατάλληλες διαφημίσεις. Όμως όταν συγκεντρώνονται τέτοιου μεγέθους βάσεις δεδομένων κανείς δεν ξέρει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον και από ποιόν.

      Διαγραφή
    3. Ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. ΑΝ θέλεις τα δίνεις. Τα ζητάνε αλλά μπορείς να μην τα δώσεις αν δε θέλεις.

      Έτσι όπως λειτουργεί το ίντερνετ, εταιρίες όπως η Google και το Facebook κρατάνε κρυφά συνδυαστικά προφίλ για εμάς. Αν έχεις δώσει το κινητό σου στο Facebook, το έχει και η Google και άλλες εταιρίες, απλά δεν το χρησιμοποιούν γιατί αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η υπηρεσία στην οποία το έχεις δώσεις εσύ.

      Διαγραφή
    4. δεν είναι ακριβώς έτσι.. παλιά που είχα facebook είχα διαπιστώσει ότι βρισκόταν πίσω μου σε κάθε ιστοσελίδα που έμπαινα. Δεν ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες αλλά απ'ότι κατάλαβα χρησιμοποιούσαν κατασκοπευτικά cookies τα οποία υποθέτω τα είχαν τοποθετήσει στον περιηγητή μου μπορεί και σε συνεργασία. Δεν είναι το θέμα να σου κλέψουν λεφτά απο πιστωτική. Αυτό είναι κάτι σπάνιο και μόνο μικροαπατεώνες ασχολούνται με τέτοια. Τα προσωπικά δεδομένα όμως δεν προστατεύονται με κανένα τρόπο από τη στιγμή που τα έχεις αποθηκευμένα σε κομπιούτερ που έχει σύνδεση ιντερνετ. Δηλαδή άντε εγώ δεν δίνω το τηλέφωνό μου σε μια εταιρεία από αυτές. Δεν θα το πάρει από τις επαφές που θα με έχει κάποιος άλλος στο κινητό του? ή μήπως προγράμματα που τα θεωρούμε ασφαλή δεν παίρνουν κρυφά screenshots απο τα αρχεία μας. Γιαυτό όπως είπες, όσο μπορούμε να αποφύγουμε κάποια πράγματα ας το κάνουμε.

      Διαγραφή
    5. @konstantinos omegas
      Προς Θεού, δεν προσπαθώ να βγάλω την google λάδι ή ότι είναι παναγίτσες. Μπορεί να μη με πιστεύεις αλλά τους σιχαίνομαι. Γιατί αν τους ένοιαζε το καλό μου και το καλό σου, δεν θα ήταν εταιρεία κολοσσός.

      Από την άλλη δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι στην καθημερινότητά μου, μου έχει λύσει τα χέρια. Και ειδικά σε ότι αφορά το μαγαζί μου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θεωρώ αδιανόητο (προσωπική άποψη πάντα) από τη στιγμή που "υπάρχεις ηλεκτρονικά" η Google δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να μάθει αργά ή γρήγορα και όλα τα υπόλοιπα που προσπαθούμε να της κρύψουμε. Και δυστυχώς όσοι χρησιμοποιούμε το internet υπάρχουμε και ηλεκτρονικά. Ακόμα κι αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ το πραγματικό μας όνομα.

      Το πιο απλό παράδειγμα που θα μπορούσα να σου δώσω είναι να δει μέσω της συσκευής σου σε ποια δίκτυα συνδέεσαι πιο συχνά. Και από εκεί και πέρα τα πάντα γίνονται πιο εύκολα γι' αυτούς. Δεν θα ξεχάσω (πολλοί δεν το έχουν παρατηρήσει) ότι όταν πρωτοχρησιμοποίησα το google maps από το κινητό (ενώ το είχα αρκετούς μήνες στην κατοχή μου) είδα έκπληκτος ότι μου έδειχνε στο χάρτη με τα αντίστοιχα σηματάκια το σπίτι μου και το μαγαζί-δουλειά μου.

      Και κάτι ακόμα: Επειδή το κράτος με υποχρεώνει να κάνω τις συναλλαγές μου (μισθούς κτλ) μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, ποιος μου λέει ότι η google δεν ξέρει από αυτές τις συναλλαγές τους αριθμούς του λογαριασμού μου και του υπαλλήλου μου;

      Anyway, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχεις δίκιο σ' αυτά που γράφεις παραπάνω αλλά άτομα σαν εμάς που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας δεν έχουμε το δικαίωμα να "γκρινιάζουμε" για τέτοια θέματα. Αυτό είναι ο προϊόν τους κι αν μας αρέσει.


      ΥΓ Κάτι τελευταίο επειδή το κούρασα αρκετά: Γενικά, ας μην επαναπαυόμαστε στην ασπίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προσωπικών δεδομένων. Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα τους τουμπάρουν κι αυτούς.

      Διαγραφή
    6. εγώ δεν αναφέρθηκα τόσο στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης όπως το εννοείς εσύ αλλά στο φινάλε και η πληροφορία σήμερα είναι μεγάλη βιομηχανία και όλα κινούνται γύρω από το χρήμα. Αν δεν γκρινιάζουμε όμως φίλε, θα υποθέσουν ότι μας αρέσει και θα προχωρήσουν πιο γρήγορα στο επόμενο στάδιο. Πιστεύω ότι μαζικές διαμαρτυρίες λαμβάνονται υπ'όψιν από αυτές τις εταιρείες και τροποποιούν κάποια πράγματα.

      Διαγραφή
  3. Υπάρχει περίπτωση να το δούμε μες το 14, όχι ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter