OnePlus One: Οι πρώτες εντυπώσεις από το flagship killer


Το OnePlus One είναι ένα τηλέφωνο που μας έχει απασχολήσει πολύ κυρίως λόγω της σχέσης χαρακτηριστικών και τιμής, είναι όμως παράλληλα και μία συσκευή που δύσκολα μπορείς να την αποκτήσεις απευθείας από τον κατασκευαστή και στην τιμή που το διαθέτει. Μπορείς φυσικά να βάλεις λίγα παραπάνω χρήματα και να το βρεις σε online καταστήματα κάτι που έκανε ο φίλος που συνάντησα στη Χαλκιδική το περασμένο Σάββατο (19/07/14) που μου έδωσε τη δυνατότητα να του ρίξω μια ματιά.

Με μια φράση "Το OnePlus One αξίζει" καθώς είναι ένα smartphone που πέραν της χαμηλής τιμής του, είναι ιδιαίτερα προσεγμένο στο λογισμικό αλλά και στο design. Εξωτερικά και αν προσπεράσουμε τα υλικά κατασκευής στα οποία επικρατεί το πλαστικό, το OnePlus One έχει τρομερή αισθητική και μοιάζει λιγάκι με το Oppo Find 7, από μακριά. Η οθόνη του είναι λιγάκι υπερυψωμένη και φαίνεται σα να ίπταται πάνω από το υπόλοιπο πλαίσιο, δημιουργώντας έτσι μία ωραία αίσθηση στο μάτι. Από άποψη ποιότητας δε με τρέλανε κιόλας καθώς δεν τη βρήκα πολύ φωτεινή αλλά και τα χρώματα όχι όσο ζωηρά θα ήθελα. Ενδέχεται να έφταιγε το φόντο το οποίο ήταν μουντό αλλά και η οθόνη του LG G3 που κρατούσα στο άλλο χέρι.



Το πίσω μέρος είναι καμπυλόγραμμο και δίνει ευχάριστη αίσθηση στο κράτημα με το λευκό κάλυμμα να είναι λείο και να γλιστράει ευκολότερα, ενώ το γκρι ματ φαντάζομαι θα είναι πιο σταθερό στο χέρι. Χρειάζεται πάντως σίγουρα θήκη αν θέλουμε να ζήσει πολύ καιρό γιατί ο φίλος μου είπε ότι είχε ατυχήματα βγάζοντας το κάθε λίγο από την τσέπη.


Στο λογισμικό τώρα η CyanogenMod 11 είναι πραγματικά εξαιρετική. Σχεδόν stock Android με τις γνωστές προσθήκες της CM που δε βαραίνουν το σύστημα, μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι το πιο γρήγορο τηλέφωνο που έπιασα ποτέ στα χέρια μου. Όσοι το επιλέξετε κάντε μου σας παρακαλώ τη χάρη και αλλάξτε το theme γιατί τα πολύχρωμα flat εικονίδια είναι λιγάκι... "τσίρκο". Γενικά πάντως πιστεύω ότι οποιαδήποτε AOSP ROM (Google, Paranoid, Omni, AOKP) θα τρέχει το ίδιο απροβλημάτιστα στο OnePlus One.


Το μοναδικό πρόβλημα του One πιστεύω ότι είναι το μέγεθος. Είναι πολύ μακρύ και συγκεκριμένα τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη είναι πολύ "πλούσια" χωρίς λόγο. Αυτό ίσως να δυσκολέψει πολλούς στο χειρισμό και να έχουν τις πτώσεις που λέγαμε παραπάνω οπότε με προσοχή!

Η συγκεκριμένη συσκευή ήταν η έκδοση των 16GB και αποκτήθηκε από κινέζικο online shop στα 320€ και βρίσκω μια χαρά το επιπλέον κόστος για μία συσκευή που είναι "hot" αυτή την περίοδο.

Σχόλια

  1. ε μέσα στον καύσωνα λογικό είναι να είναι hot xaxaxa.
    η LG δεν πιάνεται γιατρέ μη το ψάχνεις, εγω περιμένω τώρα, αν αληθεύουν κάποια κουτσομπολιά, να μας φέρει το κινητό που διπλώνεται και τυλίγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.ότι δε συγκρίνονται οι εταιρίες σαν την LG με τους κινέζους αλλά δεν το βλέπω το κουτσομπολιό να βγαίνει φέτος.

      Διαγραφή
  2. Ζηλεύω και μόνο που το έπιασες στα χέρια σου. Συλλεκτικό κομμάτι πλέον, τι να λέμε. Δύσκολα το βρίσκεις. Πριν πάρω την νέα μου συσκευή περίμενα πως και πως να βγει το OnePlus One να επιλέξω αυτό, αλλά ευτυχώς που δεν το έκανα γιατί ακόμα θα περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι πήρες Κώστα αν επιτρέπεται; Να παίρνω ιδέες, όχι τίποτα άλλο

      Διαγραφή
    2. α, επειδή είδα και την τιμή... γιατί δεν επέλεξες Nexus 5; εγώ θα ήμουν σε δίλημμα...

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορώ να ξέρω τα γούστα και την τσέπη του καθενός.... Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τηλέφωνο μετά 64GB θα μου κοστίσει 350€ και τα όποια θέματα μπορεί να έχει με αφήνουν παγερά αδιάφορο...εδώ εταιρείες κολοσσοί και έχουν τα Θέματα τους ,ζητώντας και ένα σκασμό λεφτά για να τα αποκτήσεις!!!το τηλέφωνο παραγγελθεί πριν μια Εβδομάδα και είδει βρίσκεται Αθήνα. Από τις τρεις εβδομάδες που το υπολόγιζα θα το έχω σε δύο...το μόνο που με απασχολεί είναι η ποιότητα του στον χρόνο, γιατί δεν σκοπεύω για τα επόμενα Χρόνια να το αλλάξω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου ήρθε μία πρόσκληση και μένα και σκεφτόμουν να το πάρω, αλλά δεν έρχεται Ελλάδα. Kostasvolos μέσω φίλου από εξωτερικό το παρήγγειλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το παρήγγειλα κατευθείαν από Κίνα δεν είχα πρόσκληση και δεν θα έχει το λογότυπο cyanogenmod και καλα μη Ευρωπαϊκή έκδοση!!! Μπορείς να βρεις λεπτομέρειες για το τη θα κάνεις εδω

      Διαγραφή
  5. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=390034 διάβασε με προσοχή και θα βρεις όλες τις απαντήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Android Υπάρχει το radio partition. Εκεί αποθηκεύονται οι driver για τα τσιπακια της συσκευής. Ίσως να μην έχει πάει κάτι καλά και για αυτό έχεις θέμα με το σήμα. Δοκίμασε ξανά άλλη ROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα.
    Εχοντας μια εβδομαδα τωρα το oneplus μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
    Πηρα την προσκληση μου μετα απο 6 μηνες και το εστειλα Ιταλια στην ξαδερφη μου και μετα μου το εστειλε Ελλαδα.
    Εχω κρατησει τα συν και πλην της συσκευης (του γουστου μου) και μπορω να σου στειλω ενα mini review αν θελεις.
    Ειναι το cyanogen edition, απο το forum του oneplus.
    Θεματα με το σημα δεν εχει καθολου.
    Χρησιμοποιω φοιτητικο πακετο για mobile internet που πιανει 3g max.
    Δεν εχω δοκιμασει την αλλη sim που εχω κανονικα 4g στο galaxy s4.
    Λογικα το 4g θα λειτουργησει κανονικα και εκει.
    Ετρεξε επισης μερικα antutu στο oneplus, στο s4 και στο s5 ενος φιλου μου.
    (Υπαρχουν screenshots) δειχνοντας στην πρωτη θεση το oneplus.
    Αν θες Χρηστο μπορω να σου στειλω πολλα απο το κινητο ωστε να κανεις ενα θεμα με ολοκληρωμενο review.
    Εχει αρκετες ρυθμισεις αλλα λοιπουν και αρκετα απο τις εκδοσεις cyanogenmod που ειχα κατακαιρους σε διαφορα κινητα και στο asus tab μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχαρίστως Βαγγέλη! Γράψε ένα κειμενάκι με όσα σου έχουν κάνει εντύπωση και δώσε μου φωτογραφίες και screenshot για να το βγάλουμε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter